Merhaba. 1980'li yıllarda İstanbul boğazında balık tutardım. Şimdi Çeşme İzmir'de yeniden takımlarımı oluşturmaya çalışıyorum. Genel maksadım yemli avlar. Yaptığım araştırmalarda aşağıdaki makinalar arasında tereddütte kaldım. Gönlüm eski bir meraklı olarak DAIWA diyor ama objektif karar vermek istiyorum. Ustalar yorumlarıyla yardımcı olabilirlerse memnun olurum. Okuma Longbow BaitFeeder LB-60 5+1bb Makine Daiwa Black Gold Bg 30 Olta Makine DAIWA SAMURAI TELE 2.70M KAMIŞ (3M'de olabilir)
Merhaba okumayı kıyıdan kullanmak için alırdım. daiwa ise tekneden avlar için biraz daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kamış konusunda tercihler farklı olmakla birlikte fiyat konusunda muadil kamışlar birbirinden büyük farklar yaratmamaktadır. Saygılarımla...
abi sen eski balıkçısın daha iyi bilirsin ama kıyıdan surf takımla avlanırsan daha zevkli oluyor 4.20 metrlik kamış alırsan daha iyi olur. yemlide 2.70 3.00 metre kısa gelir diye düşünüyorum tabi iskeleden aşağı sallamayacaksan.
Olağan dışı bir hadise olmadığı sürece bir daha okuma makine almayı düşünmüyorum. Ne fiyatına ne özelliğne hiç bir şeyi ile ilgilenmiyorum.
Daiwa bana göre mercedestir; bmwdir... Okuma ise 6 yıl garantili Hyundaidir. İnsanlar genelde "ömür boyu parça" garantisini "ömür boyu" garanti ile karıştırmaktadırlar. Adamlar malı sattıkça ömür boyu size parçasını tedarik etmeyi vaad ediyorlar. Devir olarak fark etmez derseniz Ryobi Appowerı makine olarak tavsiye ederim.