dağ alabalığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında okyar5 tarafından paylaşıldı.

1. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Dostlar merhaba,
    Aranız yeni katıldığım için çok mutluyum.Zira çok sıkı bir amatör olarak uzun zamandır siz değerli ustaları ve forumları takip ediyorum,özellikle tatlısu raporlarını.Tatlısu dedim çünkü Erzurumda yaşıyorum.bölgemiz doğal yapısı itibariyle akarsuları , yapay ve doğal krater gölleriyle her türlü balığı barındıran özellikle bol oksijenli yüksek dağlarında dağ alabalığıyla meşhurdur.(tabi birde kadayıf dolmasıyla).
    Ağustos ayında bile tepelerinde abartısız söylüyorum yarım metre kar bulunan dağların arasındaki çoşkulu akarsularda alabalık avlamak benim için yaşadığım en keyif verici bir olaydır.Ya da meşhur aras nehrinin o güzelim yayın balığı için geçridiğimiz gecelerin heyecanı..
    okulların tatil olmasıyla kendimi çok daha mutlu hisediyordum,öğretmenliğin vermiş olduğu yorgunluğu bikaç günlük kampla atmayı düşünüyordum.nitekim arkadaşımla hemen ertesi sabaha doğru malzemelerimizi benim emektar torosa yüklemiştik bile.bu durumlarda bende çok farklı heyecan olur sanki ilkez balığa gidiyomuşum gibi..
    Gideceğimiz yer açıkcası krater bir göl ve bu göle bağlı bir kaç küçük ama çok coşkulu akarsu.yola koyulduk .tamam kaşık ,meps ,hamur derken
    bu solucan daha bir başka hele o civardaki çekirgeler müthiş işyapıyor ama canlı yem yasak.ben de ciğer deneyecem dedim.yaklaşık1,5 saatlik yolculuktan sonra gideceğimiz yerin alt kısmına vardık.daha sonra malzemeleri sırtlayıp yaklaşık yarım saatlik tırmanıştan sonra(bu tırmanış sırtında yük varken çok zor) göl karşımızdaydı.sanki yıllardır hiç görmediğin birine kavuşuyormuş gibi mutluluk.tekrar 10 dakikalık bir inişten sonra uygun bir yer aradık.bu arada halen daha kısım kısım kar olan gölün etrafı çok rüzgarlıydı çokta soğuk.sanki oralara yaz gelmemiş halen daha kışı yaşıyordu.hiç vakit kabetmeden arkadaşım kaşıkla at çek yapmaya başlamıştı bile rüzgara aldırmadan.ben de hemen şamadıralı 2 köstekli takımı birine hamur diğerine ciğer takarakak attım.yarım saat tık yok.bu arada arkadaşım kaşık atmayı bırakıp yemek yemeye beni çağırdı hakikaten o tırmanış beni çok acıktırmıştı.yemeğimizi yerken şamandıramın battığını gördüm fakat dikkatlice bakınca rüzgarın etkisinden dalgaların beni yanılttığını anladım.açıkcası ümidimi yitirmeye başladım.keşke başka bir yere gitseydik diye.yemekten sonra bir süre daha çeşitli yemler medotlar derken malasef hiç bir ses yok. sonra arkadaşımla kar suları eridiği için göle akan derede denemeye karar verdik.ben yine şamadıralı takımımı kullandım zira önceden bu oltayala bu yöntemle çok yakalamıştım.ama bugün bir uğursuzluk vardı.dereye vardığımızda yazın sonlarında derecik olan yer ,şimdi sanki koca ırmak gibi coşkulu akıyordu.oltayı ata ata yukarıya doğru çıkmya başladık çünkü bir türlü uygun bir yer bulamıyorduk.birden gözüme büyük bir kaya arkası ilişti. tam alabalık yeri gibiydi. uzakatan atış yapmam yada görünmeden yakınına sokulmam lazımdı kayanın.uzaktan atışım rüzgarın yardımıyla iyi oldu.hooop olta tam isteğim yerde derken şamadıranın batması bir oldu.tamam işte dedim kendi kendime yakaladım.evet gerçekten de yakalamıştım ama biraz küçük sanki sirkülere uygun değildi.açıkcası geri atıp atmamakta kararsızdım ne kadar küçük olursa olsun dedim kendi kendime ama balık çoktan suya salıverilmişti bile vicdanım salıvermişti.tamam dedim tekrar deneyecem fakat bu sefer 2 kösteğede ciğer taktım ve attım. atar atamaz hoop hemen bir tane daha.eee bu da küçük tekrar geri attım ama bu sefer kararlıydım bu sefer ne çıksa alacaktım. tekrar attım yerimi bulmuştum.bu sefer vuruşlar oldu ama bişi çıkmadı.kendi kendime heralde yemler bozuldu taze tekayım dedim.ciğer küçük ince flato şeklinde tabii birazda solucanı andırıyor.hazırlarken oltamı orda bıraktım ki görünmeden ben hazırlarken o su içide kalsın.döndüm kayaya doğru oltam yok . ewet taa 2, 3 metre aşagı sürüklenmiş şamadırada yok.tamam dedim bir tane daha yakaladık.oltayı elime almam ile balığın suyun üzerinde abartısız anlatıyorum 1 metre sıçraması bir oldu tabii benimde heyecandan kalbimin atması.hey mubarek kocaman bişey .yer o kadar uygunduki balığı çıkarmam zor olmadı.ewet işte ellerimde kırmızı noktalarıyla kocaman ağzıyla ,sirkülerde belirtilen minimum sınırları fazlasıyla aşan dağ alabalığı.o gün 20 taneye yakın yakaladık ama içlerinden en büyük 6 tanesini aldık.aslında onlarıda alamayacaktık zira arkadaşımında benimde tutmak hüşumuza gidiyor.ama spariş veren çok olduğu için mecburen aldık.
    tuttuğumuz balıkların resimlerini göndermek istiyorum ama nasıl ekleyebili
    rim bana yardımcı olursanız size gönderebilşrim. saygılarımla....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Aralık 2008
  2. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Son düzenleme: 4 Aralık 2008
  3. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Baliklarin dogal olusu cok hos, tebrikler, orada cok güzel fly balikcilik yapilir, ucan olta da diyebiliriz)))