Cunda Levrek Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hakiahakia tarafından paylaşıldı.

1. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Arkadaslar sanirim bahsettiginiz levregi 29 haziran gecesi cunda sahillerinde yakaladim.

Olay soyle gerceklesti, 3 gunluk tatil icin Cunda'ya gittim, misafirlerimiz oldugu icin ve usendigimiz icin kayigi 3 gunlugune indirmeyelim dedim ve geceleri kiyidan avlanmayi tercih ettim. Ilk iki gece bir kac tane lidaki ve ispari aldim. Sulunez ve boru kurduyla avlandim ve ozellikle 2. gece cok sayida sulunez kaptirdim lidakilere. Bu arada bir onceki gidisimde yine kiyidan hatta ayni oltada bir mirmir ve bir levregi ayni anda aldim. Levrek 300-350 gr ve yanagindan yakalanmisti.

Simdi burada bir parantez acip kullandigim takimdan bahsetmek istiyorum. Daha dogrusu ben sizlerin bahsettigi kadar detaya inecek kadar profesyonellesemedim bu konuda ama oldukca fazla mesai harciyorum ogrenmek icin.

Bir onceki avda ve son avimda olta takimlarimi Trilene %100 Fluoracarbon 0.30 misina ile hazirladim. 50 mt. 17 TL'ye aldim, ve yaklasik 30 takim 3'lu dip oltasi hazirladim. Inanin ondan sonra tuttugum baliklarin cinsi ve ebatlari inanilmaz sekilde yukseldi. hatta bir onceki Cunda avimda Levrekten bir gece once karagozun birisi hic bir igne darbesi olmaksizin tamamen misinalara dolanarak geldi. solungacindan ve gozunden bir sekilde yakalanmis.

Son Cunda avinda ilk 2 gece levrek hayaliyle buyuk ignelerle (Owner No:5) ve gunduz tuttugum yari canli isparilerle avlanmaya da calistim bir yandan. Yine ayni ignelerle boru kurdu ve sulunez de kullandim, lidaki boldu ama 1-2 tane alabildim.

Levrekten umidimi kesince son gece igneleri ufalttim ben de (cobra 12)

Gece saat 12:30'da cikabildim baliga. Yem takmaktan biktigim icin de subye aldim, nasilsa lidaki gelir diye. 50 dakika boyunca bir tane vurus yoktu. sonra birden kamis yere dustu, yakinlarinda oldugum icin ben dusurdum sandim. Umidimi kestigim icin buyuk bir baligin vuracagi aklima bile gelmedi cunku. Kamisi duzelttim, aradan 5 dakika gecmeden bu sefer kamis dustu ve benden kaynaklanmadigini anlayinca basladim sarmaya. Bir yandan da yine migri degildir insallah diye dua ederken 2-3 defa suyun ustune cikip kopurttu. Kiyiya gelince hizlica cikarttim, cunku nisan ayinda da ayni saatlerde boyle iri bir balik kacirmistim hem de 1 metre kala.

Velhasil asagida resimlerini koydum, video'da var gerci ama insallah bir ara ugrasip koymayi beceririm.

Bir kac not daha. Son iki ava cikisimdan once hep hazir takimlar kullaniyordum, kendim olta takimi yapmaya basladiktan sonra daha iyi verim aldim. hazir aldigim oltalarda ignenin bedenden uzunlugu yaklasik 10-12 cm kadardi ve ben yaptigim oltalarda bunu 25 cm'lere cikarttim. Buyuk faydasini gordum. Igne levregin agzindan yaklasik 6-7 cm iceride idi cunku.

Son yaptigim kucuk igneli oltada 5 igne kullandim. Levrek benim farketmedigim ilk vurusunda alttan ikinci igneyi kopartmis meger. Yakalandigi igne ise en altta olan. Oltam yari gergindi, muhtemelen son 2 igne yerde yatiyordu.

Simdi aklima gelen bir ayrintiyi daha paylasayim.

O gece 5'li oltanin basinda ve sonunda subye vardi, ortasindaki 3 ignede ise gunduz denizden buldugum tarak seklindeki kahverengi-krem midyelerin icini kullandim. Kirmizi renkli oldugu icin levregin dikkatini cekmis olabilir mi acaba diye dusunuyorum.

O gece tecrube ettigim baska bir sey de su oldu, 2 gece boyunca lidaki varken 3. gece ayni yerde balik vurmamasi esittir buyuk balik oralarda...

Sonuc olarak o gece rekorumu kirdim, 1 senedir ozellikle kiyilarda yagmurda sogukta cok cile cektim ama degdi dogrusu.

Balik 1.8 KG ve 54 cm

Insallah bunlardan daha cok vardir ve Allah hepinize o ani yasamayi nasip eder.

Son Soz: Levrek diye ciktim, Lidaki gordum, Ona niyetlendim Levrek tuttum. Bu isin kismet isi oldugunu idrak ettim.

Sevgilerle...

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Çok güzel balık tebrikler. Sabrın sonu selamettir sözünü bir kez daha doğrulamışsınız. Bu arada benim konuma eklediğiniz mesajı ayrı bir konu haline getirdim. Umarım sizce bir sakıncası yoktur.

3. ENDER TUNCER

ENDER TUNCER Ender Tuncer

Favori Kamış:
    RYOBI FUJI KARBON KAMIŞ 2.95MT
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    levrek2.5 kg, 3,5 kg torik
    bravo hocam tebrikler her zaman söylerim kaliteli malzeme diye... çok önemli

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Temmuz 2010
  4. deePblue

deePblue na

tebrikler.
    avınız ve anlatımınız harika.
    takımları kendi hazırlamanız ,iğne seçimleriniz...yem tercihleriniz..
    artık sizde şifayı kapmış durumdasınız..hele birde 2 kıloluk levrek aldıktan sonra...
    geçmiş olsun :D

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Tebrik ederim. çok sevindim.

Ada'nın hangi tarafından aldınız acaba balıkları?
    Patrisya tarafımı köprü tarafımı?

Lokmacı Mustafa'dan 2 porsiyon almış gibi tatlı olmuş Buğulama .

Selamlar...

6. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerine sağlık abicim güzel anlatımın için. Bol trofeli günler dilerim.

7. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Tebrik ederim çok güzel bir av olmuş, detaylı anlatımınız da cabası çok faydalı gözlemler paylaşımlar. İnşallah bize de bir gün kısmet olur bu güzelliği yaşamak. Nicelerine rastgele..

8. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Tebrikler Hakkı,
    Çok güzel bir levrek, afiyet olsun.
    Ama dikkat et, çok namaz kıldırır bu abdest:D

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    çok keyifli anlatım olmuş, yaşandı sayenizde:) Cobra 12 iğneyi bulamadım nette link yollayabilirmisiniz yada anlatabilirmisiniz şeklini. Devamını dilerim.

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Tebrikler :)

Maşallah levrek çok güzel, afiyet olsun..

İğneyi bende merak ettim.. şu cobrayı..

Devamını dilerim.

11. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Maşallah güzel bir levrek tepsidede çok hoş duruyor hani :)

12. modena

modena

bu sıcak günlerde böyle serinlik veren raporlar ne kadar güzel oluyor...tebrikler...çok güzel balık...

13. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Abicim fırında patates ile harika lezzetli olmuştur..

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Maşallah, levrek güzel görünüyor, tebrikler.

Son resim ise söze gerek bırakmamış. :)

15. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,çok harika bir anlatım.Fırından çıkan Levreği görüncede insanın iştahı açılıyor hani.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

16. D.A.M.LuGaNo

D.A.M.LuGaNo Serdar

öncelikle tabrikler avınızdan dolayı, siteyi uzun süredir ziyaret ediyorum artık rastladığım bazı sorulara verilemeyen cevapları vermek istiyorum hertürlü kafamıza takılan sorularda bildiğimiz bilgileri paylaşmak gerçekten güzel olacak, örneğin neden kırmızı demişsiniz balıklar için genel olarak yapılan araştırmalar sonucunda en iyi kırmızı rengi gördükleri kesin olarak ispatlanmış durumda tespiniz çok güzel kutlarım ayrıca misinan av verimini artırması çok doğal çünkü kullandığınız misina suda gözükmyor belli bir derinlikten sonra pahalı ama güzel bir misina tercihidir tekrar tebrikler

17. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.

Hakan Bey, ayri bir konu haline getirdiginiz ve onurlandirdiginiz cok tesekkur ederim. Ben de panik olmustum, o kadar yazdim gitti benim mesaj diye:)

Saygilarimla...

18. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.

Ben Cataltepe'den onceki bolumden yakaladim, ama eminim Cataltepe'nin diger tarafinda da geziyordur. Ama patricia'da cok sig yerler var oralarda kiyiya ne kadar yaklasir bilemem. Bir de o bolgede topuk denen ustu yosunlu kiyiya yakin yukseltiler var. Onlarin cok yakinina attim. Gunduz o bolgede gozlukle gezindim biraz ve topugun civarinda lidaki mirmir kefal ve sarpalarin dolastigini hatta topugun alt tarafina girip ciktiklarini gordum. Google Earth ile o sahildeki kiyiya yakin karaltilari tespit ederek hemen dibine oltanizi atabilirsiniz bence.

Yukseklik olarak da tahminimce 45-50 mt ileride ve 1.80 derinlikteydi, Nisan ayinda kacirdigim ise muhtemelen 25 mt ve 1 metre civari derinliklerdeydi.

19. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Haklisin abi, zaten 2-3 gun fotograf cekimlerim surdu kendisiyle , inanir misiniz insan yemeye kiyamiyor:) tek parca ciksaydi firindan kilcigini da saklayacaktim ama o da kedilere nasip oldu.

20. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Cok ilginctir ben de bulamadim netten. Bursa'daki av fuarindan almistim. Yazdigim gibi cok profesyonel degilim olta takimi kombinasyonlarini sunmak konusunda. Ama piyasada satilan bronz cupra-karagoz ignelerine benziyor. Cok da buyuk sayilmaz, normal sartlar altinda Levrek tutmamasi beklenir yani.

Ama igne konusunda da tecrubem illaki markasinin olmasi, dogru veya yanlis japon mali olmasi ve carbon olmasi. piayasadan aciktan aliyordum eskiden baligin agzindan bazen kargaburun ile cikartmaya calisirken kiriliyorlardi. Onlarin tanesi 15 kr bunlarin tanesi 38 kurus, cok da buyuk bir fark yok.

Bir de bazi igneler yem takarken falan resmen isiriyor insani, eline koluna dokundugu anda her taraftan yakaliyor, batiyor:) Cok profesyonellesemedigim icin bunlari yazabilirim.