daiwa lexayı söktüm

Konu, 'Makineler' kısmında senna tarafından paylaşıldı.

1. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    Daiwa lexa 4000 sh almıştım çok balığa götürmesemde kolu çok hızlı çevirdiğimde bir yerde balans problemi olduğunu hissettiriyordu. Birde kolda sanki birazcık boşluk vardı ama bu boşluğun üretimden mi yada farklı bir neden denmi kaynaklandığına kanaat getirememiştim.

Dün ip misina sarayım dedim kafa sanki sağa sola yalpalıyor kafayı söktüğümde milde bir yamukluk varmış gibi inip çıkıyordu. Dedim sökeyim ben bunu:) garanti vs gözümde değildi muhtemelen mil eğik ondan dolayı bu şekilde fikriyle sökmeye başladım üstteki somunu aldım rotoru aldım sökerken fotoğraf çekmedim maalesef aklıma gelmedi.

Makinenin içini açtım yalnız milde eğiklik yok bi kasıntı yok dedim ilginç herhalde makine böyle diye düşündürdü ama kola bağlı olan dişliyi(main gear denen dişli) söktüğümde tek parça olarak üretildiği mille beraber yamuk döndüğünü gördüm. Çevirdikçe hem dişli yüzeyinde yamukluk hemde mil kısmında yamukluk olduğunu gördüm derken kırılıp elime geldi:) muhtemelen kargoyla alakalı bir nedenden dolayı hasar almış, zaten garanti peşinde değildim, en azından neden olduğunu görmüş oldum, balığa bu şekilde gitsem balık gelse orada yolda bırakacağına bu şekilde olması bir nebze teselli etti bakalım parça tedariği ne şekilde olacak

Hazır açmışken rulmanları mili ölçüleyip fotoğrafladım belki lazım olur ileride birinin işi görülür mili ölçerken fotoğraf çekmemişim yalnız çapı 5mm idi

fotoğraflar

2. arkadas

arkadas ibrahim

teshisi koymussun tedayiyi yap artik ;)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Birleştirmek te nasip olsun. :D

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eh, kulağımın bir köşesinde bulunsun; bakarsın lazım olur.:)

5. maytalman

maytalman sedat güllü

sökmek değil,de toplamak zor.kolay gelsin.

6. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    parça gelsin toplarım sorun olmaz :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Geçmiş olsun Semih kardeş.

Muhtemelen kargo falan demişsin de acaba ne olmuş o parçaya. Pıt diye kopmuş resmen?

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Egik bu diye çift pense düzeltmeye mi çalistin aynayi?

9. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    teşekkür ederim hayırlısı olsun balıkta bırakacağına burada bıraksın :)

hiç dokunmadım ben açıkçası söktüm kolun ters tarafındaki segmanı çıkardım dişliyi almak için hani vurma tıklama sert şekilde hareket kullanmadım zaten gerek yok her şey kolay şekilde söküldü söktüm zaten elimde çevirirken yamuk olduğunu anladım sonrasında neden yamuk şöylemi böylemi derken kırıldı zaten zorlamadım bile

penseyle tutulacak malzeme değil zaten o şekilde koparsam kendim yaptım derimde bunu söktüm baktım yamuk hatta tornavidaya taktım çeviriyorum üstünde yavaş yavaş neresinde ne var dişlide bir yamukluk birde milin dibinde vardı sonra koptu zaten

zaten kafama procasterdan sonra takıldı procasterı aldım kolda boşluk yok kullanırken hızlı sarımda balans yok bir kaç günden beri kafamı kurcalıyordu o makine böylede bu niye böyle diye sökünce bu çıktı video çekemedim elim yağlıydı ama mil bariz yamuk gibi hareket ediyordu kafayı alınca

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Procaster A ben de kullaniyorum. Kalite fiyat olarak çok tatminkar. Gerçi makinadan makinaya farkeder balans ayari zira bilgisayarli tornavari bir alet kullaniliyor balans için. Imalat hatasi haric ayna çarkianin kopan yerden yamulmasi için kolu zorlamak lazim. Sag taraftaki kol degisim vidasi dis siyirtarak yamuk eksenli takilinca uzun kullanimda da yamulabilir ama o vakit baris sekilde sirazesi kayik sürterek döner kol. Kargoda o parçaya darbe aldirabilecek birsey olamaz bence. Malezyadan istanbula mancinikla firlatsalar yine yamulmaz o parça. Ilginç bir vakka.

11. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star

procaster dediğiniz gibi fiyatına göre bence de çok güzel makine,

yalnız kolu sıkarken ne diş kaptırdım ne kol zorladım daha doğru dürüst balığa gitmedim neredeyse 15 grlık sahteyle at çek yaptım oda misinayı karıştırıyor mu değil mi diye kolun dönüşünde yamuk dönme vs gibi bir durum yoktu sadece kolu hızlı çevirdiğimde sağa sola kafa sallıyordu ve elinize bariz titreşim veriyordu balans bozukluğu nedeniyle, kafayı söktüğümde mil yukarı aşağı hareket ederken aynı zamanda sağa sola belirli periyotlarla hareket ediyordu ilk aldığımda da bu şekildeydi ama üzerine düşmemiştim procasterı aldıktan sonra kafam takıldı bende neden olabilir diye düşünüyorum ama aklıma şu an için gelen kol ekseninden bir darbe almış olması taşıma esnasında belki o bu hasara yol açabilir eğer kol ekseninden bir darbe almışsa bu dişli yüzeyindeki yamukluğu da açıklayabilir, farz edelim hadi ben kolu sıktım yada diş kaptırdım mil yüzeyi nereden nasıl eğilsin ki

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vakkanin ilginçligi burda zaten. Yamultabilecek sebepler sende yok. Dibe takarsin, farz-i misal 1.00mm örgü sarilidir, kaloma açmaz asilirsin kola da rotor patlamaz disli siyirmaz pinyon kirlmaz ayna çarki dislileri kirilmaz ise bir ihtimal ordan yamulur. Yani ihtimali bile bu kadar az. Hatali parça benim için tek seçenek kaliyor.

13. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star

samimiyetinize güverenek abi diyorum:)

keşke dediğiniz gibi olsa abi bir yere taksam kastırsam gam yememde

daha balık tutamadım lexayla:D

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Procaster 30 veya 40lik ise ayna çarkini lexaya takip dene bir. Muhtemelen ayni parça olmasi lazim. En azindan için rahat eder.

15. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    procaster aklıma gelmedi, biraz diagramlardan bakındım aynı dişliye sahip makine varmı diye bulamamıştım iş yerinde ikisi de bir bakayım teşekkür ederim

16. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    Daiwa Usa'ya mail atmıştım bugün cevap vermişler ücretsiz olarak dişliyi göndereceklermiş bakalım adresi verdim :)

17. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    bugün kargoyla parça elime ulaştı sabah postacı getirdi parça ücretini talep etmediler yalnız 6 dolarlık kargo ücreti ödedim geldiği gibi de makineyi tekrardan toparladım :)

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    demek ki Türkiye'de elle tutulur bir bayiisi olmasa da atlet ve pijama ile göbegini kasiyarak bir mail atmak yetiyor ve aylarca da beklenmiyormus :)

yoooohhhhhh parça bulmazssin, aylarca beklersin, makinan perte çikar gibi gereksiz tavsiyelere de gerek yokmus :)

19. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    Gecikme icin ozur dilediler hatta:) sadece tek disliyi istemistim otekinide yollamis sagolsun

Kapattim topladim bakalim nasil olacak ilerisi:)

20. korayandroid

korayandroid Koray

Ne güzel bir olay bu ya. Biz yurtiçinde bile aylarca bekliyoruz, birde bir ton gereksiz muhabbetler. Direk firmayla muhatapsın ve 3 haftada parça elinde. Sorsan parça bulunmuyor derler :D Distribütörü yok derler. Var olanları da gördük. Adamlar hem kendilerine laf söyleymiyor müşteri memnuniyeti için, hemde özür dilemişler. Burada olsan bir ton laf işit :D Valla bravo.