Daha derinlere inebilmek için!

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında marmarasinariti tarafından paylaşıldı.

1. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Marmaranın fay kırıklarında çok büyük balıklar tespit ettim fakat jigging denemeleri yaptığımdat 200 gramlık jigler oldukça hafif gelerek dibe inememişlerdi! yaptığım araştırmalar sonucunda daha ağır,uzun jigler ve daha ince ip misinalar kullanmam gerektiğini sonucuna ulaştım, fakat ülkemizde 500 gramlık flat olmayan jig bulamadım. Bunun üzerine yurtdışından 500 gramlık jigging master'ın Alien ve Rockets modellerini sipariş ettim ve nihayet elime ulaştı :) umarım istediğim sonuçları elde edebilirim. Üzerlerindeki karanlıkta yanan fosforlar çok ilgimi çekti ve sizilede paylaşmak istedim. bakalım derinlerde balıkların ilgisini çekebilecekmi :)

2. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Çok güzel görünüyor. Umarım istediğiniz verimi alırsınız. Raporlarınızı sabırsızlık ile bekliyorum. Rastgelsin.

3. allen

allen emir soner

Hayırlı olsun, güle güle kullanın :) umarım istediğiniz sonuçları elde edersiniz..
    Selamlar

4. emrepasa

emrepasa emre

birisinin artık marmara da ig olayına el atması lazım.kalbim sizinle.olumlu olumsuz sonuç paylaşırsanız ben şahsım adına çok sevinirim.

5. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    aynı seriden alien jig ve blade modellerinin 200 gr lıklarını istanbul ergin balıkçılıktan temin etmiştim
    ancak diğer jiglerimden de (shimano butterfly flat side vs.. river 2 sea) bildiğim ve yine jigmaster jiglerinin youtube de kısa filmlerini izlediğim üzere iğneleri yanlış tarafa taktığınızı düşünüyorum
    iğneler gözün olduğu tarafa takılıp yine olta bedeni de bu tarafa bağlanmalı bence.
    yanılıyorsam lütfen beni de bilgilendirin
    not : bahsettiğim şeklde bağlama yapıp jigmasterlerımı kullandım gayet güzel aksiyon alıyor
    sizin tecrübenizi merak ediyorum
    bereketli avlar olsun

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Fay kırıkları derken ? kaç metre de bu balıklar ?? ne kadar derinlikten bahsediyorsun ?? :)

eger meşhur marmara fayından bahsediyorsan kabaca bakırköyden itibaren yaklaşık 8 km açıkta ve 800 -metreden derin yerler hatta 1000 metreye geçen bölgeler..dir

7. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    evet kırmızı olan jigg de kanca yanlış yerde
    (tabiiki klasik bağlantı şekline göre ama bu şekilde balık atlamaz mı ???)

8. marmarasinariti

Teşekkürler :)

9. marmarasinariti

Saolun, inşallah

10. marmarasinariti

Bu hafta sonu denemeyi planlıyorduk fakat rüzgar saat 35 km yi gösterince bu hafta yatmış oldu:( iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, olumlu veya olumsuz kesinlikle bilgi vericegim.

11. marmarasinariti

Merhabalar bağlantı seklinin doğru oldugunu düşünüyorum çünkü bu sekilde bağlı olarak gönderildi bana. Bu jiglerde ağırlık merkezi aşağıda olduğu için salındığı zaman kalın olan taraf aşağıya inecektir, dolayısıyla bu sekilde doğru olması gerekiyor.

12. marmarasinariti

Fay kırıkları derken tam olarak kırığın olduğu yer değilde balıkçılar arasında com olarak söylenen yerin başlangıcından bahsediyorum, yani bu ilk haritada north anatolian yazan yerin alt kısmı. Haritada sanki dag eteği gibi görünüyor, fakat Marmara'da söyle bir durum var; bu eteklere kadar olan yerlerde derinlik 50-70 metre arası fakat tam bu eteklerde birden 120 ve aniden 500 metre yazıyor sonarımız çünkü daha derini yazmamıyor haritada 1200 metreyi ulaştığı görünüyor. Buda su demek oluyor bu etekler kesinlikle kayalık bölgeler! Eğer kum olsaydı çok daha yumuşak bir geçiş olurdu. İste bu kayalık bölgede bu balıklara ulaştık. Fakat buralarda çalışmak çok zor! Hem büyük dalgalar hemde müthiş bir akıntı mevcut. Çok güzel bir hava yakalamanız gerekiyor.

13. marmarasinariti

4. Ve 5. Fotograftaki jigler aynı model, sadece birini önden, digerini arka yüzünden fotografladım.

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Tuncay

Jig konusunda tecrübe ve birikimlerimi anlatırken en çok üstünde durduğum nokta kullanılacak ip misinanın olabildiğince ince olması gereği hususudur.

Bu sayede dibe daha çabuk daha dik ve akıntılardan olabildiğince az etkilenmek mümkündür.

Alien ve Rocket jigler önemli jiglerdir ve sloganında Best of the best terimini hak eden etkinliğe sahiptirler.

Geniş çeşidini getirme gayretinde olan Cevat Erginde sanırım şu sıralarda önemli serileri vardır.

Ancak pek yakında çıkacak olan Kendo jiglerde aynı görüntü,aksiyon ve kaliteye sahiptirler.Bunu iddia ediyorum.Keza fiyatlarıda çok cazip olacaktır.

Marmara fay hattı üzerindeki kırıkların takriben 70-100 metre derinlikleri,özellikle Ocak aylarından başlayan,Ege açıklarından sularımıza doğru seyreden,iri Fangri Mercan akımının bir kolunun Çanakkale boğazından geçip,oralardaki Kemer açıkları civarlarında bulunan batıklar,Tekirdağ açıklarındaki kırık hatlar ve nihayet 40-50 kmuzayarak Marmara Ereğlisi açıklarına uzanan hatta belli bir süre konaklamalarını sağlamaktadır.

Şu aylarda bölgeyi terk etmiş olmalılar.

Bölgede genelde1-5 kg arasında Fangri Mercanlar bulunmakta arada iri Sinagritlerede rastlanmaktadır.

Jigging master jiglerin iğne bağlanış şekli doğrudur.

Esasen ağırlık merkeznin aksine assist iğneyi bağlamak gerekmektedirki resimdede bu durum bu şekildedir.

Sevgiler

15. marmarasinariti

Yaptığımız tespitlerin sizin gibi bir üstad tarafından onaylanması ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi gösterdi bize, umarım istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz ve Marmara'da jig rüyası gercek olur :)

Saygılar

16. mrenrico

mrenrico MUSTAFA TEMEL

...........

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Tuncay , anlaşılan siz açıldıgınızda kıyıdan gözükmuyorsunuz.... :) aniden derinleşen com lardan yani yamaçlardan bahsediyorsun ya o bölgenin kayalık olması şart değil ayrıca kesin de değil. düşey bir fay sistemi var orada güney kısım aşagıya çökmüş kuzey yukarı hereket etmiş vs bu durumda zeminin ne oldugu farketmez.. ayrıca fay denilen meret km lerce uzunlukta devasa bir oluşum.. benzeri akdeniz falezlerinde var.. blokların çökmesi..ve yükselmesi ama bu farklı malzemeden de olabilir..sert yumuşak vs.. ama yamaçlarda balık olması muhtemel aynı şey akdenizde de var..:)

18. marmarasinariti

Evet doğrudur hatta biz kıyıyı görmekte dahi zorlanıyoruz, böyle oluncada motorumuz çalışmazsa ne yaparız detirtiyor bize bazen :) Belkide dediğiniz gibi bu bölgelerin hepsi kayalık olmak zorunda değildir, fakat bizim gittiğimiz kısmı kesinlikle kayalık bir bölgeydi. Bunuda şurdan anlıyorum. Bölgeye ilk geldiğimizde tam com'un kenarında motorumuzu kapatıp sonarımızda bölgeyi incelemeye başladık. Durduğumuz yer 70 metre gösteriyordu ve rüzgarla yavaşça akıyorduk açığa doğru daha 2 saniye geçmeden 120 metre ve 2-3 daha saniye geçmediki derinlik 500 metre olup MAX diye ikaz verdi sonar! Yani belkide daha derin ama benden bu kadar demekti bu :) zaten zeminde komple kırmızı gösteriyor burada sonar. İşte 500 metre yazmadan önceki bölgelerde sonarımızın balık belirleyicisi tam dip kısınlarda sayısız büyük balıkları gösteriyordu ve şöyle söyleyim aşağısı şampiyonlar ligi gibiydi :D

19. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili dostum,

Bu jiglerin hali hazirda eklenmis jig igneleri gibi ignelerden , igne olmayan gozlere de ekle...Zararini gormezsin faydasini gorursun.

Rast gelsin.

20. marmarasinariti

Evet o şekildede bağlanılan jigler görmüştüm. Fakat bu şekilde yaparsam inerken yavaşlatır veya aksiyonunu etkilermi diye düşünüyorum! Bu jigler için üreten firma daha çok orkinos tarzı büyük balıklar için tavsiye etmiş bunları, Zaten boylarıda çok fazla uzun, mesela 2.5 kiloluk bir mercan veya sinarit kafadan saldırırsa yakalanır fakat arkadan jigi yutmaya kalkarsa iğneye kadar ulaşabilirmi diye düşünüyor insan! işte bu noktada kuyruğada bir iğne bağlanırsa orada çok iş görebilir belkide!