Çupra ve sinagrit av vermeye başladı(son avım)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Hernekadar Assos bölgesi yeni av alanım olsada,kıyı balık avcılığımı Sivrice Okan Motel önlerinde,buraya aşina olan kardeşlerimle yapmayı tercih etmekteyim.

Üstelik sahipleri görmeden edemediğim insanlar.
    Yanısıra,geçen sezonda buradan önemli siklette Sargoz ve Çupra alabilmiştik kıyıdan.

Bir taraftan meraklı kardeşlerimle hem balık sohbeti yaparaktan,bir taraftanda Surf kamışlarımızla uzağa attığımız oltalarımızı arada gözleyerekten güzel saatler geçirebilmekteyiz.

Arada ödüllerimizde gelmeye başladı.
    Sanırım bu sene hem levrek ve hemde çupra sezonu bereketli geçecek.

Enterasandır bu sezon dip balıkları için attığımız oltalara,arada sinagritlerde rağbet etmeye başladılar.

Conta kaptanın derinlerden Mercan avlarken aldığı Trofe Sinagrit(7750 gr)geçen hafta keza bendenizin,hayatımda ilk defa mercan oltasıyla aldığım palaz,bu kerede Çupra derken takılıveren kg,üstü sinagrit,bu durumun göstergeleri.

İtinayla bağlıyoruz takımlarımızı,İğne seçiminde hayli titiz davranmakta,FC misina kullanmakta,kösteeklerin,bedene bağlandığı yerde fosforlu boncuklar takmakta,yem olarakta taze kalamarın uzantılarının uç kısımlarını kullanmaktayız.

Kendi imalatım yem tığıyla,uç kısmı ince ve tabii görümlü kalamar bacağını uzunca tutup,tığ marifetiyle iğneye güzelce aktarıp,birazda misina üstünde yürütüp,dalgalarında yardımıyla hareketli hale getirebildiğimiz yemlerimiz hakikaten çekici hale gelmekte.

İşin bir enterasan yanıda,balıkların genelde Ferhatın İtalcanna Combat surf kamışına vurması.

Resimleyemediğimiz birkaç Sargoz haricinde,muhabbetle karışık güzel parçalar aldık.

Sadece bir sene içinde üstün avcı konumuna gelen bu genç adam,burada tekrar kaldığı son 15 gün içinde,uzun oltayla birkaç trofe balıkta aldı.
    Görenlerin bu genç kafayımı yedi diye sorguladığı Ferhat,geçen sezon İstanbul yakınlarında kıyıdan aldığı koca levreği,küçüklerini hep alıkoyan diğer avcılara nazire yaparcasına kucaklayıverip denize atmasının yanısıra Mercan Kenan kardeşimin teknesindede son uzun oltayla yakaladığı trofe sinagritide salıvermiş.
    Ben onun yetişmesine yardımcı olurken elbette kimi ufakları salmasını öğütlemiştimde,doğrusu bu kadarınıda beklemiyordum.
    Hani,itiraf edeyim ben olsam salamazdım.

İlişikte bazı kareleri sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

2. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Tebrikler Vedat abi..Her zamanki gibi çok güzel bir rapor ve çok güzel balıklar..
    Sağlıcakla kalın..

3. 3182

3182

Avlarınıza nazar değmesin. Yörükoğlu na da selam lar. İhtiyar fazla baklava pasta yeme şekerine dikkat et. Ayrıca hayrettin abi ve diğer okan motel çalışanlarınada selam ediyorum.

Hepinize sevgiler saygılar.

4. volkanca

volkanca Volkan

tebrikler abi, balıklar gerçekten çok güzel

5. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    vedat abi herzamanki gibi iç gıcıklayıcı raporlarla karşı karşıyayızmrsparkle raporda bahsettiğiniz yem tığını bazı yabancı videolarda boru kudunda kullanıyorlardı bende kendime yaptım birtane ancak birtürlü kullanma fırsatı bulamdım aslında buradan yemcilerede biraz sitem etmek istiyorum.hani kaldırımlarda bul karayı al parayı el çabukluğu ile milleti dolandıranlar varya işte aynısını yapıp bir paket açıyo(usta şunabak adamı yiyecek)diyo dükkan malzeme dolu tamam abi ver 5 paket sen malzemeleri incelerken hooop çamurolmuş kurtları çakıyolar:mad: :mad: :mad: :mad:

neyse avlarınız ömürünüz boyunca daim olsun

6. gsx_ahmet

gsx_ahmet ahmet

Favori Kamış:
    remixon spectra tele surf 4.20
    Favori Makine:
    remixon surf casting infinity 6000
    En İyi Avı:
    karagöz 1 kilo
    vedat abi kıyıdanda böyle balıkları çıkartıyorsun ya valla helal ... bu sitede en faydalı avcı sensin bana göre mekan yakın olsa kesin bulurdum seni ama uzaktayız avlarınızın daim olmasnı diliyorum ...

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Vedat Ağabey,

tebrikler. O sahilde geçirdiğim balıksız ama bol huzurlu 2 gün geldi aklıma. Kısmetse bu kış gelip şu güzellerden çıkartmak istiyorum o güzelim denizden.

Ne güzel de nar gibi kızarmıştır ızgarada o kuzular! Kokusu buraya kadar geldi vallahi.

:)

8. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    Merhaba Vedat Abi

Tebrik ederim. çok güzel avlar yapıyorsun yine. kısmetse tekrar geldiğimde beraber denemler yaparız. bu sefer balığı oradan alacağım. gelirken eksiklerimide gidereceğim.

saygılar sunarım

9. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Üstad eline emeğine sağlık sabah sabah gözümüzü gönlümüzü açtın..

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Muhteşem balıklar Vedat Amca, daha iyileri rastgelsin...

11. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Ustacım Ellerinize sağlık bu balıkları görmek çok iyi geldi son denemelerimde sürekli yavru mırmırlar ile karşılaşmıştım bu delikanlıları görmek çok iyi geldi
    sevgiyle kal

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Su soğuyunca derinciler gelmeye başladı yakınlara.. :)

Vedat abi uzun süredir sizdede balık çıkmıyordu herhalde ama bu rapor bize umut ışığı oldu bundan sonra görmeye başlarız trofelerinizi yine.. :)

Tebrik ederim afiyet olsun...

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Vedat amcam yine yakmışsın ortalığı:) nerden buluyorsun böyle balıkları abi:) böyle balıkları görünce seviniyorum vallah:)

nicelerine rasgelesin abi:)

14. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Vedat Bey, bu bahsttiğiniz tığı ben pek çok yabancı vidoda görüyorum. Boru kurdu olsun, kalamar olsun gayet güzel iğneye takıyorlar. Ben çuvaldız dnedim ama kalın geldi. İnce tel buldum, ucuna iğneyi sabitleyemedim.
    Bu tel hakkında biraz bilgi istesk sizden, malzeme ne kulladınız ve iğneyi ucuna nasıl sabitliiyorsunuz.
    Teşkkür edrim.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Vedat amcam gene kanımızı kaynattın valla, güzel anlatımın ve tekniğinle balıkavi.net'in pop starı gibi oldun. Ellerin dert görmesin. Nice güzel ve hoş sohbetli bol balıklı avlar ve raporlar dilerim. Sevgilerimle....

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çok güzel av olmuş üstadım. Raporu okumak her zamanki gibi keyifli, fotolar her zamanki gibi şahane.
    Maaşallah. En ufağı böyle gelsin diyelim.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Şu an koltukta daral bastı yine beni.
    bunlar ne kadar güzellikler böyle
    Ellerinize kollarınıza sağlık daha güzel av günlerinde daha iyilerine inşallah

Sevgiler...

18. Burak Karadeniz

Burak Karadeniz burak

Favori Kamış:
    Prologıc-Savager
    Favori Makine:
    Shimano Symetre 4000 FI
    En İyi Avı:
    Sinarit 7 kg
    Sevgili Vedat Ağabeycim ne güzel resimler bunlar.Okan Motelin bu sezonda bereketli avlar vermesine sevindim.Vakti saati geliyor senden güzel sargoz ve cupra avları bekliyoruz.Pamuk yanaklarından öperim.Sevgi ve saygılarımla.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Fotografları şimdi gördüm, şeytan diye git şu arabaya, aç bagajı kır şu işe yaramaz oltaları :)

20. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Yaşa be usta. Ne zamandır güzel anlatımından yoksunduk. Heleki kıyıdan balık alma haberlerin beni adeta çıldırtıyor. Tekne avınıda severim ama şu kıyıdan avlanma beni gerçekten deli ediyor. Hani derlerya ayağın yere besacak işte öyle. Şimdi esas mesele sargoz ve çupra sinarite hayır demem tabiki:D ancak biraz alçak gönüllüyüm ve sargoz ile çupra beni baya bir oyalar. Hep gelecem dedim ama olmadı hala gelmekte de kararlıyım. Şimdilerde bu balıklar fazlası ile yeter. sörfleri atıp diktimmi, sahile tezgahıda kurdummu deymeyin keyfime. Gerisi teferruat.
    Ustacım sağolasın bu akşam hayallerim bir hayli fazla, uyumak pek bir kolay olacak. Kal sağlıcakla.