DAIWA mı OKUMA mı tavsiye

Konu, 'Makineler' kısmında crosstell tarafından paylaşıldı.

1. crosstell

crosstell omer

Merhaba. 1980'li yıllarda İstanbul boğazında balık tutardım. Şimdi Çeşme İzmir'de yeniden takımlarımı oluşturmaya çalışıyorum. Genel maksadım yemli avlar. Yaptığım araştırmalarda aşağıdaki makinalar arasında tereddütte kaldım. Gönlüm eski bir meraklı olarak DAIWA diyor ama objektif karar vermek istiyorum. Ustalar yorumlarıyla yardımcı olabilirlerse memnun olurum.

Okuma Longbow BaitFeeder LB-60 5+1bb Makine
    Daiwa Black Gold Bg 30 Olta Makine
    DAIWA SAMURAI TELE 2.70M KAMIŞ (3M'de olabilir)

2. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Merhaba okumayı kıyıdan kullanmak için alırdım. daiwa ise tekneden avlar için biraz daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kamış konusunda tercihler farklı olmakla birlikte fiyat konusunda muadil kamışlar birbirinden büyük farklar yaratmamaktadır. Saygılarımla...

3. crosstell

crosstell omer

Gönderiniz için teşekkür ederim. Tekne-kıyı ayrımında tek neden makine ağırlığı mıdır acaba?

4. baraküda007

baraküda007 fatih

abi sen eski balıkçısın daha iyi bilirsin ama kıyıdan surf takımla avlanırsan daha zevkli oluyor 4.20 metrlik kamış alırsan daha iyi olur. yemlide 2.70 3.00 metre kısa gelir diye düşünüyorum tabi iskeleden aşağı sallamayacaksan.

5. dusty

dusty Tuncer Yılmaz

Favori Kamış:
    Standard (Germina)
    Favori Makine:
    Rilex Rex 64
    Olağan dışı bir hadise olmadığı sürece bir daha okuma makine almayı düşünmüyorum.
    Ne fiyatına ne özelliğne hiç bir şeyi ile ilgilenmiyorum.

6. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Daiwa bana göre mercedestir; bmwdir... Okuma ise 6 yıl garantili Hyundaidir. İnsanlar genelde "ömür boyu parça" garantisini "ömür boyu" garanti ile karıştırmaktadırlar. Adamlar malı sattıkça ömür boyu size parçasını tedarik etmeyi vaad ediyorlar. Devir olarak fark etmez derseniz Ryobi Appowerı makine olarak tavsiye ederim.