Madem herkes guzel guzel resimler ekliyor bende memleketimin en guzel baliginin resmini buraya ekleyim . Soguk ve bol oksijenli sularda yasayan kirmizi pullari ile unlu guzel dag alasi çok güçlüdür akıntıya ters ve 1-2 metrelik sıcramalarla daha yüksek selalelere bile cıkar . Bu balik kadar zeki ve cevik bir balik gormedim ben . Avlaga giderken guzel memleketim'den bir kare : Avlagin resmi : ve guzel dag alasi : Buda alabaliklarin sudaki oyunları amcam cekmis bu videoyu 2009 Yaz Aylari : http://www.akilli.tv/video/405329/Ardahan-Alabaliklari.aspx NOT : Su an bu balik KORUMA altina alinmistir. Olta, ag ,tiriviri vb birseyler dahili avi yasaktir . Kolluk kuvvetlerini sıkı denetimiyle insallah ileride daha bol olacaktir bu sularda . Herkese bereketli avlar dilerim .
dogru diyor arkadas video eklerken ismini degistirmemistim ondan dolayi anlayabilirsiniz resimler bana ait ama
Bu balığın gerçek türünü bilen var mı ? Korunması yerinde, bu alabalıkların en özellerindendir. Türkçe adı nerdeyse doğru, ama bilimsel adı farklı. Şenol bey çok teşekkürler. Bu balığı herkes göremez, iyi bir paylaşım olmuş. Hemen balığın fotografını kaydediyorum, arayıp ta bulamayanlar var
Rica ederim ne demek bu balik bizim yöremizde yillardir var fakat her akarsuda yasamiyor sadece soguk ve cok temiz sularda yasiyor. Suyun temizligini soyle anlatayim suyumuz yoksa yanımızda ve uzaksa bize alabaligin yasadigi derenin suyunu iceriz . Umarim cocuklarimizda bu baligi gelecekte gorurler .
Doğal alabalığın özelliği budur. "İçilebilecek nitelikte bol su" Türü konusunda şurada az bir bilgi var. Dikkat ederseniz fotograf yok. Wiki-Kaflkas Alabalığı
kırmızı benekli dere alabalığı bir cok kişinin ilaç diye tabir ettiği balıktır benim memleket rizede bircok akarsu ve derede bu balıkdan var ama son 15 senelik periyodda suni cay gübresi yuzunden bu ve bircok balıgın nesli tükenme noktasına geldi eski balıklı günleri mumla arıyor rize dere ve akarsuları.
Manzara ve balık mükemmel. Daha farklı önlemler alınıp bu balığın nesli tükenmemeli.Çok güzel fotoğraflar. Ellerinize sağlık.
Umarım tükenmez gerçekten arkadaşın dediği gibi bu balığı ilaçlık diye tabir edilir . Manzara evet çok güzel .Birşey farkettim herkes avlak yerlerinin pisliğinden şikayet ediyor dedim bende bir benim avlağımın resmini koyayım da türkiyede hala el değmemiş güzel doğayla bas basa av yapabileceğimiz yerler oldugunda insanlar farkına varsın .