daha narlıya gitmem...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında el_saka tarafından paylaşıldı.

1. el_saka

el_saka deniz

Favori Kamış:
    profiline,catana...
    Favori Makine:
    ecusima 6,exage 4,...
    En İyi Avı:
    orfoz
    arkadaşlar bizim okuldan adem hoca ile bursa narlıdaydık dün,boru kurdu,karides,hamsi,mamun gibi bilimum yemlerle akşamladık sonuç mu?bir hiç hemde koca bir hiç .Yanağından yakalanması sonucu yakalanan bir izmarit ve yavru ama ağzı parçalanan geriye salamadığım mırmır yavrusunu saymazsak :( vuruş bile yoktu balık dostları,yediğimiz rüzgar,uykusuzluk ve makinalarımdan birini de denize düşürmem de yanımıza kar kaldı....bugün okuldaydık ademle ikimizde hala kendimize gelememiştik sinirden :) velhasıl o meşhur narlının yarattığı hayalkırıklığı bir yana en kötü av günlerimden biriydi :( :( :( o müthiş av fotoğraflarımı da yakında göndereceğim :) saygılar...

2. deePblue

deePblue na

işte balıkçılık budur :) bu yüzden sevmiyor muyuz bu işi..
    bir dahakine inşallah kısmetinizi de alırsınız bunların yanında :):)
    (makine için üzüldüm.)

3. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

balık tutamamanın kötü yanı ev yolunu tuttuğunuzda "yokmu bişeyler" diyenlerle muhattab olmak. orada yenilen rüzgar, başa gelen aksilikler faso fiso. sizi tanıyan birinin "balıkçıyım diye geçinir birde" bakışları kadar zor değildir olanlar :(

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Mehmet arkadaşım şu sıralar bu bölgeler kısır döngüde. Keske balıga cıkmadan haberleşseydik. en azından gecen hafta başı başlayan ve hala devam eden bu döngüden sana bahsederdim. Neyse olmuş bir kere. En azından iyotlu miss gibi hava :D

5. Aramis

Aramis

Aman be kardeş dur bakalım daha çok elin boş döneceksin,iğne parmaklarını parçalayacak,soğuktan robocop gibi giyineceksin,bir gidişte en az 10 takım bırakıp geleceksin ama en sonunda turnayı gözünden vuracaksın.Balık sabırdır unutma ;)

6. Okan_uA

Okan_uA .

Çok doğru.

7. harslan

harslan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    karadenizde dere avı
    pazar günü bende narlıdaydım, aynen bendede koca bir sıfır, ama tutanlarıda gördüm, büyük mırmır ve karagöz

8. enginem

enginem engin

yapmayın ya hevesimi kırdınız,Fıstıklı'ya doğru mu çevirsek rotayı

9. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    En son balık avına yılbasından onceki haftasonu gittim hemde NARLI'yaaa tekneyle açıldık... kışın ortası rüzgar bitaraftan girip bi taraftan çıkıoo... 1saat kadar üşüdükten sonraa baktık kiii aksama kadar koca bi hiç olacak. hemen çıktık kenara. kahvede poğça çay faslından sonra biraz kendimize geldik tee ondan sonra bursaya dönebildik... o gün bu gündür elime oltayı bile almadım... ama o gün iyice üşüdükkk. herhalde 2009'un ilk balık avı daa hazirandan(nikahtan) sonra ARMUTLU'da kayınbabamla yapacağım av olur.

lapinavcısı_bursa
    A Rh (+) 1982

10. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    genelde olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kilo-Turna 4 Kilo
    narlı

18 nisan 2009 c.tesi günü narlıdaydık 2 kişi. Sabahtan akşama kadar 60 ın üzerinde iri ispari yakaladık birkaç izmarit ve küçük karagözler.Karagözler suya iade edildi tabi.Yandaki kayıkta bir kolyoz yakalandığını gördüm. Bereketli bir gündü anlayacağınız. Bir dahada gitmedim. Bu hafta sonu hava şartları uygun gözükmüyor pek. Ama neredeyse kasımdan beri her hafta oradayım. Çinekop-lüfer-kiloluk karagöz hepsi denk geldi ama kaç kez boş döndük sayısını bilmiyorum. Narlı gününüzdeyseniz süprizlere açık bir yer. Birde sular (akıntı ) çok önemli eğer akıntı fıstıklı dan gemliğe doğruysa av genelde verimli geçiyor. Ama gemlikten fıstıklı yönüne akıntı varsa kısır geçiyor aklınızda bulunsun. Bu sadece benim gözlemim. Bol şanslar.

11. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    el saka kardeşim...senin başına gelenler banada geldi..cumartesi akşam üstü 19/00 dan gece 3 e kadar kayık üstündeydik..hertürlü takım iğne denesekte bir vuruş bile olmadı..bi ara ayaklarımı hissetmemeye başladım kayıkta.ayrıca oltalar dubaların altındaki ipleremi takılıyor anlamadım..yukarı çekerken olta bir yerlere dolanıyor ve arkasından kopuyor.ama oradakiler demişti 4 gündür tık yok çıkmasanız iyi olur die..dinlemedik:)
    neyse belkide havalar soğudu balık içerlere kaçtı .havaların ısınmasını bekleyeceğiz..hoşçakalın

12. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    senin mesajınada cavap vereyim kardeşim..sen 18 nisanda ordaymışsın .bende 19 nisanda ordaydım..2 saatte 3 kilo ıspari karagöz yakaladım..haftaya tekrar gittiğimde balık yoktu..demekki havalardan..sıcaklık çok önemli bence

13. el_saka

el_saka deniz

Favori Kamış:
    profiline,catana...
    Favori Makine:
    ecusima 6,exage 4,...
    En İyi Avı:
    orfoz
    hayır ben 26 sında ordaydım önder kardeş,ama sıcaklık konusunda sana katılırım...balık almıyorum balıkçılardan sevgili balık dostları inadım inat kendi tuttuğum balığı yiyeceğim inşallah ...

14. el_saka

el_saka deniz

Favori Kamış:
    profiline,catana...
    Favori Makine:
    ecusima 6,exage 4,...
    En İyi Avı:
    orfoz
    denize düşen takımımı da çok seviyordum ya vardır bunda da bir hayır diyorum artık...

15. Aramis

Aramis

Beyler bu kadar karamsar olmayın.O civarın balıkları şu anda yumurta döküyor oltaya gelmemeleri gayet normaldir bekleyin sabredin bak ne balıklar yakalayacaksınız.

16. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    el saka ..kendi tuttuğun balığı yemek istiyorsan sana mezgit öneririm.ben pazartesi günü mudanyaya gittim,siemes tarafında kayalıklar varya oraya takıldım,belki ispari yakalarım die..neyse saat 15/00 civarıydı gittiğimde attım oltaları bekliyorum tık yok..2 tane amca geldi yanıma baktım tavuk gögsü çıkardılar hazırlıyolar merak ettim sordum burası yaparmı balık diye verdiği cevap sadece mezgit yapar dedi..çıkardılar çaparileri attılar onlardada tık yok.saat 18/00 civarı benim oltaya bi vuruş geldi çektim mezgit hemen çapariyi açtım kestim tüylerini taktım boru kurtlarını inanırmısın 7 li 7 li 2 saatte bir sürü mezgit yakaladım.eve gelince hemen tükettim balıkları..kısmetse yarın yine ordayım ama bu sefer tavuk ile yakalayacağım çünkü herkes tavuk ile bir sürü mezgit yakaladı..neyse görüşmek üzere

17. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu kadar eziyete ben olsam ben de gitmezdim. Bir de balık tutamamanın verdiği eziklik, o alaycı bakışlara katlanmak..... Üstüne üstlük de makine suya düşsün! Olacak iş değil, var bunda bir şey, gitmeyin bir daha Narlı' ya sakın ha!!! Hatta bırak oltayı moltayı balığa da gitmeyin hiç! Gidin sinemaya sıcacık, arada alaska_frigo, film izlerken patlamış mısır falan.........

Tamam sadece şakaydı :p Biraz moraliniz düzelsin istedim ;):)

18. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Soğuk,Sıcak,Rüzgar,Yüksek dalgalar vs.vs.vs.

İnsanlar sizin açık denizde karşılaştığınız sorunlarla değil,Gemiyi kıyıya yanaştırıp yanaştıramadığınızla ilgilenir!!

Balık tuttunmu,tutmadın mı?
    Yok işte ıvır zıvır,İnsanı zaten kahreden kısmı orası.
    Sen sıkma canını kardeşim.Moralinide bozma.
    Bu sefer olmazsa bir daha ki sefere olur.

Koskoca 2 ay balıksız döndüğüm gölden 1 gecede 2 sarı sazan 1 tanede bize göre trofe sayılacak 15,900 gr Yayın çektik.Geçen 2 aylık morak bozukluğunu unutuvermiştik bile.:D

19. el_saka

el_saka deniz

Favori Kamış:
    profiline,catana...
    Favori Makine:
    ecusima 6,exage 4,...
    En İyi Avı:
    orfoz
    doğru dedin uğur kardeş...

20. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Eee avcılığın zevki burada zaten, kırk gün taban eti bir gün av eti. Her gittiğimizde kovayı doldursaydık bu işin heyacanı kalmazdı.