alperen kardes shimano hayranı olarak shimano dan baska makine almam.. Pek fazlla bilgim yok daiwa hakkında... Bol avlar dilerim
Bilye sayısı az geldi bana.Ama tabi ki bazı makinelerin tek bilyelisi bile başka markanın 3 bilyelisinden iyi olabiliyor bu da var. Ama ben olsam o paraya başka güzel kaliteli makine alırdım. Yine de güle güle kullanın.
sazanda kullanmayı düşündüğüm yeni makınam hakkında fikirlerinizi almak isterim http://www.mandurahtacklemart.com.a...d=497&osCsid=92af23d509e10115d0c88399b8d2ae1e
evet bu trofeler için kullanacam shımano gerçekten kalıteli ancak yeni modellerde auvere ydi sanırım bu ibare olmayan makınaları ikinci plana atın derim ki bu fiyatlardanda belli olacaktır ancak daıwa da bu tarz ikilemli yapılan makınalar hemen hemen yok bilya sayısı na gelince 10 bilyalı yazan makaraların hangi bilyalarınıda saydığını biliyormusunuız çevirme kolunda her zaman olması gereeken 2 bilyayı dahı sayıyorlar gereksiz en az 3 bilya daha oluyor yanı mekanızmasında 6 bilyadan fazla makara varsa bu sadece biraz daha rahatlatmaktır ancak buda avansı zayıflatıryor bu makara aynı zamanda surf tipi atışlarada uygun oldugundan bana daha sıcak geldi normal bir makarayla 100-150 metre civarında atışlar yapıyoruz ancak avlandığımız yerlerde dere yatakları yatak avı yapılması gereken dönemde yatakların bize mesafesi 200-250 metre civarında oluyor yemlemeyi botla hallediyoruz ancak balığı aldıktan sonra bu mesafeye botla gitmek yerine atış yapmak daha avantajlı görünüyor ki buda avlandığıız yerde suya normalde ördek bile inmiyor bot şıpırdısı tam balık çalışırken en ters hareket olacak bu hesaplar ekstra masraf hesabı çıkartıyor bize başka bişey değil ah şu sazan tutkusu yokmu
benım seçtiğim shımanoların fıyatları bu daıwanın fıyatının 2.5 katından başlıyor birazda ekonomı meselesi tabi ve aynı özeliktekı bır shımanoda bu kadar farklı daıwa dan daıwa da pahalı bir marka ama esnekliği olan modelleride var ticaret meselesi mal satmak yanı mesela daıwa da opus pull plas dıye bir model var ayrıca bunun fiyatıda elimdeki modelin yarısı mesela kalıte olarak ufak tefek farklılıklar var bunu anlamak için malum bilmek gerek bunu gibi ticaret unsurları çok fazla saymakla bitmez ama dediğim gibi aynı özellikteki 560 tl lık shımanoya 220 tl lık daıwa yı tercih etmek daha mantıklı bence isim se isim de var