Herkese merhaba. Yemli ve beklemeli avlaniyorum. 80- 100 gr civari agirliklar kullanmak icin 4 metre gibi bir surf kamis arastiriyorum. Makineye uygun, fiyati da uzmeyecek birseyler bulmak icin uc, dort gundur gozleri bozdum neredeyse, onceki yazilanlarin cogunu okudum. Eski konularda yazan bazi modellerden bazilari tedavulden dahi kalkmis. Konular baska yerlere uzamis ve dagilmis. Umarim yardimci olursunuz. Simdiden tesekkurler. Bir de gw olimpia isimli karbon bir kamis var, bilen kullanan varsa lutfen yorum yazar mi?
4.20 boyu 350gr altında surf kamışlar var piyasada. Atarları yüksek görünebilir, 200 gr gibi vs. Bunlardan birini almayı deneyebilirsiniz. Örneğin, okuma cedros, Lineaeffe Surf Mill, Spidersurf vs. gibi. Bu kamışların karbon tarafı gayet iyi. Bahsettiğiniz ağırlıklarda sorun çıkarmazlar. Aynı modelin 3.90 olanlarını da düşünebilirsiniz.
Tesekkurler Serdar Bey. Sizin yorumlarinizla daiwaci olacagiz, tabiki bu onerileriniz de degerli, sagolun.
Ikinci sorumu da tekrar edeyim. GW olimpia diye bir kamis var. 420 cm, 100 225 sanirim. Teleskopik ve 4 parca. Kaliteli karbon diyor buradaki av bayii. Ben durusunu begendim, fiyati uygun, 160-170 tl gibi. Oyle yumusak, esnek birseyler degil. Sizce nasildir, kullanan, bilen var mi? Mesela Decathlon magazasinda da, 99 tl ye satilan karbon surf set takim var. Makineyi gecelim, tek rulmanli bisey, ama kamis karbonmus, inceledim, actim, egdim, buktum, cok cok esnek. Bu yemli avda avantaj midir degil midir acaba?
Konuyu ya kimse gormemis, ya bu makinadan kullanan yok, ya da Serdar Koylu den baska zahmet eden yok. Eksik olma Serdar Bey. Su gw olimpia ve decathlon daki kamis ile ilgili bilgisi olan yazarsa sevinirim.
GW Olimpianın görünüşü benimde çok hoşuma gitti. İnceledim fakat atış yapma şansım olmadı. Orta sertlikte bir kamış ve 125 gr.la güzel işler yapabilecek gibi duruyor. Makine kamış sapı arası mesafesi biraz kısa gibi, bu biraz handikap olabilir. Tabi dediğim gibi kullanmadım, tavsiyeden ziyade bilgilendirme olarak değerlendirin. Kolay gelsin
Kamışın ağırlığı, malzeme kalitesini doğrudan gösterecektir. En azından özellikle mesafeli atış yapmak için. Muadilleri içinde, yani boyu, atarı vs. aynı olanlar arasında, en hafif olanı, en yoğun karbon fiber kompoziti anlamına gelir. Burada, asli hususun, hafiflik değil, hafif olabilmesi için, daha kalite malzeme kullanılıyor olması olduğunu düşünmeniz lazım. Yani, 3.90 boyda, 200 gr atarı olan iki kamıştan, hafif olan, daha iyi ve sağlam olacaktır.
Tesekkur ederim. Bence de iyi bir kamisa benziyor. Bunu derken, soyle bir cikarim yapiyorum, tabi denemeden, tahmini, lineaeffe nin bir kamisini da inceledim, qw olimpia daha tok geldi bana. Agir anlaminda degil, aksiyon anlaminda. Tabii atis yapmadan anlamak zor. O sebeple deneyim cok onemli. Simdi iki secenegim var, ya alir ben denerim ve sizlere tavsiye eder ya da etmem, ya da kullananlarin deneyimlerine gore baska birsey alirim.
Esasen bizim burada surf takimla at cek yapilmiyor. Beklemeli av oldugundan, yormamadi icin hafif olmasini tercih etmemecpek de gerek yok, yani oncelikli degil. Ve fakat derseniz ki mesele sadececyormasi degil, atis erimi, dayaniklilik, sorunsuz olmasi, 10- 20 kg baligi cekerken problem cikarmamasi, ama karakulagin bazen yaptigi o kucuk tikirtilar da hissettirmesi, o vakit is baska. AMA EN ONEMLISI ip misinada sorun cikarmayacak biseyler olmasi.