Merhaba Arkadaşlar . Kıyıdan sahte ile spin avlarda ve toplu zargana avında kullanmak üzere Daiwa Crossfire 3İB 2500 ya da 300 modeli bir makinayı almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlardan tavsiye edecek ya da bilgi vereceklere teşekkür ederim. Kullanacağım kamış yine Daiwa.nın 2,10 metre 7,5-17 gr atarı olan Crossfire marka kamışı ve Shakespeare 1,80 Uglystick kamışı . Tekneden de kullanabilir miyim ? Sağlıcakla kalın.
Daiwanın en alt modellerinden biri.Kıyıdan at-çek için uygun olabilir fakat top için biraz küçük olur.Rasgele...
Moderator Ercan Kardeşim (balık kurdu) bu makineden edindi tahminimce de bu hafta sonu denemiş olması lazım, tecrübelerini paylaşırsa seviniriz
özcan abi, benim edindiğim model budur. http://www.avmarketi.com/asp/product/9794/DAIWA-CROSSFIRE-2500X-MAKINE arada ne gibi fark var bilemem ama bu hafta sonu ilk defa kullandım ve çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. sahtelerin hafifliğinden dolayı misinada oluşan boşluk genelde sarım sırasında sıkıntı verir, misina dengesiz oturur vs. bu makina hiç böyle bir sorun yaşamadım. özellikle sarımı çok iyi. bu makinayla ilk melanur yakalamak kısmet oldu, gücü konusunda çok bir söyleyemiyeceğim ama hiç zorlanmadan çok keyifli bir av yaptığımı söyleyebilirim. tabi melanurun deli hallerinide yabana atmamak lazım
Özcan abi Daiwa Crossfire 3İB Makina hakkında bilgim yok ama Anakrada av malzemsi satan tadığım esnaflar Daiwa Crossfire öneriyo daiwanın farklı modellerini kulanmış birisi olrak rulmanlarının yağını ve bakımını eksik etmemenizi tavsiye ederim arıza durumunda yedek parça temini konusunda zorluklar çekeceğinizi unutmayın çünkü ithalatcısı kimdir kim ithal eder bilinmiyor, bilen varsa burada yazarsa banada yardımcı olmuş olur. benim son zamanlarda özellikleri açısından çok beğendiğim ve maliyetinin diğer shimano ve daiwa gibi markalara oranla daha düşük bulduğum ithalarcısı cengiz balıkcı olan OKUMA CEDROS modeli,ninCJ-405 ve Cj-555 birini önere bilirm CJ-555 ağır gelebilir o yüzden405 daha uygun gibi detay: http://www.cengizbalikcilik.com/?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=550
eminsin dimi abi Ankarada remixonun toptancısının yerini biliyorum bende Daiwa Opus Bull 5000 var avmarketten almıştım yan daki vidalı kapağını kaybettimpuluyla birlikte Avmarketine sordum yedek parçanın olmadığını öğrendim daha öncede tornado 25507i vardı onunda rulmanı paslanmıştı avrupa modeli olduğundan sanırım yeek parçası sıkıntısı çekmiştim tornado 2550 7i okadar önemli değilde Daiwa Opus Bull 5500 ün parçasını sorayım başka kapaklar denedim ya kalın geldi vidası yada ince geldi. Ben kendi çözümümü yarattım ama asıl parçayı bulursam daha iyi olur)
Sevgili Ercan'ın yazdığı üzere remixon daiwa'nın türkiye dağıtımına başladı. bahsi geçen problemleri aynı markanın eski distrübütörü Kısık'la yaşamış olabilirsiniz
eminim alikemal özgür arkadaşımında dediği gibi, remixson yeni başladı dağıtıma. ankaradaki merkeziyle irtibata geçersen sorunun halledilir sanırım
Dediğiniz büyük ihtimal öyledir peki bu değişiklik siizce beni olumlumu etkiler yoksa olumsuzmu etkiler ? bence sorun ufak bşey bende uygun bi vida bulup halletim ama yan kapak yerinin açık olması ve toz toprak kaçmasından endişelndiğim için kullanamıyorum Sonuçta her iki dispiritörde aynı markanın aynı malını getiriyo biri diğerine devretmiş hesapta böyle görünüyo sizce benim derdimde sorun olurmu çözüm bulma konusunda ( ellerinde uygun mal yoktur ona bişey diyemem ama dibiritör sonuçta ital etiği malında yedek parçası olmak zorunluluğu yokmu) ek olarak aslında kabahat bende eşşeklik ettik faturayıda kaybettik şimdi adam sorsa sap gibi kalıcaz malın faturasıda yok ama adamlarla görüştüğümde direk yok dediler faturayı bile sormadılar
herhangibir firmanın reklamını yapmamamla ve veya avukatlığına soyunmamamla beraber şunu belirtmek isterim ki, özellikle globalleşebilmiş markalar kendi ülkeleri dışında kolay kolay dağıtıcı firma değiştirmezler, bu tür büyük firmalar için rantabilite dahilinde marka değerini üst düzeyde tutmak çokönemli bir değerdir, dolayısı ile seçmiş oldukları yeni ülke dağıtımcısı nihai tüketici sorunlarına daha yakından eğilmek zorunluluğu dahilindedir. bahsi geçen yedek parça ellerinde olmasa bile müşteri memnuniyeti dahilinde gerekli parçanın tedariği yöntemi izleyecekleri düşüncesindeyim,
Anladım teşekkür ederim özgür bende öyle düşünüyodum ama burası Türkiye ya bismillah diyecez olmazsa ya sabır diyecez