Daiwa MegaForce TSHL 100 Bait Casting Olta Makinesini merakımdan aldım daha deneme fırsatım olmadı,karşılaştığım problem ise makinanın yıldız kalama ayarı en sıkıda olmasına rağmen misinayı çektiğimde rahatça gelmekte acaba makinada mı problem var bende mi teşekkürler ilginize
kolun yanındaki yıldız kalama ayarının hemen altında küçük bir metal kol daha var, kalama oradan da ayarlanıyor.
atışta ayarlamanız gereken bir ayar daha var, çevirme kolunun diğer tarafında off 1 2 3 ... 10 a kadar sayılar var. atacağınız sahtenin ağırlığına göre (off sıfır direnç) ayarlamanız gerekiyor. Bu ayar atışta fazla misina salıp karışmayı azaltmak için tasarlanmış.
aklıma bir şey geliyor ama bu makinalar kamışın üzerinde kalacak şekilde kullanılır, makinayı ters tutup acaba misinayı ters sarmış olabilirmisiniz?
makina hakkında bildiğim bu kadar çözersen sorunun ne olduğunu yazarsan bizde öğrenmiş oluruz. yıldız ve altındaki küçük kalama ayarını sıkıp, magnetik tutucuyuda off a getirdiğinde hala sorun varsa makina aldığın yere götürüp bir kontrol ettir bence. merak ettim sorunu ne
Aldığınız 100 tshl ise, sol el kullanımlı bir modeldir. Makinayı, kamışın üst konumuda kullanım şekline göre tutun ve sol elinizle sarın. misina düz mü sarılmış yoka ters turla mı saılmış, onu analiz edin önce. İşyerinde ki arkadaşınız makinayı, kamışın alt konumunda sarmış ise, belki misina ters sarılmış olabilir.
selam dostum öncelikle hayırlı olsun güzel makina almışın aynı makinadan bende kullanıyom makinanın sağ tarafında numara yazan yer fren yemin ağırlığına göre 10 kadar getircen onu misinanın dolaşmasını engeller kapalı olursa çok dolaşır kalamanın altındaki küçük vida yemitak boşaltma mandlına bas yem aşhı doğru rahat düşene kadar gevşet kalamayı zaten kendin ayarlıycan çok gevşek bırakırsan kalamayı misinayı az bişey çeksen gelir zaten iki yönü var ya sıkı ya gevşek
cengiz bey kalama tam sıkıda misinayı çekince geliyor mu sizdede bir bakar mısınız zahmet olmazsa bu arada makina sol el icin
Makinanın sol el için,Sağ el için olması birşey değiştirmez. Bu makinayı bende kullanıyorum.Makinada 3 adet ayar vardır. 1.Yıldız şeklinde kalama ayarı: Bu kalama ayarıdır.Bunu ileri yada geriye doğru çevirpip ayarlarsınız. Sorun burada büyük ihtimal.Nekadar güç uyguluyorsunuz ? da misina geri salınıyor. 2.Yıldız kalama tarafındaki Minik tırtıklı yuvarlak lop. Bu ise makinanın atım sırasındaki makara gevşekliğini ayarlıyor.Bunu iyice sıkın ve siyah tetiğe basın.Göreceksiniz makine boştayken dahi makara dönmeyecektir.Bu aynı zamanda atım sırasında boşa ve fazladan terse dönüşü engeller. Makine kamışta takılı iken misinaya sahteyi takın ve uygulayın.Göreceksiniz sahte aşağıya düşmeyecektir.Hafifçe gevşetin.Sahte yavaşça aşağıya iner.Bu gevşetme derecesine göre hızlanır 3.SAğ taraftaki manyetik fren sisteminir.Buda 1 den 10 kadar ayarlıdır.Buda makara freni gibidir kabaca. Sizin asıl sorununuz. 1. sidir.Yani yıldız şeklinde olan kalamadır.İki tarafa da iyie çevirip tekrar deneyin.Eğer sorun devam ediyorsa.Aldığınız yere götürün.. Saygılar....
Makinayı 2 hafta önce denizde denedim herhangi bir problem yokmuş,yardım eden herkese teşekkürler. Makina 25-30 metreye kadar tekneden yemli avlarda ip misina ile çok rahat kullanılıyor ama daha derin avlar bayağı bir sıkıntı özellikle kolu çevirmek,at-çek avlar için herhangi bir denemem olmadı yazın denersem onunla ilgilide bilgi veririm iyi akşamlar