Daiwa EXCELER Z MAKİNE TERCİHİM

Konu, 'Makineler' kısmında 4443 tarafından paylaşıldı.

1. 4443

4443

Merhaba arkadaşlar ;

Son zamanlarda 40 'lık bir makine arayışına girdim ( spin ) ve kafamda 2 makine belirledim hem belirlediğim bütçeme göre hemde kısmen kafamda oluşturduğum özelliklere göre ...

1. Daiwa EXCELER Z 4000

2. PENN BATTLE 4000

Tercihim Daiwa EXCELER Z 4000 den yana oldu , elime alıp inceleme şansım olduğunda kesinlikle sahip olmalıyım dedirtti doğrusu , gerek makara genişliği gerek makarasında bulunan misina akışını kolaylaştıran eğimin bulunması .. ( bu eğimi önemsiyorum )

Penn battle' de eğerki misina akışını kolaylaştıran eğim olsaydı hiç düşünmeden siparişini geçecektim uygun bir fiyatada bulmuştum dogrusu ( site üzerinden peşin 310 tl gibi bir rakama gelecekti ) yanı sıra birebir mağza satışından sanıyorum 280 gibi bir rakama alınabilirdi , genel olarak bir çoğu sitede ortalama 370 civarlarında ...

Daiwa EXCELER Z 4000 genel olarak bütün sitelerde ortalama fiyatla sunulmuş 450 tl peşin havale indirimi vs.. ile ortalama 425 tl 'ye geliyor , şahsen 400 tl 'yi gözden çıkarmıştım lakin araştırmalarım sonucu 1 adet daha uygun fiyata temin etme şansı yakaladım ( 328 tl ) yani penn battle ile aynı fiyat aralığına gelmiş oldu durum böylede olunca hiç düşünmedim doğrusu , bugün kargom geldi ve makine elime geçti ...

Kullanımı dahilinde varsa arkadaşlarım yorum bildirirlerse ekstra sevinirim sevgiler ...

Uploaded with ImageShack.us

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Hayırlı olsun Hüseyin abi.
    O makine beni aşıyor :) Kusura bakma bir fikrim yok ama uzaktan hoş gözüküyor.Bol trofeli avların olsun inşallah. :)

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Dostum güle güle kullan, hayırlı olsun :) Güzel makinaya benziyor. Penn Battle'da gerçekten hoş makina. Tercihin sana bol şans getirsin :)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı olsun güle güle kullan:) deviri biraz daha yüksek olsada olurmuş...:)

5. 4443

4443

Sağol MURAT kardeşim daha iyilerine sahip olman dileği ile sevgiler...

Teşekkür ederim İNAN abim sağolasın :p Evet penn battle benimde çok beğendiğim bir makine yalnız misina akışını kolaylaştıran eğimli makara makina tercihim arasında önem taşıyordu kısmet bunaymış :rolleyes:

Teşekkür ederim KADİR abi :thumb:

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Zevkli avlarda kullanman dileklerimle.:thumb:

Güle güle kullan.

7. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    güle güle kullan arkadaşım, ilerde benimde almayı düşündüğüm makina.Trofeli avların olsun :)

8. 4443

4443

Teşekkür ederim ÖNDER abim :p

Kullanımı dahilinde sadece 1 kişi ile konuştum( birebir ) ve samimiyeti yetti doğrusu yanı sıra özellikleride kafamda belirlediğim ve tam yerinde bir tercih oldu adıma daha iyilerini sana dilerim abim sevgiler ...

9. 4443

4443

TEVFİK abim sağolasın teşekkür ederim :p

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tas gibi makina hayirli olsun. Bir ara ödünç exeller x kullanmistim o bile iyiydi. Z serisi o modelin en üst seviyesi. Isabetli tercih. Simdi yagmur çamur firtina esliginde makinayi unutup balik tutmaya konsantre olabilirsin.

11. 4443

4443

Teşekkür ederim ROY abi aktarımın için :)

İşlerin yoğunluğundan şu sıralar fırsat bulmak biraz zor ama hayırlısı bakalım , sevgiler abim ..

12. 4443

4443

Bu arada makaradaki bulunan misina akışını kolaylaştıran diye tabir ettiğim kısmı resimleştirmem sanırım daha anlaşılır bir hal alacak yanı sıra bu konu hakkında fikri ,deneyimi olan arkadaşlarımda katkıda bulunurlar ...

Bu makaradaki eğimi shimano'nun exage 4000 makarasında deneme şansım oldu ve rahatlığını orda hissettim, hem atış erimini etkiliyor hemde dolaşma , kusma vs. gibi etkenleride sıfıra indiriyor sanıyorum , sonuçta dik açıya sürtünme ile 45 derecelik bir açıya sürtünme farklı olacaktır , basitçe aktarmaya çalıştım ( makaradaki misina akışını rahatlatan eğimi önemsiyorum ) 'a ek olsun ...

SPRO NOVA 730 , uzun süredir kullandığım makinem ve makarası ;

Daiwa EXCELER Z 4000 MAKARASI VE EĞİMİ ;

13. ozkan79

ozkan79 özkan

yeni makinen ve aldığın fiyat yılanmış :)

bende de bu aralar kaşıntı var acaba bir makine daha alsammı diye düşünüyordum ki senin makineyi gördüm ama devri az düşük geldi bana acaba sarım hızı nasıl kullanıca yazarsan cok memnun olurum.

ama gercekten şahane makine güle güle kullan.

14. ozkan79

ozkan79 özkan

bence uzak atışda emektar makinen daha etkili.

15. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Hayırlı olsun güzel makine.

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bende aynı düşüncedeyim:) ..spro makinanın kafa yapısı.. surf makina kafasını andırıyor..

17. 4443

4443

Özkan abi daha çok silikon kullanıyorum bu yüzden devri bana uygun ..

Emektar makinem tabiri caizse taş gibi sıkıntı yok aktif olacak kullanacağım , yalnız özellikle şunu belirtmemde yarar var dyneema ( ip ) misina ile at çek yapamıyorum bu makinede neden mi ? makarayı tam doldurmadığım halde sürekli kusma , kuş gözü yapıyor çok şey denedim aza indirsede kuş gözü oluşumunu yinede yapıyor yanı sıra WTD çalışırken düzgün toplamıyor , spro nova 'yı sadece monofilament misina ile kullanacağım WTD için kullanmayacağım , DAİWA EXCELER'ı ise tamamında kullanacağım cevap veriyor çünki isteklerime denedim ve tam not aldı benden ...

Teşekkür ederim NÜRİ abi sağolasın ...

KADİR abi SPRO ve RYOBİ benim yıllardır kullandığım markalar SPRO makineleri çok iyi tanıyorum severekte kullanıyorum ama şu an itibariyle 2 makineyide aynı anda denedikten sonra verdikleri cevapta ortada doğrusu DAİWA EXCELER WTD yaparken düzgün sarıyor boşluk bırakmıyor kusma yapmıyor kuş gözü yapmıyor üstelik atış erimi tahmin ettiğin gibide değil bununda açıklamasını şu şekilde yapabilirim sanıyorum,

SPRO'nun makarası DAİWA'ya göre daha dar bu yüzden atış erimi DAİWA'dan geride kalıyor , bahsini ettiğim makaradaki eğim ise ciddi anlamda avantaj sağlıyor bir kez daha deneyerek değerlendirdim ...

18. 4443

4443

Bu arada teşekkür ederim ÖZKAN abi sağolasın ..

Not ; Atlamışım bu kısmı :p

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hayırlı olsun Hüseyin. Çok güzel makina. Özelliklerine bakınca senin isteklerine cevap verecek bence. :)

Yıllarca kullanmak nasip olsun, rastgelsin. :)

20. 4443

4443

Teşekkür ederim VOLKAN abim sağolasın ..

Yıllarca kullanmak nasip olur inşallah :p :p