Selamlar; Makineler bölümüne konu açmıştım pek ilgilenen olmadı belki burada cevap alabilirim.idk Dam speedcast distance 850 makinemle tekneyle ava gidicem acaba makineye zarar verme ihtimali varmıdır.Surf olduğu için mili normalden uzun, kuvvetli bir makine devir oranıda gayet uygun ama aklıma takıldı.
balıgı çekerken zorlanmazsın abim ancak şuna dikkat et surf makina kullandıgın zaman teknede kullanacak kamış 150 cmden kısa olmasın zira yük makinaya biner buda senin zor sarmana neden olur bende genelde tekneye surf makinası ve çıkrık götürrüm şu ana kadar başıma gelen tek sorun küçük kamış kullandığım için makinamın dişlileri ötmeye başladı aklında bulunsun tekne için kullancaksan bi tane banaxsx4000 al derim çok işine yarar
Naçizane kanaatim, herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum sadece surf makara olduğundan tekne avında balık çok olursa sarım sayısı fazla olacağından biraz yorar diye düşünüyorum. Bir nevi surf makinayı at-çekte kullanırmış gibi.
akın bey; önerilerinize teşekkürler, zaten ecusima 6000 kullanıyorum normalde yedek olması amacı ile düşünmüştüm kullanmayı. Uzun kamış konusundada zaten düşüncelerim vardı, ben normalde 135cm den uzununa sıcak bakmazdım ancak büyük balıkların tasmalamalarında (kiloluk çupra mercan), esnemeden kaynaklı geç kalmaları engelliyor uzun ve birazolsun sert kamış.
Evet doğru söylüyorsunuz, ancak devir oranı düşük makinelerin torkları daha fazla olduğu için zaman uzuyor ancak zorlanma daha az oluyor.Birde kiloluk balık aldınmı dadından yinmiyo yavaaaş yavaş hissede hissede, biraz sakat tabirler oldu amahihi