Daha amatörüm makina tavsiyesi lütfen

Konu, 'Makineler' kısmında rapower tarafından paylaşıldı.

1. rapower

rapower Sait

Sa sevgili abilerim bu hobiye yeni başladım.Sizlerden isteğim max 70 tl ye kadar bi makina tavsiyesi.Kamışım var sağlam makina kaliteli ve kullanışlı bişey önerebilirmisiniz.Bide bu bilya sayısı nedir açıklarsanız çok sevinirim

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

3. rapower

rapower Sait

4. simendifer

simendifer Sennur

Bence seçtiğin makine gayet güzel, epey bir zaman da işini görür kanımca. İçine sineceğini düşünüyorsan, kafan çok karışmadan al derim.

Bunun dışında, bütçeyi aşma imkanım olur dersen ryobi kobe serisini şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca bu makine denizde de kullanılabilir.

http://www.avmarketi.com/asp/product/14198/Ryobi-KOBE-4500-makine

Verdiğin linkteki makine 55 TL ama bunun da altına insem daha da iyi olur dersen, o zaman da remixonun rainbow serisini tavsiye ederim. Makine ve kamışları tavsiye üzerine almak gibi bir huyum yoktur ama basiretim bağlanıp tatlısu avcısı bir ustanın tavsiyesi üzerine almıştım rainbowu ve tereddütüm vardı ama iki senedir kullandığım bu makineden çok memnunum.

http://www.avmarketi.com/asp/product/19176/Remixon-Rainbow-7-1-BB-Onden-kalamali-40-Makine#

Kullanmadığım ürünler hakkında tavsiyede bulunmadığım için bu kadar yardımcı olabiliyorum, diğer arkadaşlarımız da mutlaka alternatif ürünler sunacaklardır.

5. simendifer

simendifer Sennur

Bu arada yazacaktım ama unutmuşum. Gölde kullanacaksan 60'lık makine bence büyük. 35'lik bir makine bile kullanabilirsin ama ben 40-45'lik bir makine öneririm. Seçtiğin lineaeffe makinenin 40-45'liğini göremedim, 50'liği var, alacaksan 50'lik olanını al, en azından 60'lık değil.

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Shimanonun 4000'lik sienna yada o ayarda bir modelini alabilirsin. en fazla 80 lira olur internet yerine yaşadığın yerdeki av bayiilerinde şansını denersen pazarlıkla güzel fiyatlara veriyorlar. Herkesin tercihi farklı ama makina olarak her zaman tercihim ve tavsiyem shimano oldu...

7. hhbayraktar

hhbayraktar HASAN HAKAN

Favori Kamış:
    alba leader 4.50
    Favori Makine:
    daiwa ag 5000 ASB
    En İyi Avı:
    Levrek 2 kg
    remixon makineden uzak dur

remixonun makineleri berbat. 2 tane aldım yüke binmeden inliyor. o paralara okuma, daiwa, dam gibi markaların basit modellerini alabilirsin. hem uzun süre kullanırsın hem de işini görür. bilye sayısı kaliteli makinelerde önemlidir. makine kalitesiz ise isterse 20 bilyeli olsun bir işe yaramaz. ama her ucuz makine de kötü çıkmıyor. mesela erma ideal 70 diye makine almıştım senelerdir kullanıyorum, çatır çatır çekiyor. dediğim gibi 70 tl ye bilinen markalardan alabilirsin. varsın bilyesiz olsun.

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Konu basligi dikkatimi cekti, belirtme geregi duydum; acemisi, ustasi, hepimiz amatoruz aslinda, hicbirimiz profesyonel balikci degiliz. Bazilarimiz acemi amator, bazilarimiz usta amator.

Bereketli avlariniz olsun...

9. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Spro Flashback, Shimano Catana Cx, Shakespeare Salt XT Surf MX Beach Rod
    Favori Makine:
    Shimano Catana, Daiwa Exceler, Okuma Espina
    En İyi Avı:
    Sürüsüne bereket tırıvırı..
    Kamışın boy ve atarını söylersen ona göre bir makine tavsiyesi yapılır. Bilya sayısına aldanma. İyi makinaların 1 bilyası, ortalama bir markanın 10 bilyasından iyi olabiliyor..

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Serdar abi 2 aydır bu konuyu çözemedik gitti. Makinelerde ne zaman bir konu açılsa ve bir shimano kelimesi geçse oturup senin shimanoyu kötülemeni daiwa al demeni bekliyorum ve bu her seferinde kesin oluyor.
    Tamam nefret edebilirsin ama bunu her fırsatta söylemek ne kadar doğru. Senin adının bile duymak istemediğin, senin tabirinle kanser eden makineyle o kadar çok mutlu yaşayan insan var ki.
    Senin beğenmediğin,tasvip etmediğin bir şeyi insanlar yıllarca memnun bir şekilde karşılaşıyorlar. ISO 9001 demişsin bahsettiğin bu standartlar trilyonluk iş makinelerinde de oluyor, yüz milyarlık arabalarda da yada senin sorunsuz dediğin daiwa makinelerde. Fabrika hatası yok yada bu zaman kadar üretilen hiç bir daiwa şimdiye kadar bozulmamıştır diye bir iddan olabilir mi?
    Geçen gün yine bu konuda tartışırken insanlara marka adı söyleyerek yanlış yönlendiriyorsun bunu yapma dedin.
    Ben bir daha yapmayacağım, yapmamda.
    Ama garibime giden senin her makina konusunda bastırararak daiwa'ya yönlendirmen, shimanoyu kötülemen. Ben kullandığım modeller dışında kimseyi yönlendirmem ama sen bana uyardığın şeyin aynısını yapıyor, direk markaya yönlendiriyorsun.
    Bu tarz işidir abi sen kurtulduğun için nirvana'ya ulaşmışsındır, ben ise her çoğalttığım her makinemde mutlu olmuşumdur. Çözemediğimiz şey ne onu anlayamıyorum.
    Bu konuda ki son mesajım. Saygılar :)

11. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    yavv *** (yabancı karakter) kardeşim ben elimde oltayla balığı görünce dalıyorum suyun içine ne yapayım
    ya da büyük dalgalar geliyor üstüme haliyle makınada etkileniyor.
    altın kumaştan semer örsen fayda etmiyor, hiç marka bu mersnin tuzlu suyuna dayanmıyor, neyapayım