herkese merhaba; bu makinanın ip misinada kalınlığına göre değerlerine ulaşamadım.. bilen duyan gören arkadaşlardan yardım lütfen..reeling reeling
Luvias 3012H: Gear ratio: 5.6:1 Reel Weight: 255g Max drag: 7kg Retrieve speed/crank: 95cm 7 Ball bearings Line Capacity: -12lb 150m ======-033mm -16lb 100m======041mm seklindedir
teşekkür ederim.. ancak benimde anlamadığım kısım bu zaten örnek; ip misina; 0,15mm..150 mt gibi.. yani sizin de bahsettiğiniz örnek bence gerçek çap ve uzunluk değeri değil gibi..
Daiwa au da pe degerleri var LV 3012H 4.7 (95cm) 7+1(3 CRBB) 255 7 PE 1.5-200m, 2-150m. FLURO 12lb-150m, 16lb-100m
teşekkürler.. bu değerleri bende buldum ancak benim sadece istediğim ip misina kalınlık ve uzunluk değerleri.. işin ilginç tarafı ithalatcı firmayada yazdım ama onlardan da ses çıkmadı
öncelikle hayirli olsun gelince 030mm misina alirsin eeenn ucuzundan sararsin belli olur 030 zaten 033 e denk gelir halep burda degilse arsin burda
Yanlis anlamissiniz degerleri. Örgü 0.15 200metre aliyor. 0.20 örgü 150 metre. Kafasi epeyi sig bir makina. 0.30 monoflament 100 metre anca alir.
Kalınlık, kalınlıktır, ip misinada farklı, monoda farklı olmaz ki idk Yani, 0.15/200 yazıyorsa, kalınlığı 0.15mm olan hangi misinadan sararsan sar, 200m alacaktır. Bunun başka bir türlüsü olası değil. Olası olan ne? İp misinayı yapan, 0.19 misinasına, 0.15 yazmıştır. Yada bu makineyi yapan, 0.15 misinadan 200m alıyor derken sallamıştır işkembeden, ölçmeden biçmeden. Eğer misina üreten bu misinanın kalınlığı X diyorsa, makineyi yapanda bu X kalınlıktaki misinadan Y metre alır diyorsa, o misinanın türü ne olursa olsun bu doğru olacaktır. Yanlış çıkıyorsa, o zaman birisi yalan söylüyor demektir. Peki neden bazı markalarda PE vs. ayrı ayrı belirtiliyor? Japonların kendi acayip bir misina ölçüm birimi var. 1 mesela, 0.16mm, 1.5 = 0.21mm, 2 = 0.30mm vs. gibi. Ve japon PE misinalar, kalınlık değil, bu kendi ölçü birimlerine göre bakılıyor. Tıpkı ABD'de aslında bir ağırlık ölçüsü olan libre (lb) ile misina kalınlığının verilmesi gibi. Yani, bu makineyi aldın. Bu 1 numara PE'den 200m alıyormuş. Malzemeciye gittin, PE misinayı beğendin, 1 numara alıp saracaksan doldurana kadar, sana en az 200m misina lazım demek oluyor.
Ha bu arada, meraklısı için, Japon no, japon standart çap, ABD çap, libre ve X değerleri: (ilk sütun japon no, ikincisi japon libre değeri..) Bu değerler değişmez, yani PE, Dyneema, mono, FC vs. ne olursa olsun bu değerler aynıdır. Hatta, bakır tel, dikiş ipliği, kateter vs. içinde aynı değerler geçerlidir.
Teoride öyle de pratikte öyle olmuyor Serdar abi. Mono sarim ve örgü sarimda yapi itibari ile bosluk miktari çok farkediyor.
Bu aslında, bahsettiğim gibi, ölçülerin hatalı verilmesinden oluyor. 0.20 ip ile 0.20 mononun aynı miktarda sarılmasını beklemek lazım her durumda. Bugüne kadar, yazdığı çapta çıkan çok az sayıda misinaya rastladım şahsen. Kumpas ve mikrometre sahibi olunca, insan onları kullanacak bir şey aranıyor elbette.
Güzel de elimdeki Japon ipinde: PE 0,6 14 libre PE 0,8 16 libre PE 1 10 libre PE 1,5 30 libre PE 2 35 libre PE 2,5 45 libre PE 3 50 libre PE 4 60 libre değerler yer alıyor; liste ile çelişkili gibi sanki...
Değil.. İlk rakam çap, yani kalınlık. 1 numara olan, 0.165 mm çapında. Çekeri, seninki 10lb imiş, daha farklı olabilirdi de. Bu hep karıştırılır. ABD'de, libre misinalar için aynı zamanda bir çap birimi, yani kalınlık birimi. Mesela, 8 lb demek, 0.275 mm çap demek. Bu misinanın test yükünü, çekeceği ağırlığı filan göstermiyor. Kafa karıştırıyor biliyorum, ama böyle.
Değil demişin ama senin cetvelde verdiğin PE 1 4 libre çeker değerinde iken; YGK PE 1 olana 10 libre vermiş; buradaki farklılıktan bahsediyorum; standart olması gerekir derken her iki verinin de aynı olması gerekmez mi???
Benim verdiğim cetvelde hiç, ama hiç çeker değeri yok. Tamamı çap ölçüsü. 1 Numara = 4 lb = 0.165 mm Hepside, 0.17 misinanın kalınlığını veriyor, çekerini değil.