herkese merhaba, nihayet amerikadan beklediğim kargo ulaştı. beklediğime değmiş gibi bir görüntüsü var, tabi denemek lazım. soruma gelince surf casting için makinenin daha büyük görünen yedek kafasını kullanmayı planlıyorum. ancak ne kadar misina sarmalıyım. Alt tarafı doldurmak için elimde 0,35 lik dandik bir misina var. üstü için 0,15 lik örgüm var. en fazla 120 metre civarında erdireceğimi hesap edersek, alta ne kadar 0,35 üstüne ne kadar 0,15 örgü sarmalıyım ? makinenin misina kapasitesi ile ilgili bilgiler aşağıda, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bunu biz göz kararı yapiyoruz yani sana şuanda şu kadar metre sar diyebilecek kimsenin çikabileceğini pek zannetmiyorum. Bi ustadan yardım almalisin yada deneme yanilma yöntemi ile bir iki yanilarak sonuca ulaşacaksin. Başka çare yok Kolay gelsin. Not: İpi kafaya çok doldurma en az 2 3 milim yer kalsin zira toplu bir şekilde çikip dolaşacaktir.
Bunun hesap kitap yolları elbette var.Ancak şöyle senin için daha kolay olur. Elinde yedek kafa varsa bu olayı tersten yap.Yani aynısından yedek kafası varsa.Önce ipi sar,üzerine misina ile dolgu yap.2-3 milimetre kalana kadar.Sonra esas kafasına bu misinayı sar.Bu sefer altta misina üstünde ip olacak. Diyelim ki yedek kafan yok.Yine dert değil ancak uğraştırıcı.2 tane ayrı ayrı misinayı sarabileceğim birşey bul.Bu makinede olabilir.Bir pet şişede olabilir.Bir kasnak da. Bu olayı burada yap.Tersinin tersini alacaksın.Biraz düşün hayal et olayı anlarsın. Bu arada 120 metre kısa gelecek dibi bulman vs vs. İkinci yol biraz müsrif bir yol. Alta mono koy ama biraz fazla.Üste ip koy. Deneme yap fazlaysa kesersin monoyu kısaltırsın. Bu olayı deneme yanılma ile devam et. Yine burada ikinci bir makine yardımcın olur. Benim yöntemim daha farklı. Elektrikli motor ile sarıyorum kolay oluyor.Ancak makineye sarımı kendisi ile yapıyorum. Konik şeklini alması için..
yardımlarınız için çok teşekkür ederim, yedek kafa var ama boyutlar farklı diğer makinemi sarım ve boşaltım işlemi için kullanabilirim, bunu düşünmemiştim. çok iyi fikir . dün burdan cevap alamayınca ilk denememi yaptım, 100 metre 0,35 mono üstüne 270 metre 0,15 ip sardım sonuç hüsran oldu, hepsini elle geri topladım makine kafası çok derin bir bu kadar daha alır gibi. ben bugun 250 metre mono sarıp, üstüne ipi saracam eksik kalırsa ipi söküp monoyu kısaltacam dediğiniz gibi.
250m bile az kalabilir. Bunu metre hesabı ile çözmeniz deneme yanılma ile olur. Bende de aynı makina olduğu için; 0,15mm 150m örgü yaklaşık 1-1,5mm kalınlık yapar makarada. Yani siz 3mm boşluk kalacak şekilde kafayı mono ile doldurun. Makara tam dolu olursa kuş gözü veya 30 40m toplu çıkış yapabilir örgü!!! Misina örgü arasına albright düğümü atın. Makinayı ayda 1 kez kaliteli bir yağ ile yağlayın. Shimano, Daiwa, Abu garcia eğer bunları bulamıyorsanız würth hhs 2000 işinizi görecektir. Kol milini tutan ters taraftaki plastik kafalı vida çok hassastır. Fazla sıkmayın, kolu yandan gelecek darbelere karşı koruyun. 2 yılı geçti hala sapa sağlam boğazda kullanıyorum. Güle güle kullanın, rastgele
Ceyhun, makineyi senin kulandığını biliyorum ve yorumlarını okudum, serdar köylü abinin tüm yorumları da olumlu olunca, çok güvenerek aldım. tecrübelerinize inanıyorum. Misina sarma hususuna gelince dediğin şekilde yapacağım, şuan bir yüz metre 0,35 mono sarılı, üstüne 200 metre daha saracam sonra istediğim doluluğa ulaşana kadar örgüyü saracam, umarım olur. hem makine tercihime katkınız hemde misina konusundaki fikriniz için teşekkürler.
Aynı makina bende de var. Ceyhun tavsiye etmişti. Güzel alet. Hatta örgüyü de kendisinden almıştım. Çok güzel tavsiye ederim. O gün misinayı biraz eksik sardık. Çok sorun etmedim hala öyle kullanıyorum. Bir ara biraz daha eklemek istiyorum aslında. Tembellik... şu makinaya uygun bir kamış bulamadım bende. turnafresh var çok ağır ve çok sağır. Kamış bütçesi 250 TL dedim ama sanırım bu fiyatlara istediğim gibi bir kamış alamayacağım. Kullandığım makina Daiwa Emblem Pro 6000 + Spiderwire ip Kullandığım kurşun ağırlıkları (boğaziçinde) çok sık 125Gr az 150Gr ve nadir 175Gr. Aradığım kamış: Yemlide rahat kullanılsın, çaparide 1 istavriti bile hissettirsin, rapalada banamısın demesin Teleskobik öncelikli, 450Gr geçmezse iyi olur bütçe 250TL Çok şey mi istiyorum?
istediklerinin tamamı ama tamamı benim isteklerimle örtüşüyordu,okuma cedros 4.20 kamış aldım, tabi yine ceyhunun yazdığı bir yorumdan esinlenerek kulandım çokta memnun kaldım. makine yatagı falan fujı ve sadece 300 gr. toplam takım hedefim 1 kg altıydı, kısmet oldu, artık balıkla buluşmam lazım
Makineler üzerinde misina sarım değerleri vardır. Orada kaçlık misinadan kaç metre alabileceği/sarılabileceği belirtilir. Aslında benim bildiğim "Hangi misinadan ne kadar kullanılırsa tam olur?" sorusunu Serdar cevaplar da (Skoylu) niye yazmıyor? Ya konuyu görmedi, veya görmezden geldi diye düşünüyorum.
sırasıyla şu şekilde oldu - 100m 0,35 mono (dolgu) dandik misina - 150m 0,40 mono (dolgu) dandik misina - 150m 0,15 örgü power pro (asıl kullanılacak) - 10m 0,34 fc berkley trilene (şok için) yaralanma ve kamış kırılmasına karşı. salı pazarı gibi olsada, yapacak bişe yok artık