balikci abilerim ben edremit korfezinde rapala avciligi yapmak istiyorum. internette burada is yapan birbirine benzer iki model buldum aralarindaki farki anlayamadim. 1- daiwa saltiga laser sardine 2- daiwa shore line shiner laser sardine ikisininde tipi ayni neredeyse farklarini anlayamadim. sizce hangisini tercih etmeliyim. tesekkurler simdiden...
daha ince olan o heralde. ondan dolayimi acaba. birde kac cm tercih edeyim. tesekkur ederim yardiminiza
öncelikle Laser Sardine sahtenin renk kodu. İki model farklı Saltiga 15cm, Shoreline 14,5cm. Saltiga 20gr, Shoreline 19,5gr. Pek bir fark yok gibi.Birinci seçenek daha uygun.
Bunların ilki yüzer. Su üstü işidir. Tekneden daha iyi olur. Ama kıyıdanda makuldur, baya bir denenmiş, verim alınmış modeldir. İkincisi, batar. Kıydan at çek işinde biraz daha iyi netice verir. Su altından gelir. Teknik olarak birinin bırakınca yüzmesi diğerinin ise batması dışında pek bir fark yoktur. Hangisini almalılyım dersen, ebnce ikisi de değil. Ama hangisi demek için nasıl bir merada, ne avlamayı planladığın önemli.
oncelikle cok tesekkur ederim. dalgali havalarda derinligin 2 metre ve maksimim 6 metre arasi degisen kiyilarda kullanacagim. edremit korfezinde yasiyorum. levrek avi icin dusunuyorum
Ben olsam, bunları bırakır, bir Max rap alrıdım. Ama bunları sevdim diyorsanız, yüzen modeli, yani saltiga olan ilki, sığ yerde daha iyi iş çıkarır gibime geliyor.
Bi sitede okumuştum ama hangisi aklımda kalmadı. Daiwa shore line'ın daiwa saltiga'ya göre atış sistemi daha geliştirlmişti. Daha uzağa erişim için daha başarılı olduğu yazılmıştı. Daiwa Saltiga bende vardı, daları 0,60 metreydi sanırım ama çoğu zaman o mesafeye daldığını zannetmiyorum. Atım olarak çok başarılı sahteler. Ancak kullanacağın derinliğe bakarak neredeyse yarı fiyatına maxrap fpgh 13 cm almanı tavsiye ederim. Hem atımı daiwaya yakın, hem yüzüşü güzel. Av raporlarından da bakarsan maxrap fpgh'ın ne kadar başarılı bir levrek sahtesi olduğunu kolayca anlarsın. Tercih senin, daiwa da alırsan dikkatli kullan, ben taktırıp, dipte bırakınca üzülmüştüm. Seni de üzmesin.
teşekkür ederim, max rap te bilya sıkışma problemi bulunduğunu ve el ile bakılarak alınması gerektiği yazılmış bir kaç konuda, ben alışverişi internet üzerinden yapmak zorunda olduğum için çünkü buralarda iyi bir balık av marketi yok pek, max rap i şu anda alamayacağım gibime geliyor, istanbula geldiğimde bir tane almalıyım ama.
çok teşekkür ederim... maxrap incelemesine şu anda dalmış bulunmaktayım... allah dibe taktırmayı göstermesin hiçbirimize. benimde kış günü denize girmişliğim var bu nedenden ötürü..
Shirline bence daha iyi bende 12cm var ama max ler hakkında daha olumlu raporlar var bencede max rap al hem daha uygun fiyatlı.Denenmişler üzerinde dur derim.Ben çok ava alamadım.
3 yıldır Daiwa Laser Sardine kullanıcısıyım. Ayaklarınızın kuma bastığı yerlerden yapılan (yani kıyıdan) atçek işinde benim 2 numramdır. (1 numaram rover 98). Özellikle levrek için kesinlikle öneririm. Ancak iskele gibi yüksek yerlerden at-çek yapacaksanız yüzüşü bozuluyor. Verim alabilmek için kamışın ucunun kuma yakın olması lazım. Gıçık olduğum tarafları bir süre sonra üzerindeki parlak tabaka dökülmeye başlıyor. ve çok pahalı bir ürün.