MERHABA ARKADASLAR BIRSEY SORACAGIM DAIWA CERTATE CT2500HA AIR ROTOR AIRBAIL SPINNING REEL MI YOKSA SHIMANO TWIN POWER C3000S MI?
Audi = Daiwa Mercedes = Shimano Karar senin bütçe meselesi. Her ikiside kötü makina değildir. Senin işini çok rahat görür.
Shimano'yu alsan, haklı olarak Daiwa gücenir. Daiwa'yı alsan, haklı olarak Shimano gücenir. Bence her ikisi, hatta her 3'ü http://www.ebay.in/itm/DAIWA-CERTATE-SPINNING-REEL-CT2500-JAPAN-/400242385329 http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-TWI...ANESE-EXCELLENT-QUALITY-/170703206569#vi-desc http://www.fishtec.co.uk/buy.cfm/reels/shimano-twin-power-c14-tri-drag-reel/40/yes/49459
Valla shimano twin power benim hayalimdeki makina. Yurtdışından aldığımda gümrük yemese Çoktan almıştım. İlerki günlerde de alabilirim hatta. Twin poweri alın hem banada yardımcı olursunuz.
Her ikisi de kendini ispat etmiş markalardır. Gözüne hangisi hoş geliyorsa onu tercih etmelisin.Bol şanslar...
Bu certate'ı al. Titiz biri değilsen at bir kenara av dönüşü, yok titzsen denize sokup çırpıştırarak şöyle bir kumu, pulları filan temizle. Güle güle kullan, torunlarına yadigar kalsın. Bu iki model özelinde konuşacak olursak, Shimano 2011 modellerinde bu Certate'a benzeyen bir şey çıkarmak hırsıyla yeni Twin power'ları ekledi. Biraz aceleye gelmiş bir ürün ve şu anda Certate'a erişebilmesi mümkün değil.
Serdar bey,Daiwa nın piyasadaki telesurf kamışları için ne düşünüyorsunuz öneriniz benim için değerli,cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Aydın Aladağ-1964
Daiwa'nın kamışları, ancak üst modellerde iddia sahibi olur. Orta karar modeller, kamış işine özelleşmiş markalar kadar iddialı olmaz pek. Elbette o markalarda, lineaeffe filan değil tabiki. Eğer Daiwa kamış düşünüyorsanız, Saltiga serisinin altına bakmayın. Eğer onlar işinizi görmeyecek gibiyse, doğru düzgün kamış üreten, Italcanna olur, St.Croix olur, o gibi markalara bakın derim. Konu biraz şöyledir. Daiwa'nın kamış pazarı, bilhassa surf pazarı, ABD'ye yöenliktir. Orada da, cidden güzel kamışlar üretenler olduğu gibi, isteğe özel kamış üretimi çok yaygındır. Bu nedenle Daiwa kamış işinde ağırlığını özelleşmiş kamışlara verir. Atıyorum, bir New York kıyı modeli vardır. Orada ne atılır, yem atılır, kaç gr kurşun takılır, ne mesafeye atılır, oranın sakinlerinin eni boyu nedir? İşte bunlara optimize bir kamış üretir. Bunun yanında alt seviye modeller, daha ziyade kombo yapmak için üretilmiş olurlar. Yani kamış + makine takım. Bu noktada orta karar, emblem gibi bir makine ile sealine gibi bir kamış kombine edilir. Hatta öyleki, Emcast makine için, emcast kamış bile var mesela. Bu kombolar ucuz, çok fazla düşünmek gerekmeyen, çok ince özellik aramayanlara, ne arayacağını bilmeyenlere yönelik ürünlerdir. O yüzden olsa gerek, alt seviye Daiwa kamışlar, fiyatını ancak hakeder. Ama üst seviye olanlar, fiyatından daha fazlasını haketmektedir genellikle. Fiyatları da az buçuk değildir, 350$ dan başlayan fiyatlar bunlar.
Amerikadan bir arkadaşım getirmişti daiwa. Hala gözümde... 200 gr.kurşun üstünde lüfer yanındaki 2 arkadaşıda beraberinde çekmişti oltalarla beraber gözümün önünde banamısın demedi. Tabi her markanın alt ve üst segmentleri var. O günden beri Daiwa bende bir tutkudur.
Konuyu açan Gökhan kardeşimden özür dileyerek Serdar beyden bir öneri almak istiyorum.Tekneden yemli dip avcılığında(çipura ,mercan vs.) max.100 m.derinlikte Daiwa nın hangi modelini önerirsiniz.Böyle avlarda kullanmak üzere iyi bir makina almak istiyorum.
Mercedes ile Audi arasinda kalsam inanin Audiyi tercih ederdim,bu araba konusu.. Makinalara gelince Shimano yada daiwami sorusu dogru olmaz cünkü shimano daiwadan daha iyi makina üretiyor(tamamina bakarsak,alt veya üst modelleri)Daiwa üst modelleri haric iyi makina üretmiyor Shimanoya göre..Her iki makinayida kulanan biri olarak bence durum bu su anda ama daiwaninda cok iyi makinalari var..Karsilastirmayin derim ben yani omu iyi bumu iyi demeyin,Shimano hepsinden her bakima üstün su anda ve son on yilda bu böyle idi,gelecekte bu durum nasil olur bilemem...
bende shımano twın power var zaten cok memnunum akrabam getırıyım dedı bu ıkı makıne arasında kaldım twın powerden memnunum daıwa yı getırecek akrabam cok ovuyor
Selim abi, aynı segmentlerde olan shimano ve daiwa'lar var/vardı elimizde. Shimano'ların çoğunu kalabalık etmesin diye sağa sola hediye ettik. Çünkü Daiwa varken onlar aynı güven ve rahatlığı vermiyor. Ki Daiwa'nın alt modeli de yok zaten. Belli hedeflere göre dizayn edilmiş, ucuz makineleri var elbette. Ama onlarda alt model değil aslen. Shimano'nun bir BG serisi, GS-9 gibi efsane olmuş bir makinesi yoktur örneğin. Size basitçe bir şey vaat eder. Öyle broşürde yazan değil. Metal kasa, ağır gövde, bilya filan yok öyle 10 tane. Vaat açıktır, nettir: Taş gibi, harbi anlamda taş gibi, kaya gibi, kütük gibi makina. Vur hangi balığa vuracaksan. Ve bu vaadini de yıllarca takır takır yerine getirir. Aynı şey Daiwa'nın tüm modellerinde aynı şekilde sürüp gider. Shimano'da ise, işte bu noktayı göremezsiniz. NE vaat ettiğini anlayamazsınız. 10 bilyası var, düzgün sarmalı dersiniz, sarmaz. Surf kafa var, atışta iyi olmalı dersiniz, olmaz, gidip bilmem ne özelliği olanı almanız gerekir, yok XT sinde olmazmış, XTB olanı olmalıymış, yok ultegra değil heyula olanı olmalıymış... Ama daiwa'nın gösterdiği açıktır: Kocaman surf kafa, budur kardeşim. Ve öyleki, bu kafa olan makinelerdeki bir takım özellikler, mesela atış kilidi gibi, kataloglarda filanda söylenmez bile. Bakarsınız, kafası nasıl, modeli vs. nasıl, ötesini düşünmezsiniz, ötesini Daiwa düşünmüştür zira. İşte şurada karşılaştırılan iki model. Bu bir spin makina. Adam denizin içine girecek kasık çizmeyle, öyle atacak yeri gelecek. Kayalık, kumluk vs. yerde kullanılacak. Ve evet, daiwa bunu düşünmüştür elbette. Adam tüm hareketli ek yelerinde manyetik yağ kullanıyor. Böylece bilya yuvası, mil yatağı vs. noktalarında su filan sızdırmayan bir tür conta yapıyor yağdan. Siz düşünmeyin, siz balığınızı tutun, daiwa hem onu çeker, hemde kendini tuzlusudan korur. Shimano ne yapıyor? Size bir yağ deliği gösteriyor, aha buradan yağ damlatıp yağlayın, unutursanız, o bizim sorunumuz değil artık hesabı... Aradaki fark bu. Yoksa aslen her ikiside güzel makine zaten.
twinpower shimanonun üst düzey makinasıdır herkesin bir tercihi var tabiki kimi diwa kimi shimano demiş ama burda shimano ile banaxı karşılaştırmıyoruz her ikiside uzun yıllar türkiye şartlarında gayet yeterli ve güçlü makinalar hatta artar bile ikisi arasında sanki dağlar kadar fark varmış gibi söylemleri bir türlü anlamıyorum. Bakın sitede ne trofe avlar var herkes stella veya saltigamı kullanıyor orta halli her makina türkiye için yeter fiyatlar uçuk çünkü ama bütçesi olan tabiki alabilir hangisini alırsan emin ol farkı farkedemezsin zaten bu tip üst düzey makinelerde
Serdar kardesim,yazdiklarin dogru olabilir,dogurdurda ama benim daiwa ile shimano ayni katagoride degiller gibime geliyor,shimanonun balikavi macerasi daha yeni ama bakarsan piyasada en güvenilir makinalari onlar yapiyor,büyük balik avcilarina bakarsan ellerinde %70 stella veya twin power var tabiki 10000 lik boylari ile,daiwa shimanoya göre daha eski bir firma(balikavi malzemesinde)bence daha iyi malzemeler üretmeliler..Ne zaman daiwa almaya kalksam kafalarinin yani balans ayarlarinin düzgün olmadigini görüyorum ve gene shimanoya dönüyorum cünkü shimano daha güven veriyor gibime geliyor,baliga gittigimde %100 shimano makine kulaniyorum,sende bilirsin az cok sitelerdeki muhabetlerimizden bende makina cok,800 den fazla makinam var,shimanolar tam sayisini bilmiyorum ama 50-60 tane filan,geriye kalanlari senede bir gün bile olsa kulanmiyorum cünkü shimano varsa digerlerine sira gelmez,bozulmuyorlarda bende bozulsalarda digerlerini kulanayim diye bekliyorum ama malesef.. Simdi makinalarin yag olayina gelirsek,sayet ben 500-600 euro bir makinaya veriyorsam,o makinayida paramparca edip toplamasinida bilmeliyim ha param coktur bende bozulan makinanin yerine yenisini alirim derim o baska,bende daiwanin o meshur emblem serisinden bir surf makinasi var,tamami metal olandan,yeni aldigimda makineyi parcaladim inan icinde cok az yag vardi,kolu cevirince dislilerin birbirine sürtündügünü duyuyordum,yagladiktan sonra topladim hic ses kalmadi,yani demek istedigim,zaten makina üreticileri artik eskisi gibi ömürlük makina üretmiyorlar(bu her alanda böyle ya)makina iclerine cok düsük miktarda yag sürüyorlar,bizler balikcilar olarak zaten makinalari acip temizlemeliyiz,yaglamaliyiz ki uzun süre makinadan hosnut olalim.. Son olarak,herkesin güvendigi bir marka vardir elbette,bence bu marka shimano ama diger markalarinda cok güzel,saglam makinalari mevcut ama dedigim gibi ben shimano varken digerlerini kulanmiyorum,bu benim sahsi fikrim,tecrübem... Not.Baligi makina degil kamis ceker,bunu sakin unutmayalim,makinaya fazla yatirim yapacagimiza,kamisa daha cok önem verelim ve kamisa daha cok yatirim yapalim...
Selim Bey, 800 makina mı? Olta malzemeleri mi satıyorsunuz? Yani 800 makina nereye sığar, neden alınır merak ettiğim için soruyorum. Yanlış anlamayın lütfen.