Herkese merhaba.Bakım için sökmüş olduğum makinemi geri topladım kullanıyorum fakat geri dönüş mekanizmasındaki bir parçanın tam olarak nereye yerleştirileceğini bulamadım ve geri dönmemesi gereken kol bir miktar geri dönüyor.Resimlerde görülen yayın oturması gereken yeri bir türlü bulamadım.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.Teşekkür ederim.
ikinci resimde çok net görünüyor... küçük dişli ve mil arasında cıvata ile sabitlenmiş bir kilit mandalı gibi birşey var... bu mandalın kenarında küçük bir kanal görünüyo, sanırım yeri orası. bir dene istersen...
Bu konularda biraz yeteneksizim; ancak böyle işaretleyebildim... Kırmızı ile işaretlediğim yer olsa gerek... Yayın ucu dik olarak geliyor; yalnız yatay kısmın oradaki kanala oturması gerek... Tarif de biraz garip oldu...
benim de ilk başta aklıma gelen o nokta oldu orayı denedim ama kilit sistemini geriye çevirince resimde işaretlediğiiz gibi geri dönüş kilidi açılıyor yani ordaki dişliden kırtuluyor o mandal fakat yay görevi görüp o mandalı tekrar dişlinin üzerine oturtamıyorum aynı bu şekilde açık kalıyor.Bir defalık oluyor işlem yani..
Bakın bu da başka bir daiwanın kilit sistemi.İlk defa gördüğüm bir sistem ama bakar bakmaz olayın mantığını anlayabiliyorum
Yay drive gear'da tam yerindemi (ana dişli yani)... Burada işaretlenmiş pozisyondan başka bir alternatif görünmüyor sistemin çalışabilmesi için... Kolu çevirdiğinizde yay o parçaya bastıracak; kilit sistemi açılacak ve makina dönecek; kolu çevirmeyi bıraktığınızda yayın boşa çıkması ve kilit sisteminin çalışması ve kolun geri çevrilmemesi gerekiyor... Ancak kilidi tetikilemek için de bir yay v.s. gerek; şemasını bulabilirsek bakalım...
Şema buldum; ancak çok net olmadığından detayları göremiyorum... Yine de işaretlemiş olduğum yer olması gerek; olmadı ters tarafı; emin değilim tabii... Yalnız parçaların yerine tam oturduğundan emin olmalısınız... Yay olmadan oradaki tetik sistemi kilitliyebiliyor mu??? Yayın görevi o parçayı yukarı kaldırıp kilidi etkisiz hale getirmek sanırım... Bu yayın görevi bu... Boşa çıkartma v.s. ise yukarıdaki parça ile ilgili...
Haluk abi ilginden dolayı teşekkür ederim yarın geri dönüş kilit sisteminin çalışması hakkında bir fikir oluşması açısından küçük bir video çekip koyacağım ayrıca aynı makineyi kullanan bir abim sağolsun resim ekleyeceğini söylüyor duruma göre yine gidişatı yazacağım becerebilirsek aynı sıkıntının ilerde başkalarının başını ağrıtmasına engel oluruz ve tecrübe edinmiş oluruz diye düşünüyorum
sorun çözülmüştür yay resimde haluk abinin işaretlediği yere denk geliyor ama nasıl çözdüm o kadarını bilemiyorum işte Herkese ilgilendikleri için teşekkür ederim..