Merhabalar, 25 temmuz gunu saat aksam 5'ten sonra cunda patricia koyundan sonraki koydaki ayisigi manastirinin 500-600 mt. aciklarinda 60-65 mt derinlerde, kalamar ile 22-25 cm boylarinda 3 kilo kadar kupez ve bir de 350 gr kadar mercan yakaladik. 2 gun sonra ayni yerde sadece 1 kupez ve bir izmarit yakalayabildik, deniz dalgaliydi ve bu sanirim baligin cikmamasinda etkili oldu. yorumlarsaniz sevinirim. Fotograf koyamadim cunku ilk avimizda aklimi basimdan alan bir olayla karsilastik, fotograf falan dusunemedim. aksam saat 7-7,5 arasi denizde birden zumrut yesili iri pullu bir baligin vucudunu gordum. sonra bunlar bizim teknenin etrafini cevirdiler. Yaklasik 8-10 tane ve boylari 1 metreye yakin bu baliklarin sirtlarinin saginda ve solunda bastan kica dogru fosforlu mavi cizgileri vardi, yanlari ise yemyesil. Basima ilk kez boyle bir sey geldigi icin cok panikledim kalakaldim. Ve tekneye sardilar sandim. Bu hareket yaklasik 1,5 dakika falan surdu. suyun ustune cikiyorlar atliyorlar falan hatta bir ara teknenin icine girecekler sandim. Sonra birden kayboldular, teknenin bir tarafindan iri bir zarganayi kacarken gordum, onun tam tersinde de muhtemelen sardalya surusuydu, havada ucusarak kacarken gordum. O an sardalyalarin altimiza saklandigini anladim. Iyi ki iri baliklardan tekneye darbe almadik yoksa panikleyebilirdik, hatta bir ara kurekle vurmayi bile dusundum Neyse av raporum aslinda ciliz biliyorum sitede en cok ziyaret edilen bolum oldugu icin bana bu baliklarin ne baligi oldugu hakkinda bilgi verebilecek herkese simdiden tesekkur ederim. Bir de bu baliklar fiber tekneye cekilebilir mi? Korktum gerci ama bir sonraki seferde yanima zipkin veya mese odunu falan alayim mi ne dersiniz Kuzey egede cikan iri baliklara baktim ama hicbirisine benzetemedim, lambuka biraz yesilimsi ama benim gorduklerim kadar canli degil renkleri. Ama kuyrugu orkinosun kuyruk yapisi modelindeydi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Hakkı geçmiş olsun. Balıklara Lambuka diyesim geldi ama "diil" demişsin. Bahsettiğin yeri gayet iyi bilirim. Kıyı tarafında yıkık beton iskelenin üzerinden defalarca çipura yakalamışlığım vardır.
Sagol abi, iyi ki gece falan denk gelmediler simdi bakirkoyden beles wireless ariyordum buraya yazmak icin...
. Neyse en azından ihtiyarlığında anlatacağın bir olay olmuş hiç Çipura'ya denk gelemedinizmi yahu? Fiber teknede var ne güzel, orasıda tam yeri...hayret
Valla derinlik 60-65 mt. vardi. dipten 10-15 mt. yukariya kadar kupez doluydu. Herseyi denedim oltayi yatirdim ama hic cupra gelmedi. Asil oralarda 3 tane mercan yatagi oldugunu ve karagozu zipkinla avladiklarini soyledi bana yasli bir balikci. Hatta seni gotureyim yerlerini isaretle dedi ama bir turlu firsat bulup adamla gidemedik. Cupradan hic bahsetmedi.
Sinan bey benzer bir olaya sahit olmuscasina cok net ifade etmissiniz. Bana da bu durumda Lambuka surusu oldugunu kabul etmek duser. Tesekkur ederim yardiminiz icin...
Hakkı Bey, lampukayı zaten görür görmez tanırsınız, kuyruğu da orkinosa benzer ama kafa yapısı ve ince gövdesi karıştırmayı imkansız yapıyor. Muhtemelen orkinos sürüsü sizin altınızda zargana sürüsünü çevirdi, yüzeye doğru alttan sarıp avlanmaya başladılar, sizin tekneye denk geldi Su içinde çok bariz yeşil olacağını sanmam görüntünün ama aklıma da başka balık gelmiyor, yandaki mavilikleri de muhtemelen yanal çizgi sırasındaki pul yapısının farklı olmasıyla gerçekleşen ışık oyunudur. Aklıma gelen başka bir balık var, yelken balığı sürüsü, ama çok nadirdir sularımızda ve zaten gaga gibi ağız yapısıyla hemen anlardınız... İlginç bir anı yaşamışsınız, keşke görüntüleme şansınız olsaydı. Sevgiler...
Kaan bey tesekkurler verdiginiz bilgi icin. Sanirim yakalayip bir fotografini cekmeden ne baligi oldugunu anlayamayacagiz. Bariz zumrut yesiliydi govdesi, hatta bir balik degil insan yapimi bir oyuncak gibi duruyordu. Neyse ayni bolgede rastlarsam kameraya cekerim bir dahakine.