Daiwa Crosscast S Yardım lütfen

Konu, 'Makineler' kısmında çaylak_01 tarafından paylaşıldı.

1. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

Herkese merhaba.Bakım için sökmüş olduğum makinemi geri topladım kullanıyorum fakat geri dönüş mekanizmasındaki bir parçanın tam olarak nereye yerleştirileceğini bulamadım ve geri dönmemesi gereken kol bir miktar geri dönüyor.Resimlerde görülen yayın oturması gereken yeri bir türlü bulamadım.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.Teşekkür ederim.

2. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    ikinci resimde çok net görünüyor... küçük dişli ve mil arasında cıvata ile sabitlenmiş bir kilit mandalı gibi birşey var... bu mandalın kenarında küçük bir kanal görünüyo, sanırım yeri orası. bir dene istersen...

3. furunotr

furunotr Haluk

Bu konularda biraz yeteneksizim; ancak böyle işaretleyebildim...:)

Kırmızı ile işaretlediğim yer olsa gerek...

Yayın ucu dik olarak geliyor; yalnız yatay kısmın oradaki kanala oturması gerek...

Tarif de biraz garip oldu...:)

4. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

benim de ilk başta aklıma gelen o nokta oldu orayı denedim ama kilit sistemini geriye çevirince resimde işaretlediğiiz gibi geri dönüş kilidi açılıyor yani ordaki dişliden kırtuluyor o mandal fakat yay görevi görüp o mandalı tekrar dişlinin üzerine oturtamıyorum aynı bu şekilde açık kalıyor.Bir defalık oluyor işlem yani..

5. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

Bakın bu da başka bir daiwanın kilit sistemi.İlk defa gördüğüm bir sistem ama bakar bakmaz olayın mantığını anlayabiliyorum :)

6. furunotr

furunotr Haluk

Yay drive gear'da tam yerindemi (ana dişli yani)... Burada işaretlenmiş pozisyondan başka bir alternatif görünmüyor sistemin çalışabilmesi için... Kolu çevirdiğinizde yay o parçaya bastıracak; kilit sistemi açılacak ve makina dönecek; kolu çevirmeyi bıraktığınızda yayın boşa çıkması ve kilit sisteminin çalışması ve kolun geri çevrilmemesi gerekiyor... Ancak kilidi tetikilemek için de bir yay v.s. gerek; şemasını bulabilirsek bakalım...

7. furunotr

furunotr Haluk

Şema buldum; ancak çok net olmadığından detayları göremiyorum... Yine de işaretlemiş olduğum yer olması gerek; olmadı ters tarafı; emin değilim tabii... Yalnız parçaların yerine tam oturduğundan emin olmalısınız...

Yay olmadan oradaki tetik sistemi kilitliyebiliyor mu??? Yayın görevi o parçayı yukarı kaldırıp kilidi etkisiz hale getirmek sanırım... Bu yayın görevi bu... Boşa çıkartma v.s. ise yukarıdaki parça ile ilgili...

8. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

Haluk abi ilginden dolayı teşekkür ederim yarın geri dönüş kilit sisteminin çalışması hakkında bir fikir oluşması açısından küçük bir video çekip koyacağım ayrıca aynı makineyi kullanan bir abim sağolsun resim ekleyeceğini söylüyor duruma göre yine gidişatı yazacağım becerebilirsek aynı sıkıntının ilerde başkalarının başını ağrıtmasına engel oluruz ve tecrübe edinmiş oluruz diye düşünüyorum :)

9. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    Ferhat videoya çekip koyman daha mantıklı olur tabi bizim fikir yörütebilmemiz açısından.

10. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

sorun çözülmüştür yay resimde haluk abinin işaretlediği yere denk geliyor ama nasıl çözdüm o kadarını bilemiyorum işte :) Herkese ilgilendikleri için teşekkür ederim..

11. Ramatahatta

Ramatahatta osman

En İyi Avı:
    $
    Makinadan memnunmusunuz?