Forum üyesi abi ve kardeşlerim herkese merhaba.. sorum kamış ve makina seçimi üzerine olacak.genelde açıktan iskeleden avlanıyorum kıyıdan fazla avlanma şansım olmuyor şimdilik (ama olmayacak anlamına da gemiyor tabi ) okumanın safina x 2.40 10-36 gr atarlı karbon bir kamışı var 195 gr ağırlığında ve gerçekten güzel bir kamış ve yine okumanın safina pro spa 40 model makinasını kullanmaktayım.yeni bir spin takım edinmek istiyorum sizce kıyı veya iskele için 2.10 kamış boyu ideal midir? kamışın diğer özelliklerini eski kamışıma yakın düşünüyorum..bir ikincisi de makina tercihi 1.MAKİNA: http://www.balikmarketim.com/?urun-39241-SHIMANO-EXAGE-2500-FC-4-1-BB-OLTA-MAKiNESi.html veya 3000 de olabilir.. 2.MAKİNA: http://www.balikmarketim.com/?urun-49784-DAIWA-PROCASTER-2500X-OLTA-MAKiNESi.html veya yine 3000 modeli..iki ürünün de sizce artıları ve eksileri nelerdir? tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.malum çok da az bi para değil kamış fiyatını da ekleyince..( en azından benim için)..şimdiden teşekkür ediyorum...
bence makina olarak kesinlikle daiwa. Kamışı 240'dan aşağı alma. Okuma alumina bitmiş sanırım distribütörün stoğunda yok, v system olabilir 240 veya 270
kamış olarak aklımda o var zaten ilk olarak ama 2.10 biraz daha atım olarak kolay geliyor bana nedense bi de dediğim gibi iskeleden avlanıyorum yani iskele baya bi açıkta uzağa atma gibi bir sorunum yok eğer uzağa atmak için 2.70 öneriyorsan..bu arada teşekkür ederim yorumuna..
Bencede v-system kamış iyi olur. 2,10 kısa 2,70 uzun derseniz 2,40 ideal olanıdır. makinelerin ikisi de güzel seçim.
Ferhat kardeşim, Linklerini verdiğin makinalardan hangisini alırsan al. Kesinlikle yanılmazsın ve mutsuz olmazsın. Burada dikkat etmen gereken tek şey, makaralarının misina sarım kapasiteleri konusunda yanılgıya düşmemen gerekir. Mesela Shimanoda, Exage 3000 kesinlikle düşünme ve 2500 tercihin olsun. 2500 lük exage ortalama 25-30 m. daha fazla misina sarımı yapar. Daiwada da tercihin 2500 değilde 3000 lik olmalı. Aynı değerlendirmeler için. http://www.balikmarketim.com/?urun-46931-DAIWA-PROCASTER-3000X-OLTA-MAKiNESi.html
tamam hepsini paketle alıyorum av bayisi varmış gibi hissettim valla karşımda bi an )) şaka bi yana da bitane 2.40 kamış var acaba değişiklik yapıp farklı boy mu alsam diye düşündüm ama maceraya gerek yok sanırım..aklım biraz daiwadan yana doğru kayıyo dur bakalım abilerimiz ne yorum yapacak makinalar hakkında...teşekkür ederim değerli görüşünüz için..
evet tevfik abi o konuda benim de fikrim yerleşti aslında yani misina kapasitesi konusunda..bu arada shimanoda 30 luk kafanın 25 lik kafadan daha az misina alması sfc den dolayı sanırım değil mi yani biraz daha sığ kafa olması yani yanlış mı biliyorum tevfik abi? yoksa mantıken 30 luğun daha fazla alması lazımdı...
Nedendir bilimez ama, Shimano EU Kataloğunda spin türü 3000 lik makinalar, 2500 lüklere göre, daha az sarım yaparken, USA kataloglarında bunun tam tersi bir uygulamayla 3000 lik spin makinalar, 2500 lüklere göre daha fazla misina almaları söz konusu. Tabii dediğiniz gibi makarasının daha sığ yapısı söz konusu. Daiwa konusunda şunu da özellikle belirteyim. Bazı Daiwa ürünleri Çin menşeilidir. Artık fason mu yaptırıyor, yoksa kendi fabrikasında mı üretiyor? onu bilemem. Kararın Daiwadan yana olursa, siparişinden önce konu hakkında bilgi al. Kamış içinde tercihin bence 240 olmalı derim. 210 biraz kısa, 270 biraz uzun gelir.
teşekkür ederim tevfik abi.bu arada bu ürünleri almak istediğim zaman herhangi bi pazarlık yapmam sözkonusu olur mu acaba telefon açarak.. internetten sipariş vererek değil de tabi..çünkü forumda birkaç defa denk geldim pazarlık mevzusuna da veyahutta forum üyelerine ekstradan indirim yapıldığına dair..konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Telefonla veya internetten alımlarda pazarlık payınız malesef olmaz. Lakin direkt mağazadan alırsanız, her zaman böyle bir şansınız vardır. Şunu da unutmamalısın ki, o pazarlık payı, her iki markada da, indirim şeklinde yansımış durumda.
hmmm evet o da doğru aslında indirim üstüne indirim yapılması pek mantıklı değil teşekkür ederim tevfik abi...
bende okuma v spin 2.70 kamış var.kayalık yerde gayet iyi.fakat kolu yoruyor.araştırmalarıma göre 2.10 kamış almayı düşünüyorum.bende küçük kafa spin makinalardan almayı düşünüyorum.değerlendirmelerinizi bekliyoruz.
abi konu açılalı 1.5 yıl olmuş emin ol o arkadaş ya burayı bırakmı yada balık avlamayı :laughing: sen ondan ümidini kes buradan cevap gelmesi zor yeni konu aç oradan yardım eden çıkar :thumb: