DAIWA Crosscast S 5000 Makineyi nasıl biirsiniz?

Konu, 'Makineler' kısmında smıle emre tarafından paylaşıldı.

1. smıle emre

smıle emre emre

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SEA MASTER 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV 65
    MERHABALAR,

Bende kendime bir surf mıkene almak ıstoyorum.Araştırdım ve daıwa'nın crosscast makinesini yorumlara bakınca iyi bir makine oldugunu düşündüm.

Bu makineyi daha çok boğazda(beykoz) dip balıgı olan mırmır balıgını tutmak için alıcam ve tabi istavrit, sarıkanat, lüfer balıkları içinde.

Şimdi kullanan arkadaşlar ve makıne hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana bu makinenin bu balıkların üstesinden gelip gelemiyeceğini ve artı-eksi yönlerini söylemelerini rica ediyorum.

SAYGILARIMLA...

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Rahmetli bayağı iyiydi beee.
    Daiwa mussallat taşında,sen bekle geliyor biraz sonra Serdarhihi ...

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    I-ih yetersiz kalir. Pek kuvvetli degildir kendisi. Tek arti yönü görsel dizayni. Kolda bosluk bile var

4. smıle emre

smıle emre emre

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SEA MASTER 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV 65
    Bu kadar kötü yani :)

Okuma Distance NEW DT-60 Makine buna ne dersiniz?

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yok o kadar da degil :) distance surften iyidir crosscast s . Ama new falan yaziyor okumada, bildigim distance serilerinden farkli olabilir.

6. smıle emre

smıle emre emre

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SEA MASTER 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV 65
    ÜSTAD 150 TL ye ne önerirsin?

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Üstadlar önersin :) ben bosa harcamayip biriktirmeni öneririm. En kötü ryobi ecusima , daiwa emcast falan önerebilirim.

8. smıle emre

smıle emre emre

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SEA MASTER 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV 65
    Abi ryobiye kanım ısındı fazlada iyi olması gerekmes nede olsa sarosda torik çekmicez :) ilgin için teşekkür ederim ...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Emre, roy abin en güzelini önermiş bence.

150 TL'ye alacağın surf makine, ancak o kadar olacak maalesef.

Sana tavsiyem şu olacak. Ebay'den 75 dolara emcast bulabilirsin. Bu senin 150 TL ye denk düşüyor takriben. Geride kalıyor 30 $ kargo parası. Toplam 210 TL filan bir şey. Surf makine olarak bazı beklentileri olan kişileri tatmin edebilecek en ucuz seçenek bu gibi görünüyor şu anda.

Bunun dışında, eğer rahatlık konfor filan arıyor ama bakım yapmayı vs. seviyorsan, çok iyi bakman, yağını vs. eksik etmemen şartıyla okuma daha iyi olur. Yok, biraz takır tukur olsun, rahat olmasa da olur ama, torun sahibi olunca da kullanayım diyorsan, daiwa. Elbette buradaki seçenekler için söylüyorum. Fakat torun sahibi olana kadar tahta iskemlede oturmak gibi bir şey bu, hiç tavsiye etmem.

10. smıle emre

smıle emre emre

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SEA MASTER 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV 65
    Serdar abi sen ögrenci olsan makıne ıçın butçen 150 tl olsa ryobiyi alırmısın tabikide torun sahini olana kadar almicam ama benı 3-4 sene götürecek bu bahsettıgım balıkları tutabılirmiyım bu makıneyle reeling

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ben öğrenciyken vardı öyle şeyler ve almazdım. Tahminen 4-5 sene sonra gene öğrenci olacaksın, gene aynı cenderelerde kalacaksın.

Ama ben ne desem boş, bunu da biliyorum kendi öğrenciliğimden. Sen, tahminimce balık tutmakta biraz sıkıntı yaşıyorsun. Çözümün böyle bir makine de olduğunu düşünüyorsun. Böylece daha uzaklara atabilecek ve balığın olduğu yerlere ulaşabileceksin.

Elbette bu tahminim yanlış olabilir. Ama eğer böyleyse, sana o makineden daha çok yardımcı olabilecek şeyler var.

12. smıle emre

smıle emre emre

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SEA MASTER 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV 65
    Abi benı aydınllattıgın için teşekkür ederim.

RASTGELE reeling

13. smıle emre

smıle emre emre

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SEA MASTER 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV 65