Merhaba arkadaşlar, cumartesi günü iskenderunda kıyıdan çupra ve mırmır için ava gitmeyi düşünüyorum. Yem olarak boru kurdu ve sardalya alacağım. Bu arada sardalyayı ilk defa kullanıcam. Yem konusunda başka bir önerisi olan varmı? Teşekkürler..
Hemsehrim merhaba. Ben sardalye ile mırmır hiç tutamadım. Ama boru kurdu sanırım yeterli olacaktır. Bulabilirsen taze karidesle mamun da götür. Simdiden rastgele....
izzet kardeş mırmır için sardalya uygundur... sardalyayı alırken balıkçıya yemlik diye belirt balığı tuzlamasını iste, hadi rastgele...
izzet kardeş selamlar...bizde Adana'dan genellikle boru kurdu ve sülünezle avlanırız...eğer avdan daha başarılı sonuç almak istiyorsan... yem için tığ kullanıp igneye takarsan kurdun düşmesini engellersin ve daha basarılı olursun...bilmiyorum daha once kullandın mı ama??yemi balık tırtıklasa bile düşmesi zor olur...internetten örneklerini görebilirsin...bol şans
http://imageshack.us/photo/my-images/13/img0467tdp.jpg/sr=1 kurdu oltaya bu sekilde takmana olanak saglar.
Ege de iş yapacak en iyi yem mamun ve borukurdudur.ama sabah boru kurduna çok küçük balık dadanır ,o yüzden sabah avlanacaksanız mamun seçin o yoksa sülünez ,akşam bulabiliyorsanız mutlaka borukurdu ile avlanın Eğer iri çipura olduğunu bildiğiniz bir yer varsa sağlam olta ile sabretmek şartıyla kalamr bıyıkları kullanabilirsiniz Rastgele