formda bakarken DAIWA MEGAFORCE 100TSH makinayı gördüm.kullanan arkadaşlar varsa merak ettiğim birkaç şey var.ben mersin tarafında avlanıyorum,2.40 okuma safina-x 10-35 kamış kullanıyorum genelde rapalayla aç çek yapıyorum 9-14cm arası,Kaya balıyla levrek avlıyorum. acaba bu makina işime yarar mı?Atışlarımda kısa düşer mi?
Sabredp biraz antreman yaparsan, bu makineyle çok daha iyi atış yaparsın. Teknik olarak tam bahsettiğin işin makinesi ama, kullanımı biraz alışkanlık gerektirir. Ucuz bir misina, polyester ip filan sar önce, onunla bir öğrenmeye çalış.
2.40okuma Safina X kamışla kullanabilirmiyim ?makinanın çekeri nasıl Kaya balığı için güclümü ?Okma trio 20 yada 30s alacaktım.sonra bu makinayı gördüm.artıları nedir?
Daiwa Megaforce 100TSH (solak isen de 100TSHL) at-cek icin cok uygun olur, hatta Megaforce 100 TSH Plus olursa daha da iyi olur. Mesele uygun fiyata bulmak. Baitcasting makaralarin kullanimi biraz aliskanlik istiyor, ben rahat kullanamadim. Fakat benimki bu urun degildi. Bu urune (Plus) sahip olan Tevfik agabey (isottevfik) daha fazla yardimci olabilir sanirim. Baitcaster makara icin bir de tetikli kamis lazim tabi. Mevcut spin kamis ile olmaz. Simdiden hayirli olsun...
Alışana kadar epey zorlanıp,sinir olacaksın.Eğer ki bıkmadan makineye alışabilirsen bir daha eline başka makine almazsın Kullanıyorum aynı markanın sol el versiyonunu. Bu arada normal spin kamışla kullanamazsın,makine üstte durduğu için denge sorunu yaşatır. Tetikli kamışla kullanacaksın.
Nuri kardeşim mi diyelim, yeğenim mi, abi mi, amca mı ? Profil bilgilerinizi tanımlarsanız, sizi ve ekipmanlarınızı daha sağlıklı görürüz. Bahsini ettiğiniz Baitcasting türünden makinalar ne bizde, nede başka platformlarda fazlaca kullanılan bir sistem değil. Henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başlıyor. İlk kez bir takım kuracaksanız, klasik türden takımlar sizin için daha sağlıklı olacaktır. Ama derseniz ki, başka takımlarım var, bunu da merak ettim derseniz, almakta yarar var. Kolleksiyonunuz daha zengin olur. Kamışla birlikte 400 tl. civarında maliyeti olacaktır size. Bu türden makinalar seçerken her marka ve modelin, sol ve sağ el kullanımlıları ayrı ayrı kodlarla satılır. Mesela Daiwada, İbrahim beyinde belirttiği gibi, TSH ( Sağ el ) TSHL ( Sol el ), Shimanoda 00 ile biten numaralar ( Sağ ) 01 ile biten numaralar ( Sol el ) kullanımlıdır. 300 ve 301 gibi. Yine bu tür makinaları seçerken misina sarım kapasitelerini göz önünde bulundurun. Bir çoğunun 0.35 mm.de 70 - 80 m. misina sarmları vardır. Bu kapasite 035 mm. Misinada 100 m. nin altında olmamalıdır. Kendi bakış açın hakkında detay verirsen, daha sağlıklı bilgiler gelecektir. Dersen ki gördüm ve beğendim; o zaman kıssadan hemen al demekten başka alternatifimiz olmaz. Bu işin kompedanı da, İbrahim kardeşimdir ( Zıpkıncı İbo ) Benden söylemesi. Görsel olarak bilgilenmek istersen, işte benim Bülbül yuvası dediğim takımım. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48854
Yeni üye oldum Teyfik abi.Okuma Trio 55s,Shimano Exage makinalar kullanıyorum.form sitesinde gezerken dikkatimi çekti,devri çok yüksek mak. sahte yemlerde at çek yaparken kullanabilirmiyim.aslında hafif 200 300gr arası spin içn mak. alacaktım,okuma trio 20 baktım fakat bulamadım.başka markalara bakarken bu da acaba alternatif olabilir mi dedim?normal makinalara göre artısı bana ne olabilir? yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Şimdi olmuş Nuri yeğenim. Bu vesile hoş geldin.:thumb: :thumb: Bu tür makinalar genelde hafif kurşun ve sahteler kullanarak nokta atışı yapmakta oldukça iyidir. Özellikle derede alabalık için. Tekne olayın var işe hafif çıkrık amaçlıda kullanırsın. ( Misina kapasitesinin önemini, bunun için belirtmiştim.) Kullanım erdemini edindiğinde ( Henüz ben kullanma alanı bulamadım daha. Sıra gelmedi ona diyelim ) Olmazsa olmazın olacaktır. Şu an sana olacak maaliyetini yazmıştım, Makina + Kamış 400 tl seviyeleri. Bütçe problemin yoksa al. Ama o kadar fazla dersen, gerçekten almana değmez şu an. Spin boy olan 20-25 veya 30 luk seviyelerinde güzel bir makina, çok daha isabet olacaktır. Mesela Daiwa Crossfire 3000, Exage 2500 gibi. ( Okuma trio 20, bizim linklerde henüz satışı olmayan bir ürün.) Keyfiyet sizin. Sevgiler.
O zaman abi biraz daha bekliyeyim trio 30s e ne dersin? 55s ni kullanıyorum güzel mak.devride yüksek spin için 30s düşünüyorum tabi tavsiyelerinizi beklerim,kullanan arkadaşlardan,at çek yaptığım yerlerde bazen 400gr üstü kaya balığı takılıyor mak. biraz güçlü olması iyi olur.
Okuma, kullanmadığım bir makina. Madem Exage ve okuma kullanıyorsunuz. Her ikisinide al eline. Kıyaslamasını daha sağlıklı yapabilirsiniz. Fiyat, ağırlık ve devri aynı seviyelerde. Dersen ki, siz olsaydınız diye ? En iyisi deme Nuri kardeşim. hihi
daiwa varken daiwa alınır elbette. böylece patlamiş mısırlarini almis kitleyide beklemekten kurtarmida oluyoruz tabi.
Patlamış mısır, kış günlerinin güzel çerezidir. Az yağ, az da tuz. Evde yaparsan lezzetinden yanına varılmaz. Bak kışda yaklaşıyor. Alsında, '' Aha şunu al '' diyebilir, link verebilirsiniz. Arkadaşımızın aradığı standart belli. 130 - 150 lira seviyeler 30 luk spin.