DAİWA CROSSFİRE 3000 FX mi OKUMA AVENGER 30 mu?

Konu, 'Makineler' kısmında hb_kosovali tarafından paylaşıldı.

1. hb_kosovali

hb_kosovali HASAN BASRİ

Favori Kamış:
    lineaeffe 3.50 & Remixon2.10
    Favori Makine:
    Okuma AV-30 , Okuma Zorax160
    iki makina arasında kararsızım. kıyıdan at çek yapacam tatlısu ve barajlarda. uzun ömürlü olsun ve beni çok yormasın. SArım sayısı 5bilye oluşu tatmin edicidir. daiwa inceledim elime aldım hoş ama okuma avengeri görmedim hiç. hangisini alayım üstadlar. Daiwanın bu modeli nasıl? ayrıca daiwanın crossfire 3050 fx yeni modelleri var onlarda iyimidir. ne yapalım ne edelim :)

2. modena

modena

iki makinenin de kendine has özellikleri var...at-çek için bence ikisini de rahatlıkla alıp kullanabilirsiniz...kendi şahsi fikri iki makinede belki japon kalitesi bakımından daiwa bir adım öne çıkabilir...

3. hb_kosovali

hb_kosovali HASAN BASRİ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkür ederim. başka fikri olan arkadaş varsa lütfen yazabilirmi? tek aklıma takılan ağırlık konusu. daiwa 390 gr okuma 270 gr. az uz rakam değil. çok yorarmı 390 gr

4. modena

modena

390 gr fazla bir ağırlık...at-çek bütün bedeni yoruyor...saatlerce ayakta kalıyorsun...sırt ağrısı bel ağrısı cabası...ama en önemlisi de bilek ağrısı...bu ne kadar geç başlarsa o kadar iyi...tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum...bende makine mi değiştirdim...370 gr dı...şimdi ki makinem 250 gr...çok çok daha kullanışlı oldu...bence okumayı al...sonuçta iyi bir marka ve makine...en nihayetinde ömür boyu garantiyi boşa vermiyor adamlar...

unutma ne kadar hafif o kadar performans...

5. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    !

tabii tek faktör ağırlık da değil devir sayılarını incelemenizi, fiyat performans oranına çok çok dikkat etmenizi ve yedek parça gerektiğinde nasıl çözeceğinizi de hesaba katmanızı öneririm. Crossfire'ı gördüm inceledim gayet güzel makina, fiyatını hatırlamıyorum lakin. Avenger kullanıcısıyım son derece memnunum. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle!!! Fiyat aralığınızı bilmiyorum ama çok uzun süreli bir makina olsun bir daha arkama bakmayayım derseniz Okuma Salina da tavsiye edilebilinecek çok güzel makinalardandır ama fiyatı doğal olarak iki alternatiften de biraz fazladır.Doğru kararı verip makinanızın uzun yıllar nice güzel balıkları görmesi temennilerimle :)

6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Okuma salina fiyat olarak üstünde ama shimanonun 500TL lik makinesinden aşağıda değil. İnsan makineyi kullanırken zevk alıyor.

Ancak neden 20liğini hadi onu da geçtiim 30 luğunu yapmıyorlar anlamıyorum. 40 lığı at çek için biraz ağır ve büyük kaçıyor.

7. hb_kosovali

hb_kosovali HASAN BASRİ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaşlar çok teşekkürler ilginize. Tercihimi okuma av-30 dan yana kullandım. hafif olsun dedim. Allah utandırmasın. Kamış olarak 210 cm remixon tiger modeli 15-40 gr atarlı fiber kamış. çok kaliteli değil ama şimdilik bu olsun ilerde parçalı kamış alırım. inşallah işimi görür. misinayıda 25 mm aldım. tatlısuda levrek kovalıycam yem olarak sahte ne kullanayım? küçük balık var büyük yok buralarda. kaşık mı olacak sadece silikon yem mi ? renk seçimi yeşilmi olcak silikon balığın. ooff of birsürü detayı var bu işin :)herkese saygı selam

8. karakalp

karakalp

okuma makineler son derece iyi ozelliklere sahip butun urun gruplariyla. ama benim fikrimi soracak olursaniz, ozellikle ideal spin makineler icin, bir turda 80 cm ve uzeri misina sarim ozelligi olmasina dikkat edin. saglamlik olarak ise okuma shimano ve daiwa ile yarisamaz. butcenize uygun olarak daiwa yada shimano bakin derim. hic bir shimano tutkunu daiwalarin kalitesini inkar edemez. ama daiwakar spin icin biraz agir. shimano 40'lik kafa daiwa 30'luk kafadan hafif. tercihinizi yaparken bunu da goz onunde bulundurun.

9. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Göksel baştan sona haklı bencede Shimano çok farklı makina. Şayet maddi imkanlar elveriyorsa ilk tercih shimano olmalıdır.;)

10. karakalp

karakalp

bence de hocam. mesela 50 tl'yi ne oldugu belirsiz bir atcek makinaya vermektense, 50 tl ye en alt seviye bir shimano yada daiwa alirim. rastgele.

11. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Bence o kadar da abartmamak lazım Göksel. :D :D

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    45 50 liraya alınacak en iyi spin makineler sanırım Shimo Hyperloop ve daha yakışıklı olan Daiwa Sweepfire.

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    şimdi hyperloop hala 50 tl bunlar 100 tl olmuş :)

okuma daha hafif olduğu için onu tercih edicem bende 100 tl ye kadar daha farklı bir alternatif önerebilecek varmı. daiwanın ağır olma nedeni çok geniş kafa yapmaları.mesela 30 luğu 50 lik makian kadar sarım kapasitesi var. ağırlık baya dejavantaj ben 7 yaşında oğluma alıcam en hafifini almak zorundayım zaten.