Daiwa Duck Fin Shad, Levrek ve Yengeç

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında Tompot tarafından paylaşıldı.

1. Tompot

Tompot Bülent

En İyi Avı:
    Horozbina
    Bizim levrekler küçüldü, diyet yapıp zayıflamadılar, su pırıl pırıl berrak. Kocamanlar, bu yaşa yüzgeç dirseği çürüterek gelenler yani uyanık olanlar. Berrak ve çarşaf gibi suda onları benim kandırabilmem zor.
    Saat 17 de sahili dolandım, suyun biraz bulanık olduğu yerde denize silikon sallamaya başladım. Umutsuz avcı olarak yanımda ne kepçe ne kargaburun var. Ama silikonum Savagear jig kafası taktığım ve benim olmazsa olmaz altına iğne bağladığım Daiwa Duck Fin Shad. Böyle bir suda ve havada üç enayi, ördek ayağı biçimli kuyruğu olan bu silikona kandılar.
    2014 yılı için Daiwa’nın geliştirdiği bu silikonu bulup, birçok ülkeden önce getirene buradan teşekkürler.
    Bugün üç tane ufaklık tuttum, biri 1.6kg geldi 900gramlık küçüklerden biri tutulduğu yerde yerini buldu, diğer ikisini de bir arkadaşa götüreceğim için eve getirdim. Yıkayıp mutfak tezgahının üstüne koydum. Sonra akşam yemeği için 2 yumurta pişirdim. Yeşil soğan yumurta, rakı peynir derken yemek bitti. Levrekler geçen haftadan arkadaşa sözlü, nişan yarın. Çay demleyecekken levreğin birinin ağzından ellerini kollarını sallayarak bir yengecin çıktığını gördüm.
    Hala canlı dolanıyor tezgahın üzerinde. Levreğin yakalandıktan 2.5 saat sonra midesinden çıkan bu yengeç yaşarsa yarın denize bırakacağım. Ara sıra tuzlu su ile ıslatıyorum.

Kullandığım Daiwa Duck Fin Shad altındaki iğnesi ile resmini de ekliyorum.
    Bu silikondan çok umutluydum haklı çıktım.

Ekli Dosyalar:

• 1.jpg
      1.jpg
      Boyut:
      92 KB
      Okunma:
      3.376
    • 2.jpg
      2.jpg
      Boyut:
      92 KB
      Okunma:
      3.616
    • 3.jpg
      3.jpg
      Boyut:
      80,7 KB
      Okunma:
      3.470
    • 4.jpg
      4.jpg
      Boyut:
      57,3 KB
      Okunma:
      3.854
  2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tam da artık Levrek yakalayana kadar başka alışveriş yapmayacağım diyordum ki Silikona aşık oldum:D Baktım yurt içi piyasada yok galiba?? Gerçekten iş yapabilecek harika bir silikon. Tebrikler.

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnceçizgide var onlar ithal ettiler zaten

4. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Kullandığınız hangi renk kodu.

5. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Bülent bey elinize sağlık.
    Şu 3 lü kancayı bağlarken bir video çeksen de bizlerle paylaşsan ne güzel olurdu bizler için. Çok dua alırsın :)

6. Tompot

Tompot Bülent

En İyi Avı:
    Horozbina
    Ben tüm renklerden aldım. Daiwa olunca güvenim tamdır. Kullandığım renk kodu yazmaya ara verip şimdi İnce Çizgiye girip bakıyorum. Çünkü poşet üzerinde color ve yanında Japon karakterleriyle yazmışlar. Bunlar japon iç piyasasında satılanlardan ithal edilmiş ve Daiwanın 2014 silikonları.

Ve girip baktım şimdi ne yazık ki tükenmiş renk Moonflash, kaya balığı rengine benziyor.
    http://www.incecizgi.net/Daiwa-Duck-Fin-Shad-5inc-Moonfish_80776.html#0

9 cm olanlarına uygun jig head bende yoktu 12.5 cm olanlara iğne bağladım.
    Tüm renkleri getirmek istemişler ancak Japonya'da da tükendiğinden ne varsa almışlar. Yeniden sipariş verilmiş yeni üretim sanırım 15 Martta bitecekmiş.

Bunun yerine Savagear 4 Play Shad pearl silver rengi de kullanabilirsiniz. Ben diğer renklerinden sonuç alamadım. Bu silikon da süper.

Bunun için konu açmıştım. Üçlü kancaya palomar düğümü ile ip (dyneema braid) bağlıyorum. Tığ ile delip tığı alttan çıkarıyorum. İpi tığa taktırıp yukarından çekip, klips halkasına bağlıyorum.
    Bunu kullandığım tüm silikonlara uygularım. Üstten iğneli kurşunlu silikonlara da.

Hazır resimlerden birkaçını yeniden ekleyeyim. Bu resimler Savagear 4 Playe ait.
    resimlerdeki iğne üçü olamayıp Gamakatsu twinex ikili kanca. Ters yönlü küçük üçüncü iğnesi var. Bu altta iğnenin sallanması engelleyip atışta kuyruğun iğneye girme riskini azaltıyor.

Bu iğneyi her türlü silikonda ve canlı yem ile bırakmada kullanabilirsiniz. Canlı balığa saplanan iğne çok küçük olduğundan daha az hasar verip uzun süre canlı kalmasını sağlar. Silikonlarda 4 ve 6 numarayı kullanıyorum. Bunları da İnce Çizgiden aldım ve hepsini aldığımdan orada kalmadı farklı boyutları var galiba.

7. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Peki daiwa duck fin shad ın diğer renklerini deneyebildinizmi.

8. Tompot

Tompot Bülent

En İyi Avı:
    Horozbina
    Beyaz olanı denedim, ancak 8-10 atış. Taktığım jig head ağırdı, su derin olmadığından dibe sürttü. Daha sona deneyeceğim.
    İthal edilen tüm renkleri aldım hem 9 hem 12.5cm.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sahteyi bende edindim. Siz daha sonra raporumsu bir tanıtım yapmışsınız. :)

İlk izlenimlerim şöyle: 9 cm olarak gayet güzel, 12 cm liklerde sanırım kuyruğu çok sarkacaktır. Çok esnek bir silikon. Kuyruk aksiyonu güzel. Sahte bana güven verdi ancak olumsuzlukları da yok değil.

Benim gördüğüm olumsuzlukları : Çok yumuşak olması aksiyon yönünden artı olsa da jighead üzerindeyken negatiflik oluşturmakta. 3-5 atış sonra slim yapısından ötürü iğnede dönmekte, aksiyonu zayıflamakta.

Sırtındaki iğne yarığı gene bir başka olumsuzluğu. 5-10 atış sonrası jigheadın iğnesi sırtını yarmakta. Jighead ta uzun süre sağlam duramamakta.

Önerim jigheada avlakta değil de evde takılıp, tam iğnenin çıktığı yere güçlü bir yapıştırıcı damlatmak. Bu kısmen iğnenin çıktığı yeri sertleştirecek ve yarılmayı bir müddet önleyecektir.