Cümbür cemaat haftasonu raporu..!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında babacakka tarafından paylaşıldı.

1. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg

Herkese merhaba, Nihayet bu haftasonu uzun zamandır planladığım ve hazırlıklarına haftalar öncesi başladığım avımı yaptım.Yaşadıklarımı dilim döndüğünce burada yazmaya çalışacağım,umarım beğenirsiniz.
    Kardeşim kadar sevdiğim Soner ile beraber bu haftasonunu hanımları ve benim ufaklığıda katarak beraber geçirdik,iyi mi oldu? İnanın süper oldu,hem hanımların gönlünü aldık,hem de avımızı gerçekleştirdik ve yeni yerler keşfederek ne kadar güzel bir yerde yaşadığımızı görerek Yüce Yaradan'a şükrettik.Planımız şu şekildeydi,Soner'in dalış takımları Çandarlı'da yazlıkta olduğu için önce erkenden Çandarlı'ya gidecek onun merasında sabah suyu yapıp sonrasında da hanımları alıp Karaburun tarafına gidip kafamıza göre bir pansiyon bulup oraları keşfedecektik.Cumartesi sabahı saat 04:30 da telefonumun alarmı çalmadan kendiliğimden önceden planlamışım gibi kalktım,hanımın geceden hazırladığı börek,çay vs.alıp Karşıyaka'ya Soner'in evine rüzgar gibi gittim.Haftalardır iş yoğunluğumdan hep bu anı düşünerek nefes almış ve nihayetinde de bunu gerçekleştirmeye başlamıştım.Soner'de benim gibi olsa gerek telefonu çaldırır çaldırmaz kanka iniyorum demiş ve ben apartmanın önüne gelmeden aşağıya inmişti,Keyifli bir yolculuktan sonra önce yazlığa sonrada Meraya geldik.Allah var mera konusunda biraz şüpelerim vardı.Neyse biz hemen takımları arabadan aşağıya indirip meraya doğru inmeye başladık.Ben giyinirken Soner çoktan suda ilk paletlerini sallamaya bile başlamıştı.Ağırlık kemerimi taktım,ve yeni aldığım Apnea Power poınt 90'lık zıpkınımı elime aldım ama o da ne?? Tetikte bir problem vardı.Bir türlü şişi kabül etmiyordu,Haydaaaaaaa! Allah'tan Soner ne olur olmaz diyerek abisinin 75 lik pp zıpkınını da yedek olarak getirmişti.Hemen vakit kaybetmeden onu alarak dalışa geçtim.Amacım 5-6 metreden daha aşağıya dalmamaktı.Ne de olsa uzun bir ara vermiştim dalmaya.Meraya dalar dalmaz kendimi kefal sürüsünün içinde buldum.Hemen agoşona yatayım bakalım dedim ama malesef ağırlığı iyi hesaplayamamışım.10 kilo kurşun yetmedi,negatif yüzerlilik hedefim olan 5-6 metrelerde olmadı,neyse önemli değildi biz de eski usul kovala sıkıştır vur, ya da sessizce yaklaş ve vur ya da otlara ve kayalara tutunarak agoson yaparak vur gibi yollar denedik.Mera gerçekten çok güzeldi.Bu çeşitte balık beklemiyordum,Karınca kararınca ilk defa elime aldığım tüfekle Mırmır,Kefal,Sarpa çeşitlemeleri ve bir adet yaklaşık yarım kiloya yakın süpye ile meradan çıktım.Merada kiloya yakın Mırmırlar 6-7 metrelerde cirit atıyorlar ama ben kumda bir türlü yatıp agoşon yapamıyordum.Plana göre saat 10'da sudan çıkacaktık ama çıktığımızda saat 12 ye yaklaşmıştı,insan avda kendini kaybediyor doğrusu.Mera Soner'i de boş çevirmemiş o da güzel bir çeşitleme yapmıştı.Üstümüzü değiştirip arabaya çıktık.Fotoğraf makinamın pillerini akşamdan şarj etmiştim ama arabada malesef pilleri çalıştıramadım,ne yapalım bizde telefonla çektik.Fotoğraflar çok iyi değil kusura bakmayın,Balık fotoğrafı için ayrıca özür diliyorum,malum biz tatilde de olsak telefonlar gelmiş ve ben telefonla fotoğraf cekerken telefon çalmıştı.Neyse önce Soner ve ben Meranın üstünde ;

bunlarda balıklardan bazıları ;

Bu da malzemelerin dalış sonrası hali;

Hemen dönüş yoluna koyulduk ve önce Sonerin eşini aldık,sonrada benim zıpkını hallettik,sağolsunlar hemen kabzeyi komple değiştirdiler.Bizim eve gittiğimizde saat 15:30 olmuştu.Evde eşimden ve minik yavrumdan minik bir fırça yesemde gönüllerini aldım ve Karaburun'a doğru yola koyulduk.Karaburun'a vardığımızda malesef hiçbir pansiyonda yer olmadığını öğrendik. Küçükbahçe köyünde yeni açılan bir yer olduğunu öğrenincede hemen telefonunu buldum ve yola koyuldum.İki tane yol varmış biz tabi kısa yolu tercih ettik.Yayla Köyü üzerinden dağı tırmanacaktık,iyiki de tırmanmışız,biz dağa tırmanırken Karaburun arkamızdan böyle el sallıyordu;

yol inanılmaz virajlı ve dar,ama bir o kadar da doyumsuz manzaralara sahip ve bakir.Bir tabela ile karşılaştım tabelanın birisi sökülmüştü diğeride paslanmış ve okunmuyordu,emin olmak için telefon acayım dedim baktım hat yok,çevrede ise resimden de göreceğiniz üzere in cin top oynuyor :)

bizde hislerimize güvenerek aşağı yola saptık,öyle ya deniz aşağıda olması lazım :)

bayağı gittik ve nihayet Yayla Köyü'ne ulaştık.Yolu buraya düşenler muhakkak çesme başında dursunlar ve o güzelim buz gibi dağ suyunu kana kana içsinler biz öyle yaptık.Biraz daha gittik uzaktan deniz biraz kendini gösterdi,

ve biraz daha gidince karşımıza şöyle bir manzara çıktı ;

Allahım sana şükürler olsun, böyle bir vatanda yaşıyoruz,insanı bereketli,toprağı bereketli

2. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Küçükbahçe Köyüne girdik, Önümüze çıkan amcaya sorduk.Dayı Aydeniz Pansiyon nerede acaba cevap mı? DİKKAT
    -Önce hoşgeldiniz gençler demez mi.Şaşırdım, işte yurdumun misafirperver insanı.Aydeniz Pansiyona nihayet geldik.Burası gerçekten bir cennet,Bungalowlar var,odalar tertemiz, yemekler harika,misafirperverlik ise had safhada.Oğlumun yüzüne bakar mısınız ne kadar mutlu :)

Pansiyon önünden bir manzara :)

Bunlar da ertesi gün saatlerce daldığımız meradan fotoğraflar

3. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Ertesi gün güzel bir kahvaltının ardından dalışa gectik devamı mı? hepinizden özür diliyorum saat şu anda 01:38 ve ben daha fazla dayanamıyacağım devamı yarın artık, sizlere özür olarak eşimin geçenlerde yaptığı sazan dolma resimlerini sunuyorum yarın görüşmek üzere,şimdilik hoşcakalın,sürçü lisan ettiysek affola..!

bu da pişmiş hali

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Murat muhteşem bir hafta sonu geçirmişsin ailenle birlikte üstelik balıkavını yapmışsın resimler manzara ve anlatımın süper teşekkürler paylaşımın için. Yurdumun şu misafirperver ve ince dokundurmalı insanına bayılıyorum ya söze bak '' Önce hoşgeldiniz gençler'' . Selamlaşmak bizim kültürümüz için çok önemli aslında ve bunu çocuklarımızada aşılayıp unutturmamalıyız.

5. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    ben de gezmiş oldum

Çok güzel bir anlatım olmuş ki ben de sizle beraber karaburun-yayla köyü Aydeniz pansiyona kadar gezdim elinize sağlık. Denize olan özlem bu kadar içten ifade edilebilir. Allah ağzınızın tadını bozmasın iyi dinlenmeler.

6. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Tekrar merhaba,

İş yerimde biraz fırsat buldum,devamına gecelim o zaman cümbür cemat av raporunun.Ertesi gün bizi harika bir kahvaltı bekliyordu.Kahvaltılık domatesleri bahçeden elinizle toplamak bir başkaydı.Kahvaltı faslından sonra hanımları ve minik Hüseyin'i sahilde bırakıp tam teçhizat soluğu kayalıklarda aldık.Bu malzemeleri taşımak gerçekten ölüm.Kıyıda bir aile vardı,bizi öyle tam teçhizat kameraman Cevat Kelle gibi görünce ahaa dediler işte balık adamlar.Havaya girmedik desem yalan olur.Ben ailenin sorularını cevaplarken Soner kendini Ege'nin sularına bırakmıştı bile.Hemen ben de onu takip ettim.OFFFFF ne kadar özlemişim suya girmeyi.En kısa zamanda su altında fotoğraf çekecek bir makina alıcam ve sizlere bu güzellikleride göstericem inşallah.Önümüz Ege'nin açık suları ve Yunanlılara ait olan Koyun adası ile Sakız adası.Arada boğaz var, ve gemi tarafiği açıklarda çok yoğun.Suya girdiğimde önümdeki koyu maviliğe bakınca dedim şimdi şöyle hayalimin balığı akya gelse,bende kafasına sıksam falan diye düşünürken yerde erişteler ile kumun kesiştiği yerde 3 tane beyazlık hissettim.Bu da ne daldım ve inanamadım.3 tane köpekbaliği yavrusu 1 tanesi parçalanmış yerde kumun üzerinde yatıyor.Büyük bir ihtimalle balıkçıların ağlarına takılan zavallı yavrulardı bunlar.Cinslerini bilmiyorum ama karnı beyaz,sırtı açık kahverengi ve koyu kahverengi yuvarlak lekeleri vardı.Aldımı beni bir ürperti.Az önce Akya hayali kurarken çocukluğumun kabusu Jaws'ın sahneleri falan belirdi gözümün önünde.Allah'tan fazla uzun sürmedi ve ben tekrar Sevgilime balıklarıma döndüm.Önümdeki sarpa sürüsüne yaptığım agaşon işe yaradı ve hemen sürüden 2 tane net atışla sarpa aldım.Amacım sarpa değildi ve biraz daha açılayım dedim.Tam açılırken ilerde eriştelerin üzerinde bir karatı gördüm,ufak ufak yaklaşınca bu karartının soner olduğunu zannettim.Aman önümdeki eleman eriştelerin üzerine yatmış inanılmaz güzel agoşon yapıyordu.Yav Soner bunu biliyordu da benden neden sakladı diye düşünürken belindeki dizgide koca koca balıkları görünce gözlerim maskeden fırladı.Biraz daha yaklaşınca baktım bizim Soner değil bir başka arkadaşmış.Karşılıklı selamlaştık ve ava devam ettik.Yaklaşık 7-8 metrelik bir derinliğe sahip kayaların yanında yüzüyordum.3 tane kayanın yan yana yaslandığını düşünün ortasında eni 4 metre derinliği 4-5 metre olan bir oyuk vardı ve dibi bakmaya değer diye düşünerek sinsice kule dalışı yaptım,amacım kg üstü ahtapot aramaktı.(kg altı ve 2 cins sirkülerde yasak,el kadar ahtapotları vuranlara duyurulur ) daha palet bile vurmadan O DA NE..? Benim oğlanın kafası kadar bir kafa ve hayatımda hiç görmediğim kadar büyük ve farklı renklere sahip bir müren dipten bir oyuktan kafasını çıkartmaz mı??Tabi ben hemen geri yüzeye çıktım.Bir anda soğuk soğuk terledim ve benim müreni izlemeye başladım.Onlarca kez Müren le karşılaşmıştım ama ben ona bulaşmadığım için uzaklaşmış ve zararını görmemiştim.Müren oyuktan çıkıyor,çıkıyor ve çıkıyordu.İnanın yaklaşık 1,5 metre çıktı ve durdu.Kuyruğunu görmedim.Tekrar geri geri yuvasına girdi.Herhalde beni bir tehdit olarak görmüştü ya da belimdeki sarpaların kokusunu almıştı,bilmiyorum.İlginç olan ise bu mürenin renkleriydi.iri kırmızı yuvarlaklar ortası sarı sarı minik yuvarlaklar ve başka renkler,Her ne kadar bir fenerli olarak sarı kırmızı renginden dolayı gıcık kapsamda ;) bana göre denizlerin krallarından biri olan bu Mürenle dalaşmadan oradan ayrıldım ve merayı gezmeye devam etttim.2 tane deniz atı gördüm ve bu beni inanılmaz mutlu etti,uzun zamandır görmüyordum,onlarla biraz oynayarak avıma devam ettim.Arkadaşlar gerisi aynı,yaklaştım,çağırdım,sıkıştırdım ve vurdum.Çok şükür Deniz bizi boş çevirmedi ve güzel bir çeşitleme yaptık.Hedefteki balıklarla karşılaşmadım ama bir tane kg lık çupra'yı iri bir karagözü şişten çıkartırken fark ettim o da beni fark etmiş olacak ki hemen topukladı.Resimler derseniz şu an ofisteyim ve resimler evdeki bilgisayarda.Zaten direkt malzemelerle daldığımız için yanımıza tel alamadık ve o anları fotoğraflayamadık.Sonuç olarak inanın hem hanımların gönlünü aldık, hem de Ege'nin berrak mavi sularında unutulmaz bir haftasonu geçirdik,Böyle bir toprağın çocuğu olduğum için Yaradanıma şükrettim, bizler gerçekten şanslıyız ( İzmir'liler biraz daha şanslı galiba :) ) bu güzelliklerin yanında yaşıyoruz,inşallah oğlumda ilerde palet çırparken, deniz atlarıyla suda oynar ve burada bu sitede bu anları sizin çocuklarınıza anlatabilir.Biraz uzun oldu ama umarım keyif almışsınızdır,bundan daha güzel anları sizler de yaşayın,her ne kadar sürçü lisan ettiysek affola..
    Rastgele..

7. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Aşkın çok teşekkür ederim,güzel yorumun için, evet çok haklısın, kültürümüzde selamlaşmak çok önemli,biz de amcayı gördüğümüzde selam verdik tabi, burada beni şaşırtan şey ise alıştığımız cevap olan işte klasik yol tarifi,ilerde solda falan gibi,yerine amca önce hoşgeldiniz diye söze başlayınca çarpıldım açıkcası

Levent Abi, yorumun için çok teşekkür ederim,Sizleri oralara kadar götürebildiysem ne mutlu bana,inşallah siz de ilk fırsatta oralara gider ve o güzellikleri yaşarsınız.Bölge kıyıdan balık avı içinde çok uygun,özellikle sahil iyi mırmır yapıyormuş, bir dahaki sefere oltalarımıda götüreceğim.

8. ozan

ozan Ozan

elinize sağlık güzel bir hafta sonu gecirişsiniz

9. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    güzel bir hafta sonu ve güzel balıklar tebrikler

10. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Eline Emeğine Sağlik Murat Ağabey;)

11. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    bu kadar güzel bir hafta sonu sunumuda olamazdı gerçekten çok güzel dalmasını bilmem ama galiba orda benimlle selamlaştın gibi geldi:) rasgele

12. sevdilhas

sevdilhas

Favori Kamış:
    genelde olta-nadiren zıpkın
    En İyi Avı:
    karabalık(Igdir Aras nehri kolu)3.8kg.
    yazınızı okuyunca toplum olarak hala ortak bir dili, duyguları ve değerleri paylaşıyor olmaktan inanılmaz bir sevinç duydum. bu güzel paylaşımınız için teşekkürler...

13. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Evet Soner kardeşim, sana katılıyorum, bu konuda bende mutluyum ve gelecek için hala umutluyum,Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim,daha güzellerini sizler yaşayın.

Burak kardeşim, bir haftasonu bence yenge hanımı da alıp git oralara,eğer Eylül den sonra gidersen kayalıklarda tam senin kalemine göre levrekler dolaşıyormuş, gecen sene yakaladığın levreği unutmadım hala ;)

Ben de sizi nerden hatırlıyorum diye düşünüyordum ;) Teşekkürler yorumunuz için.

14. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Umarım birgün o dediğinde olur be abi.Belki cümbürcemaat avlanırız oralarda;)ne dersin:)

15. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Her zaman başımın gözümün üstünde yerin var kardeşim,buyur gel,beraber takılırız,sen levreklere ben de çupralara ;)

16. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Eyvallah.Artık okul derdide yok.:p Çıkar gelirim belki:DAv raporlarına hazırlan abi.Bugün yarın yola çıkıyorum

17. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Tamam,sen nezaman istersen, İzmir'in levreklerine acımaya basladım :)

18. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Yok abi okadar değil:)Ama varsa affetmeyiz.Alırız biriki:D

19. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Ben buraya fena sardım :) Bu haftasonu kısmetse tekrar gidiyorum,inşallah bu seferde güzel balıklarla dönerim.

20. sedatk

sedatk Sedat

Murat ellerine nefesine sağlık,buralarda karadan olta atılıyormu bilgin varmı?