Nerede ne için kullanacağınıza bağlı; seçimi ancak bu şekilde yapmak doğru olur... Her ikisi de serisinin en üst makinaları; ancak Daiwa çok daha fazla fiyata sahip... Örneğin Stella'nın gerek Japon, gerekse Avrupa versiyonlarından 8000 olanları burada rapala ile avcılıkta kullanılıyor ve çok verimli...
eğer özel motoryatınla elinde şampanya kadehiyle derinsulara açılıp devasa balıklarla uğraşıyorsan gereklidir tabi, ama onlardan birini alıp baraja sazan tutmaya, sahile mırmır tutmaya gideni görsem gülerim attığın taş ürküttüğün kuşa değmeli
mehmet kardeşim ikisinede hiç gerek yok türkiyede hangi balığı tutacaksın vedat abayoğlu abimizin av raporlarına bak birde tuttuğu dev sinaritlere kullandığı makina okuma salina II dir fiyatı 300 TL civarında senin bahsettiğin makinalar üst düzey ve açık denizde jig yapmak için tasarlanmışlardır volkanın dediği gibi sakın lüfere mırmıra düşünme bu tip bir makinayı. şöyle bir örnek vereyim istersen benim bagajda istediğim avı yapabileceğim çantası kamışı sahtesi makinası hemde hepsi shimano ve okuma toplam değieri 3000 TL. bir saltiga dogfight bile almaz ama heryerde her zaman balık tutar.
sevgili vayaz, bu o kadar basit değil. Hiçbirimiz olayın ekonomik tarafında değiliz. Bu bizim için bir zevk, bir keyif, stresten kaçış ve avıc dürtümüzün tatmin. En azından önemli bir kısmımız için bu böyle. Şimdi bakalım, gideceğ iyere gidebiliyor olmak, kafi olsaydı, dacia yada lada'dan daha başka araba satılmıyor olması gerekirdi, doğru mu? Elinde kalite, güzel, güven veren bir şey olması ile olmaması arasında büyük fark olacaktır, yaratacağı tatmin açısından. Milyarlık makine ile istavrit bile tutsan, daha başka bir zevk verir. O nedenle, böyle makinelere verilen para işin aslı şu ki, her zaman verdiğiniz parayı hakeder. Ve emin olun sizi daha iyi bir avcı yapar, kesinlikle. Çünkü özgüveniniz yüksektir, elinizdekine güveniniz tamdır. Olaydan zevk alırsınız.
shimano teşhis doğru ancak farzedelim arkadaşın bütçesi müsait ve yurtiçi ve yurtdışında ava çıkacak, o zaman 8000 stella sw fiyat performans olarak en mantıklı seçim olur. Yok türkiyede kıyıdan avcılık veya hafif jigging yapacaksa stellanın 5000 bile ömründe alacağı son makine olur, en azından al satla uğraşmaz. Ben twinpower 5000 sw aldım ve makine defterini kapattım.
arkadaşlar söylediğinize katılıyorum fakat anlatmak istediğim şu konuyu açan arkadaş bir kaliteli kamış ve bir makina için bile uzun bir süre para biriktirmiş ve bu işe gönül vermiş birşeyin en kalitelisini kullanmayı herkes ister ama mantıklı olun lütfen adam para biriktirecek herşeyinden kesecek daiwa saltiga veya shimano stella alıcak ondan sonra bir spin avı yapmak için başka takım kurması gerekecek. olaya bakış bunlar kaliteli aletler alınmalımı derseniz buna itiraz edecek kimse yok zaten her amatör balıkçı bu tip ekipmanların hayalini kurar. benim bahsettiğim şeyin özeti şu eğer bütçen sınırlıysa bir makinaya dörbin lira vericeğine kaliteli birçok malzeme alabilmek. Şimdi serkan bey bu bakış açısında basit olan nedir söylermisiniz verdiğiniz örnekten gidersek o zaman herkesin mersedes e binmesi gerekirdi değilmi? ( ha bu arada hiçbir makina ömrünüzde alacağınız son makina olmaz emin olun)
shimano stella 8000 ile spin zaten olmaz, ama stella 5000 ile yapabilir aynı zamanda değişik metodlarda da kullanabilir. Mevzu shimano ise bu adamlar bundan iyisini çıkarsa idi zaten çıkartmış olurdu. Yıllardan beri piyasada dönüp duruyor ve ufak ufak ilavelerle yenileniyor, radikal bir şey değişmiyor. Bana sorsan sen verirmiydin diye derdimki vermezdim zaten vermedim. Dediğin gibi 3000 tl e çok güzel malzemeler alır. Daiwa saltiga mı yoksa stella mı ? sorusuna ancak kullanan ve o tip ava gidenler verebilir. Ben sadece youtube tan baktım ve anladığım stella daha fazla kullanılıyor belki etken fiyatının daha makul olduğu saltiga a göre. Son makine olurmu konusuna gelince, elbette olmaz. Ama iyi bir bakımla uzun yıllar çalışacaktır diye tahmin ediyorum.
dediğin doğru abicim zaten ben sadce siz olsaydınız napardım demek istedim. buarada aynen senin gibi arabamın bagajına setimi kurmak çok hoşuma gidiyo ve dişimden tırnağımdan arttırarak almak çok daha tatlı ve değerli..
Eğer spin yapacaksanız, o iş için de bir daiwa vardır. O tür bir alete sahip olmanın vereceği güveni, öyle bir aletle balığa gitmeden yaşayamazsınız. Alıp eve koysanız bile, o size güç vermeye devam eder. Şöyle düşünün. 10 tanen tofaş'mı, bir tane ferrari mi? Kız olsanız hangisine bakardınız?
serkan bey daiwa konusundaki tutumunuza hak vermiyor değilim kalitesinide zaten tartışmıyorum haddimde değil ancak ben nedense anlatmak istediğimi anlatamıyorum. Demek istediğim şu, şimdi en kaliteli hangisi sorusuna verilecek cevap belli size göre daiva başkasına göre shimano sonuçta her ikisi kaliteli ama bu işin basitine kaçmak sonuçta burası bir paylaşım yeri ve herkesin kendine göre bir bütçesi ve balık tutma keyfi var önemli olan şu soruya cevap verebilmek "işimi görecek ve uzun zaman kullabileceğim kaliteli ve ekonomik makina hangisi" sadece bu şekilde insanlara faydalı olabiliriz yoksa sadece daiwa demek işi çözmüyor ve serkan bey emin olun daiwa haricindeki tüm makinalar dediğiniz gibi "döküntü" değil balık tutmanın keyfi malzemeyle değil balık tutmakla çıkar parası olan en güzelini alsın tabiki ama sadece daiea balık yakalamıyor
madem örnek arabadan, ülkende otoban yoksa ferrari almazsın, onu sürecek kabiliyetin yoksa almazsın, en ufak bir çizikte ah vah edeceksen almazsın, o yaşam standardına sahip değilsen almazsın, almazsın oğlu almazsın. hakkını veremedikten sonra neyleyim ben ferrariyi, öyle kendine güven mi olur. 4 milyar bir makinaya vereceğim sonra gidip istavrit tutup sevineceğim. merak ediyorum bu rakamlara "senin zevkin bu yaa verilir tabi" diyen insanlar 9 yaşındaki oğlu 800 liralık uzaktan kumandalı araba istediği zaman, hanımı 2000 dolarlık çantayı beğendiği zaman da aynı tepkileri veriyorlarmı. ha o makinalarla istavrit'te tutulur ama nerede söyleyeyim, boğaza sıfır yalı'nızın iskelesinde, sağda solda değil..
serdar bey kusura bakmayın kullandığım takımlardan biri shimano lesath ax powergame kargı ve Shimano twinpower 5000 sw makine. Takımın maliyeti nerdeyse 1500 Euro.( kamışı yurtdışından bizat kendim vergilerini ödeyerek ithal ettim, 850 tl gümrük masrafı tuttu 400 Euro a kendini aldım) Merada elime alınca ayrıca ekstra bir şey hissetmiyorum çünkü balığı kamış ve makine değil, avcı yakalar. Gerisi boştur. saygılar
Biri konu açmış; birşeyler sormuş; olay tam bir polemiğe dönmüş... Efendim 5000'den başka makinayla spin yapılmazmış mesela... Bulunduğum bölgede 8000-10000-12000 makinalar ile spin yapılıyor; tabii öyle bildiğiniz spin değil bu; 4,30 civarı kamışlar ve 150-200 gram ağırlıklar ve 5 ila 10 cm.lik sahteler atılarak yapılıyor bu spin... Daiwa Saltiga SA-Z'de kullanılıyor bu merada; Stella SW8000PG yahun HG'de... Ya da surf makinaların 10000-12000 olanları... Tutulan balık ise çinekop veya sarıkanat... Aynı makinalar ile çapari de yapılıyor istavrit için... Saltiga ya da Stella'nın üstünlüğü tartışılmaz; ancak bunlar arasında kıyaslama yapılabilir yerine ve uygulama alanına göre... Balık avlama işi bir hobi; yani keyif için avlanıyoruz et için değil... Bütçe elverdiği sürece de elde edebildiğimin en iyisini alır ve semeresini de görürüm... Bu makinalar hiçbir zaman yarı yolda bırakmaz insanı... Benim bütçem şu an karşılamıyor; karşılasa idi kendimce uygun olanı alırdım... Zaten konuyu açan da şu kadar bütçem var; hangi makinaları önerirsiniz dememiş... Daiwa'mı; Shimano'mu demiş... Yapılan yorumlar da bu doğrultuda olmalı... Eğer diğer türlüyse; kamış, makina takım halinde satılan setler var; çapari, kurşun da veriyorlar 25 liraya bunlardan bir tane alırsınız olur biter...