Selamun aleyküm, Malzeme sitelerini gezerken bu makinayı gördüm ve forumlarda pek bir bilgi bulamadım.Kılavuz teli yokmuş. Bu makinayı alan,kullanan yada gören kısacası hakkında bilgisi olan var mı acaba? Teşekkür ederim. http://www.avmarketi.com.tr/asp/product/134302/DAIWA-GOLD-SILVER-100-MA-MAKINA
Tekne için bu klape telsiz makinalar. Bu model geçen sene çikti galiba. Agir isçi deniyor. Klapeyi açip veya misinayi rulmandan kurtarip saliyosun. Kiyi avinda atis yaparken misina takilir kopar oraya.
Shakespeare'in de böyle bir modeli var, Alba'da görmüştüm. Yalnız o makina surf makinaydı. O küçükcük klape açılabiliyor ve kıyıdan atış yapılabilir. Hatta istenirse tam klape ile değiştirilebiliyor.
Bu makina niye telsiz bilmiyorum; ancak tel olmayınca tekne için düzenlenmiş de olmuyor o makina; daha önceleri; 20-30 sene önce bazı makinalarda kilit sistemi gelişmediğinden ya da işlevini tam yapamadığından atış esnasında sıkça kapanırdı; işte bunun için telsiz modeller üretilmiştir; hatta telleri kendi kesip modifiye edenler de vardı... Makina tekneden falan kullanlabilir; ancak kıyıdan kullanılacaksa pek uygun gibi gelmedi bana...
Açıklamalarda makinalarda en çok bozulan yer olan kavuz teli olmayan model. Pek kullanışlı olmadığı kesin ama tam olarak ne amacla yapılmış onu merak ettim.
Uydurup sallamislar telin nesi bozulacak. Ya rulman bozulur, misina yatak yapar, klapeyi kapayan yay kirilir veya yerinden çikar. Birde klapeyi tutan vida paslanip zor açilip kapanma olur