Baitcasting merakı yüzünden aldığım bu kamışın misina kılavuzları metalden yapılmış.. neden böyle yapıldığını ve misinaya zarar verip vermeyeceğini merak ediyorum.. idk sahip olduğum ve daha önce gördüğüm tüm kamışlar siyah renk porselen diye tabir ettiğimiz farklı bir malzemeden olduğu için bana biraz düşündürücü geldi.. daiwa resmi sitesinde paslanmaz çelik kılavuzlar yazmışlar.. http://www.daiwa.com/rod/detail.aspx?id=610
sorun yok keyifle kullan bende remixon un var böyle,oldukca sağlam geçirilmiş halkaları..çıkar çatlar derdi yok
Sevgili Hakan, Öncelikle güle güle kullanın, keyifli avlarınız olsun. Bence çok memnun kalacaksınız: Uzun süredir bot kamışı olarak kullandığım kamışın(ki benimki çok ucuz bir kamış) klavuzları aynı tipte. İp kullanıyorum. İpin yıpranması çok daha az. Ben her sezonda değiştiriyorum(pas sebebi ile) Ama sizinki paslanmaz çeliktenmiş. Bu kamışı da sayende öğrendim. Baitcasting'i düşündüğüm şu sıralar favorilerim arasına girdi Bir şeyi sormak istiyorum; kamışınızın nereden aldınız ve modeli nedir? Power özellikle. Cevabınıza isnaden bir sorum daha olacak.. SEvgi ve selamlarımla...
Hakan hocam, örgü misinada avantajı büyük olacaktır, ayrıca kamış çok güzelmiş güle güle ve bol avlarda kullanın inşallah.. esnekliği nasıl acaba ? eğer gayet esnek ise "benim funeden gibi taş gibi değil ise" ve önerirseniz almayı düşünüyorum... ayrıca link atarsanız sevinirim
Yıllar evvel bende de ARCA marka kamış vardı klavuzları bu tip olan; ben kullanımım sırasında herhangibir sorun yaşamadım; sizin de yaşayacağınızı zannetmiyorum... Porselen kırılma derdi de yok... Sürtünme ne şekilde olur acaba???
Sağol Kadir abi içimde biraz şüphe vardı Bahadır abi merhaba.. Ebay üzerinden Amerikalı bir satıcıdan aldım 24günde ulaştı.. Daiwa Aird 662MHXB 198cm medium hard 7-28gr atarlı 2 parçalı.. henüz 1defa test için kullanma şansım oldu atışı güzel ama baitcast makineye alışma sürecini daha başlatamadım baharda çalışmalara başlarım ancak. Erkin hocam çok esnek bir kamış değil ama çok sertte değil.. 14gr sahte ile çokta güzel mesafeye atabildim tabiki acemilik konusunu aşarsak daha iyi olacağına eminim.. benim almak istediğim modeller kargo ücreti ile yurtdışı 75euro limitini aşıyordu en uygun bunu buldum ve bir çok kamış tek parça olduğu için ülkemize göndermiyorlar fazla bir seçeneğim yoktu, aslında başka modellerden almayı düşünüyordum.. İnşallah kullanmak nasip olursa bende sürtünme aşınma olayını zamanla görürüm Evet abi okadar esnek değil
Sevgili Hakan, Tekrar güle güle kullanın. Soracağım sorunun cevabını diğer cevaplarda buldum. Medium hard benim en rahat ettiğim at-çek kamışlarından. Çok sert olduğunu düşünmüyorum. Ama kullanım ve rahatlık kişiye göre göreceli. e-bay dan kamış getirtebilmişsiniz, ne güzel. Bu arada ufak bir bilgi; yurtdışı alışverişlerinde kargo hariç 75 limitiniz mevcut. Sevgi ve selamlarımla...
Baitcast için oldukça yumuşak kamışlar kullanmak daha iyi, tabi bu benim düşüncem, çünkü normal spin kamışta (yumuşak kamışta) çok rahat atışlar yapıyorum, kendi kamışı funeden çok sert ve atış sırasında esneklik gerektiği için bunu sağlamıyor.
arkadaşlar bende bu kamıştan düşünüyorum fakat ebay üzerinden set olarak alacağım sizce aşağıda verdiğim model nasıl? birde üzerindeki motor http://www.ebay.com/itm/2-Daiwa-Sho...696?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item484ce9d340 http://www.ebay.com/itm/2-Daiwa-Tur...577?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item484d0de141 Fiyat performasn olarak ne dersiniz?