Merhaba.Bu forumun bot ve motorlar hakkındaki tüm yazılarını okudum ve sonunda ben de bu camiaya katılmaya karar verdim.Öncelikle sizlere teşekkürderim tüm bilgilendirmeleriniz için.. Sorum ise uzun araştırmalarım sonucu DAF MARINE (starfix modeli değil) 3.20 alüminyum taban (full aksesuar ) D burun bot için pazarlık bitirdim.Fakat sitelerini gezerken iki tip bot arasında kaldım. http://www.dafmarine.com.tr/urunler.html sayfasında DMSD serisi mi yoksa DMSM serisi arasında kaldım.Acaba fark nedir??Siz hangisini önerirsiniz?? Önerileriniz sonucu hemen ödemelerini yapıp motor alımına geçmeyi planlıyorum.Bu bota 8 HP Yamaha ve 9.8 HP Parsun arasında gelip gidiyorum.Tabi yine sizlere danışacağım..Yardımcı olabilirmisiniz?? Teşekkürderim.
Daf marin iyi bir tercih. Osman Özdağ Türkiye'ye getiren kişi net bilgi +90 232 227 71 71 veya 90-537-6618095. DMSD serisi mi yoksa DMSM net bilgi alabilirsiniz. Motor YAMAHA derim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34412
Tanıtayım. Adım Taylan.Doktorum ve Mersinde yaşıyorum.Botlar yeni hobim.Şu an üzerinde yoğunlaşmaktayım. Tanıştığımıza göre sorum için sizin yorumunuz nedir Erdinç Bey? Teşekkürler
DMSD Serisi bana dalgalara mukavemet ve içeriye su alma konusunda daha güvenilir geldi.D burun serileri daha az su alıyor.Bot içindeki yeri kullanma açısından da daha verimli olduklarını söyleyebilirim.Motor olarak da Yamaha üzerinde israrcı olmanızı tavsiye derim.
Halil Bey sizin yorumunuz benim için önemliydi.Aktif bir forumcusunuz.Teşekkürler tavsiyeniz için.Benim forum sonrası edindiğim bilgileri sentezim sonucu düşündüklerimi dile getirmişsiniz.Sanırım dedikleriniz olacak.Sadece Daf bot için emin olamamıştım.Fakat sanırım her ne kadar malzemeler Çin üretimi olsa da bot İtalyan.Biraz daha güvenilir geldi bana.
Sadece bot için 1850 gibi fiyat verdiler fakat extra aksesuarlar ile (bot brandası,extra oturak,oturak altı çanta,ön eşya çantası,manometre gibi ki bu extralar da 200 TL imiş)beraber kargo onlardan 1550 ye anlaştık.Sanırım kış kampanyası çok uygun fiyat.
extraların normal fiyatıda muhteşemmiş bu arada....2 yaz önce botumu bıraktığım yerin tanıdığı olan bir brandacı benim 310 bota uygun branda için 250 lira istemişti !!!! tabiiki güldük geçtik vede benim arabanın eski brandası ile idare ettim.... ama çantalar, oturaklar, manometre vede branda toplamı için gayet iyi bu fiyat, bende niyetlendim şimdi....
Bu arada Malesef Yamahadan şaştım Gönül isterdi almayı fakat çok fiyat farkı olması sebebi ile Parsun motora anlaştık.Yamaha 8 hp 3250 TL(6 taksit ile fiyat 3500TL) almak yerine Parsun 9.8 motoru 6 taksit fiyatı 2350 TL ye kargo onlardan bitirdim.Umarım doğru karar vermişimdir.Umut Bey Bir Parsuncu olarak sizin yorumlarınız etkili oldu bu seçimimde de.Unutmadan extralar Daf marine nin hediyesi oldu bana.Çünkü bu fiyatı sadece bot için vermişlerdi.Sanırım extraları pazarlık ile kargo onlardan 150 TL gibi bir rakama alabilirsiniz.Konuştuğum Hasan Bey fiyat konusunda hiç ısrarcı birisi değil.
Taylan Bey, Öncelikle hayırlı olsun, güzel avlarda, keyifli günlerde kullanmanızı dilerim. Sizin bu bot ile edineceğiniz tecrübeler benim de karar vermemde önemli rol oynayacak. Ben de Mersinde yaşıyorum, makina mühendisiyim. 2 adet fiber teknem var fakat romorkum yok. Amatör olarak dalmışlığım var, olta ile favori avım levrek. Bir süredir mobil olmak amacı ile aklıma sizin aklınıza gelen geliyor. Ne tesadüftür ki aklımda sizin aldığınız marka model bot fakat motor olarak elektrikli motor vardı. Sessiz olması tek tercih nedenim zira benzinli motorum zaten var. Sırtı çekmekte kullanacağımdan sessizlik ve portatiflik önemli. Geçen sene 1 gün gaza gelerek aldığım 2. fiber tekneyle toplam 5 defa balığa ya çıktım ya çıkmadım. Bu bot işinde de aynı hatayı yapmak istemiyorum o yüzden eğer sizin için bir sakıncası yoksa bir gün sizinle denize açılmayı, bot üstünde olmanın nasıl bir his olduğunu öğrenmek, sizi de benim 3.75 fiberde konuk etmek isterim. Botu sıfırmı alsam yada tek bineceğimden 2. el, 2,5 metre civarı hoşuma gitmeyince atsamda üzülmeyeceğim ucuz birşeymi alsam bilemedim. Üzerinde kendimi fiberdeki gibi güvenli hissedecekmiyim? Dalgada su alacakmı? Rat kamışlarını sabitleyebilecekmiyim? Akü ve benim av aletleri sudan etkilenecekmi? Sahtenin ignesi ile bot delinirmi? Kafamda birsürü soru işareti var. Belki bir gün denizde de karşılaşırız..
abim öncelikle 2010 yılı yazında 3 ay süreyle marmara denizi güzelyalı elektrikli motor 3 metre promarine bot kullanıcısı olarak tecrubelerimi size yol göstermesi açısından paylaşmak isterim.şahsen biz yazın bu motor dan kardeşim ile acayip keyif aldık.performans konsunda ise inci akü 60 amper normal bildiğimiz araba aküsü ile sabahtan akşama kadar kullandığımız zamanlar oldu saat 12 de akşam 10 a kadar fakat tabikide full 5 inci viteste değil dalgayı arkamıza alarak giderken 1 de ara sıra 5 3 bu derecede kullanımda 60 amperlik akü ile bile bukdr kullanılabiliyor.performası beklentiniz ile değerlendirilerbilir bizi kürek çekmekten kurtarıp tekne keyfi yaşattığı için biz çok duacıyız fakat yetmedi benzinli aldım şimdi.amacınıza yönelik 45 lbs lik motor ile 110 amper 120 amper akü sizin işinizi mükemmel derecede görecektir. tek elimle taşıyabildiğim bir motordu ve kayda değer hızda yapmakta 2.olarak eğerki bot konusunda bukadr arada kalmış iseniz size çok pahalı olmayan seastar botlarını önerebilirim dediğiniz gibi 320 ahşap tabanlı botu 900 950 liraya alabilirsiniz begenmezseniz atıcanız değilde öyle acımadan kenarda durmasını isteyeceğiniz bir bot fakat kullanırsanızda sizi yarı yolda bırakmayacak kafa markaların ardından kalitesi güzel olan bir bot 3.olarak kendinizi güvende hissedeceğinizden eminim ki fiber tekne batar bot batmaz diye bir söz vardır botçuların çok kullandığı iğne batması konusu ise o konuda biraz dikkat etmeniz gerekecek abartı derecede taktırırsanız iğneyi muhakkaki delinecektir ama ona da botu kaplayan özel brandalar var iğne batmasını önlemek için böyle bir çözüm üretebilirsiniz ve çok dalgalı havalarda dalgayla oynamak için burundan girerseniz eğer sıçrayan sural girebilir.başkada bişi olucağını sanmıyorum.
fiber teknenin konforunu tam olarak vermesede bot kesinlikle daha denizci bir araçtır....ama 3 mt üzeri alırsanız gerek güvenlik gerek hareket alanı olarak daha rahat edersiniz. bide Volkan kardeşim, senden çok ben beklemekteyim bot almanı; elektrikli takımı öyle ballandıra ballandıra anlattınki suda aldığın her cm nin tadına fazlası ile vardığını gördük....seni biraz daha gazlamak gibi olmasın ama o 8bg benzinli varya....çıldırtacak...aklını alacak
Erkan Bey madem ikimizde Mersindeymişiz bir gün mutlaka beraber denize açılalım.Henüz bot deneyimim olmadı kısmetse olacak ve en güzeli sizinde bizzat yaşayarak tecrübe etmenizdir (alacağım botta).Eğer mobilite,güvenlik,konfor ve isteklerinize cevap vereceğini düşünürseniz o zaman karar verirsiniz almaya..
bi bot için bidahaki ayı beklemek gerekicek çünkü bu ay kotamızı motorla doldurduk yavaş yavaş ilerleyelim birden sıkmaya gerek yok ya abi ben yıllarca turuncu ıntex bottan bile müthiş zevk almış adamım sonra seahawk a geçtim kürek kürek kas yaptım gecen sene işte yarı professyonel o bize yatın zevkini yaşattı azmı koy gezdik azmı iskeleye çıktık azmı dalgayla boğuştuk daha hangisini anlatayımki tabikide ballandıra ballandıra anlatırım azmı gece içinde yattık kardeşimle bunlarda var süt liman denizde bi fenerde geceyi geçirdik 3 metrelik botta.bende yavaş yavaş farkına varıyorum 3 60 botla bide bu motorla neler yaşıcam tam anlamıyla uçurucak beni farkındayım. Sabırsızlanıyorum vallahi
Dostum tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim. Fakat birşeyi de demeden geçemiycem. Başka yerlerde de geçen şu yukardaki fiber batar sözü ile ilgili. Fiber batar batmaz degil ama ya tek kat olacak, ki tek kat üretimi artık yok CE gereği, yada hava bölmelerini yırtacak şekilde bindirmen lazım. Çift kat alabora olsa da batmaz. Benim başıma yaklaşık 10 sene önce gelen olayı anlatiym sana benim 3.75 fiber kayıkla bak. Yaz ayı akdeniz. Hava sıcak ama feci fırtına var denizde. Çok sevdigim bir arkadaşımla dedikki eğlencesine hadi tekneyle çıkalım. Dalgalar adam boyu ve köpük köpük. Bildiğim birşey varsa o da dalganın kırılarak köpüklendiği denize tekne ile çıkmamak. Çünkü köpüklü su fiber tekneyi kaldırmıyor (tecrübe ile sabit). Dalga ile birlikte tekne kalkmadığı için tüm o köpüklü su teknenin içine giriyor. Neyse biz 2 çılgın yanımıza sade bir dalgıç bıçağıyla (onu mutlaka alırım ne olursa olsun) üstümüz mayo, hiçbir av malzemesi almadan sade 2 tahta kürekle çıktık denize. Tabi dalgalar üstümüzden geçen geçene. Tekne silme su doldu. Dalga bizi yan cevirmek istiyor. Yandan alırsak iş kötü o zaman devirme riski var. Daha da kötüsü bizim de altında kalma veya kafamızı dibe veya tekneye çarpma riskimiz var. Neyse biz 2 kafadar sıra ile asıldık küreklere elimiz su topladı, kanayana kadar asıldık sonunda dalgaların arkasına geçtik. İşte o anda bir baktıkki artık tekne su almıyor. Çünkü artık alacak yeri kalmamış, resmen suyun içinde oturuyoruz. Iskarmozun takıldığı krom vidanın sudan yüksekliği yaklaşık 10 cm kalmış. Ama yinede batmadık, batamadık. Bu halde bile üstümüzden defalarca dalga geçti, tekne genede batmadı, Kafa ve kıçtaki hava odaları + 2 kat arasındaki hava sayesinde az da olsa bir yüzerlik sağladı tekne ve batmadı. Çokilginç bir durumdu. Neyse bıçakla livardaki kötü gün şişelerini kestik, suyu boşalttık. Sahildeki dalgaları saya saya aralarından boşluğu yakalayıp resmen surf yapar gibi hoooop kendimizi kumsala attık. Bu olaydan sonra fiber tekneme acayip bir güvenim geldi. Ama sakın kimse yanlış anlamasın birdaha da böyle birşey denemedim. Gençliğin verdiği heyecanla bir çılgınlıktı bu başka tarifi yok. Eskiden tek kat fiberle sahil ip gibi olana kadar açılır. Daldaları arkadan ala ala bir yandan balıkları tutar, bir yandan suyu boşaltırdım. Sonrada benzinin sonuna denk getirerek geri dönerdim 4 Bg motorla. Hemde tek başıma. Ama insan bazı şeyleri yaşaya yaşaya tecrübe ediniyor demekki artık tek başına denize çıkmak bir tarafa azıcık dalga gördümmü hadi hadi kaçalım diyorum. Bu atlattığım olayı düşünüyorum, herhalde bot olsaydı su almazdı ama beni üstünden atardı kesin, siper alacak, mıh gibi tutunacak bir yer göremiyorum ben botta. Dalga üstümzden geçerken biz fiberin tutamaklarına zamk gibi yapışıyorduk. Ha işin aslı da ne işin var öyle havada denizde Genciz ya delikanlıyız, güçlüyüz, çalışkanız, yılmayız.... Yani diyeceğim o ki fiber batar sözüne inanmam. Ben batıramadım. Ama çok israr edersen en iyi fiberi bile batırabilirsin
Çok memnun olurum. Evim Mezitli Doktorlar sitesi arkasında, tekneninde biri Mezitlide (3,75) diğeri Çeşmelide (3,15). Her ikisi de çift kat fiber. 3,75 de özel imalat eklentiler var fakat ilaveler hep tekneyi ağırlaştırdı. Mübarek eşek ölüsü gibi oldu Eskiden tek başıma asılır tekneyi çıkardım denize. Şimdi 2 kişi olmadan imkansız. Hem de o 2. kişinin de benim gibi olması gerekiyor 2 metre, 100 kilo (hanımın gücü yetmiyor artık, eskiden ikimiz berabar çıkardık denize) İlave salma ve salma altı çelik saç (kaya ve taşa bindirmeye karşı) ciddi şekilde ağırlaştırdı tekneyi ama denizde tabiri caizse "kancık" denilen teknenin altından kaçma olayı hiç yok, boyunun kısalığına rağmen gayet dengeli bir tekne oldu. Üstünde ayağa kalkıp abanarak rat bile atılıyor Sırf bu ağırlık yüzünden aldım 2. tekneyi eklentisiz ve hafif diye ama onla da pek çıkamadım. Tek başına artık eski cesaretim yok. Havalar düzelince görüşürüz. Malum iyi soğuk ve yağmur var bu haftasonu Yoksa limandan bir arkadaşla sözleşmiştik Ctesi sabah 03:30 da 12 metre ahşapla çıkacaktık. Hayırlısı artık. Havayı ve davetinizi 4 gözle bekliyor olacağım. Yeniden hayırlı olsun