Daha duyarlı olmamız gerek

Konu, 'Tebliğler' kısmında Tarzan tarafından paylaşıldı.

1. Tarzan

Tarzan Erman

Herkese selamlar kacsantin.org hareketi gün geçtikçe takip ettiğim kadarıyla büyümekte. Hatta sağolsun greenpeace üyeleri bakan Mehti Eker'e kadar bu olayı duyurmaya çalışmaktalar ve bu olay benim gelecek hakkında olan umutsuzluğumu bir nebzede olsa azaltmakta. Ancak benim düşünceme göre bu konuda en duyarlı olması gereken biz amatör balıkçıların bu olaya tam anlamıyla destek vermediğini düşünüyorum. balıkavi.net ailesinden bile bu siteden veya hareketten haberi olmayan yüzlerce üyemiz var.

Benim şahsi düşüncem bütün amatör balıkçılık siteleri bu konu hakkında aynı duyarlılığı gösterip anasayfalarında bu kampanyanın reklamını yapmalarıdır ancak ben bir balıkavi.net üyesi olarak sadece kendi sitemizle ilgili yorum yapabilirim. sitemizin ve üyelerimizin bu konu üzerine daha çok eğilmesi gerektiği inancındayım.

Sonuç olarak;

Belki her sohbetimizde nerde o eski balıklar dedik. Bizi yönetenlere kızdık sirküler dışında yasal olmayan av şekillerinde avlananlara isyan ettik. Şimdi ilk kez ciddi anlamda elle tutulan hazır bir kampanya varken bence her birimizin taşın altına elini sokması gerektiği inancındayım. En azından akılda kalıcı bir çoğunluğa ulaşmalıyız. Her zaman bilinçliliği, duyarlılığı, detaycılığı ile kendini gösteren binlerce üyeden oluşan balikavi.net ailesi ve balikavi.net sitesinin bu hareketi daha çok duyurmaya çalışmasını öneriyorum. Bu yazdıklarımın hepsi kendi düşüncelerimdir bir hata ediyorsam affola. Genel görüşü ve fikirlerinizi merak ediyorum. Herkese iyi avlar.

Greenpeace'den Bakan'a mesaj: Yavru balıkları avlatmayın!:

http://www.greenpeace.org/turkey/news/greenpeaceden-bakana-mesaj-271110
    http://www.kacsantim.org/

2. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Erman kardeş dediklerine katılıyorum zaten bizde Kansantim sitesine üye olduk hatta forumda ararsan bulabilirsin çok inanılmaz bir mesaj akınına uğramadı açtığım konu ama eminim birçok kişi siteye üye olmuştur.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Erman gerçekten de haklısın. Organizasyon sloganı nedeniyle ilk başlarda ti ye alınmış olsada gerçekten çığ gibi büyüyor. Biz de bu konuya destek vermekte geç kaldık. Hatırlatman için teşekkür ederim.

4. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    BEN SİZE KESİNLİKLE KATILMIYORUM!!!!!! :mad:
    Yücel Usta hatırlarsan eyer geçen yaz başıbiraraya geldiğimiz bir akşam bu konuda konuşmuştuk. Hatta Greenpeace'in yavru balık kampanyasına destek verebiliriz ve biz de bu konuda bir şeyler yapabiliriz demiştik. Site moderatörlerinin ağırlıklı olduğu bir yemekti. Konuşmaların sonunda bu konuda iletişime geçmek üzere sorumluluğu da ben almıştım.
    Olayın ertesi günü greenpeace Akdeniz ofisi ile iletişime geçtim. Bu konu ile Denizler Kampanyası ilgileniyor. Ancak kampanya sorumlusu bayanın (ismini vermiyeceğim) o gun şehir dışında olması sebebi ile konuşamadım. Hatta 2 hafta hiş bir şekilde ulaşamadım. Devamlı aradım - not bıraktım, aradım-not bıraktım. diğer kampanya sorumluları ile görüşmek istedim ama görüşemedim! en sonunda ilgili bayana mail attım ve attığım her maili de sitemiz yöneticilerinin bilgisi olsun diye moderatörlerden Sennur'u da cc'ye ekleyerek gönderdim. Hatta bir maili de genel mail adreslerine gönderdim ki herkez okur da biri belki döner diye. Bir çok mailden sonra cevap geldi. Ancak ofisin sadece haftaiçi açık olması ve bizlerin de çalışıyo olması sebebi ile toplantı ayarlanamadı. Ben de işin peşini bırakmadım. Akdeniz ofisinden en azından haftasonu bir gün planlanarak buluşulması, konu hakkında ne kadar ciddi olduğumuzu anlatmamız için toplantı istesem de malesef pek ilgi görmedi.

Daha sonra greenpeace'in istiklal caddesinde düzenlediği fotoğraf sergisi vardı ve bende hemen gittim. Kampanya sorumlularından bir tek Yüzyüze kampanya sorumlusu vardı. Kendimi tanıttım ve bizi kısaca anlattım. Telefonlarımızı aldık. Bu konu ile mutlaka ilgileniceğini söyledi. Umutlanmıştım, Çünk malesef kampanya sorumlularına bir türlü ulaşamadığım gibi, ofise defalarca bırakmış olduğum notlar da cevap olarak bir türlü geri dönüş olmadı!!! Kısacası ilgilenmediler, umursamadılar, işin gerçeği budur...

Biz o dönemde bu konuyu gördük, destek olmak için iletişime geçmek için elimizden geleni yaptık. Biz yapmamız gereken şey; yani taşın alına elimizi sokmaya hazırken malesef umursanmadık. Şimdi okuyorsunuzdur, bir bayan var Ceren diye. greenpeacetürkiye gibi bir isimle forumda arada yazıyor. Onun yazdığı her yaının altına yazdım ve özelden de mail attım. ama tabii ki herhangi bir cevap yok, okumamış da olabilir. Zaten bir rapor hazırlayacakmış o amaçla inceliyormuş, kısacası bilgilerimizden yararlanıldı, ama o kadar...

O dönemde toplantı istememizin sebebi, bu tarz bir kampanyayı ancak doğru kitleyi yanınıza çekebilirseniz başarılı olursunuz hakkında bilgi paylaşımı yapmak, onlar ile paralel düşündüğümüzü söylemek ve onlardan da bu konuda bilgi paylaşımı istemekti ama malesef ciddiye alınmadık!!!

Bence Greenpeace bir strateji hatası yaptı, o da bu tarz bir kampanyada sadece medyayı kullanarak konuyu gündeme getirmek malesef geçici bir çozm olmayacaktır. Türkiye gibi günde belki 10 kere gündemin değiştiği bir ülkede, bu tarz bir hareket sadece insanlarda anlık bir etki bırakır, ama sadece okaar anlık... Oysa ki bizimle o dönemde iletişime geçseydi bu daha büyük bir gündem olurdu. Çünkü bu konu, bu işle gerçekten ilgilenen insanlar tarafından sahiplenilebilirdi. s,temizde gündemde tutulur, bu güzel kampanyayı siteye üye olmadan sadece okuyan insanların bile öğrenirdi. Bizler; bu olayı yıllardır bilip-en azından insanları eğitmeye çalışarak önce bilinç yerleştirmeye çalışan insanlarken, konuyu magazine bayılan ve dünyayı nerdeyse hiş de umursamayan insanların gündemine getirdiler. Ve sonuç bence koca bir hiç oldu... Şimdi facebook olmassaydı, onbinlerce insan bu konuda destek vermezdi, haberleri bile olmazdı. ama gene bir sonuç olmıycak, niye? çünkü üye olanların çoğu oturdukları yerden "e siteye üye olduk işte, destek verdik, daha ne olsun yahu" diye vicdanlarını rahatlatırken; bu konuda aşk acısı çeken bir insan gibi içi burkulup-ezilerek tala edilen meraları, havyarlı balıkların ve yavru balıkların katliyama uğradığı olaylardan üzülen bizler olucaz...

ya umarım biri bu yazdıkalrımı okur Greenpeace'den; bu arada ben de Greenpeace'e destek vermiş biriyim. Zamanında ofisine giden, fiziken destek vermiş biri olarak üzülerek yazıyorum bunları. Bu olay aranızda en çok beni üzdü. Tabii ki her ne olursa olsun, onlara vericeğim destek asla bitmez; küslük olmaz, gene düzenledikleri her kampanyada haklılıklarını sonuna kadar savunurum. Bilimsel verilere sahip olmadan asla hareket etmeyen, asla boşuna hareket etmeyen bir organizasyon. İçinde bulunduğum için nekadar özverili olduklarını gayet de iyi biliyorum.

Ama sonuç olarak; onbinlerce sorumlu amatör balıkçıların bulunduğu bir forum olarak destek vermek ve onlarla paylaşım yapmak istedik. ancak onlar bizi ciddiye almadılar... Malesef işin gerçeği bu...

5. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Ayıp etmişler demekki bu kişiler gösterdikleri amaç uğrunda yol almıyorlar amaçları farklı burdan ancak bu çıkar bu mesajı okuduktan sonra şu andan itibaren Greenpeaceten üyeliğimi ve ben dahil tüm çevremin desteğini geri çekiyorum onlara kolay gelsin.

6. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    yok hayır Hakan o şekilde yorumlamamak lazım. yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi "Tabii ki her ne olursa olsun, onlara vericeğim destek asla bitmez; küslük olmaz, gene düzenledikleri her kampanyada haklılıklarını sonuna kadar savunurum. Bilimsel verilere sahip olmadan asla hareket etmeyen, asla boşuna hareket etmeyen bir organizasyon. İçinde bulunduğum için nekadar özverili olduklarını gayet de iyi biliyorum."

bir yada iki kişinin hatasını herkeze yükleyemeyiz, bu yuzden her konuda desteğe devam... taşın altına elini koyan herkezi desteklemek lazım. :)

"

7. Tarzan

Tarzan Erman

Özgürcan abi olayın hikayesini yorumunu okuduktan sonra tamamen anladım ve dün gece Greenpeace Akdenize konumuzun linkini durumu anlatarak mail olarak gönderdim. Belki senin yorumunu okuyup yaptıkları ihmali görürler diye ama henüz bir dönüş yapmadılar. Konuyla ilgili bir cevap alabilirsem gelişmeleri aktarıcam ama açıkcası anlattıklarından sonra greenpeace hakkında büyük hayal kırıklığı yaşadım. Amaçlarından biri farkındalık yaratmak olan bu kuruluşun, bizim gibi inandıktan sonra hiç bir karşılık beklemeden bu işe gönül vericek bir kalabalığı görmezlikten gelmesi çok acı. Her şekilde ne olursa olsun konuyla alakalı en büyük dileğim biz oluruz veya olmayız umarım bu kampanya başarıya ulaşsın.

8. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sevgili Erman bu şekilde yorumlama. Bu insnlar birden fazla konu ile uğraşıp, savaşıyorlar. Bazen böyle şeyler olabilir. Gerçekten organizasyonu bildiğim için söyluyorum bunu. Ama içimden de keşke daha fazla duyarlı davransalardı diye içimden geçirmiyorum da değil hani :) Belki bir gun yollar kesişebilir... Olumlu bakmak lazım.