daiwa procaster 4000 a ve daiwa exceler 4000 x

Konu, 'Makineler' kısmında belekbeach tarafından paylaşıldı.

1. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    Procaster 180-200 arasında exeler x ıse 300-350 tl arasında aradaki farka degermı karasız kaldım,execelr x ın metal gövdesi ilgimi cektı diğer yandan exeler x procasterın neredeyse 2 katı fiyatlı en azından 2 procaster 1 exelerden iyidir dıye düşünuyorum ayrıca procaster 7 excelr 4 bılyalı olması gerek yorumlarını bekliyorum at-cekte kullanıcam.

2. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

3. brikol

brikol Barış Korkmaz

Favori Kamış:
    EUROFISH ANGEL SPIN 270
    Favori Makine:
    EUROFISH MAGNETIC 30
    En İyi Avı:
    Kofana 51 cm
    Ben ikisini de kullandim, procaster 1.5-2 sene, exceler 5 sene dayanir. Soylediklerine gore Amerikan pazarina gore yapildigi icin 4000 likler bizim makinelerin 5000 ligi ebadindadir. 3000 likleri bizim makinelerin 4000 ligi gibidir. Elinize alip incelemeden almamanizi oneririm.

4. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Neye göre bu şekilde ömür biçiyorsunuz anlamadım ama ben 30 liralık Remixon Wonder 3000'lik makinayı 2 yıl kullandım, benim hatalarım yüzümden vida yuvalarını kırdığım için çöpe attım. Şimdi ise Megaforce ve Crosfire Bi modeli var. Özellikle çoğunluk olarak Crossfore Bİ modelini ağırlıklı kullanıyorum, hala kutusuda duruyor kime desemki makina sıfır, itiraz edipte bu kullanılmış diyeceğini sanmıyorum. Bugünün şartlarında iyisiyle kötüsüyle 50 liralık makina bile 2 yıl ortalama sürelerde hizmet verir diye düşünüyorum.

5. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    Peki kullanım olarak fark nasıl aslında serdar abi olaydı daiwa konusunda yardimci olurdu

6. onat

onat turhan onat

Daiea freams 3520PE-SH bu makineyi bir inceleyin derim. Toplamda 260 tl gibi bir rakama 15 günde elinize gelir. Çok iyi bir makine almış olursunuz. Daiwa Real Four konseptine sahip bir makinedir.

http://item.rakuten.co.jp/auc-fishermanwharf/10004372/

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...ufacturers_id/10/products_id/14951/daiwa.html

Konu içerisindeki makineler içinde exceler makineyi tercih etmenizi öneririm. Ama bütçe yeterli değilse procaster de işinizi rahatlıkla görür.Bilya sayısına çok takılmayın.

7. brikol

brikol Barış Korkmaz

Favori Kamış:
    EUROFISH ANGEL SPIN 270
    Favori Makine:
    EUROFISH MAGNETIC 30
    En İyi Avı:
    Kofana 51 cm
    Kullanim suresi tamamen afaki yazdim. Benim standartima gore yazdim. Vurgulamak istenilen sure degil, aradaki dayaniklik farkidir. Biri bir gidiyorsa digeri 2.5 - 3 gider anlaminda.

Kullanim olarak procasterin devri biraz daha yuksektir. Su ustu avlarinda az daha avantaji var. Gece avcisiysan dalan sahte daha cok kullaniyorsan farketmez. Ama az bir fark var dikkatli bir kullanici farkeder.

Excelleri eline alinca kalite farki hemen hissediliyor. Metal govdenin yuk bindigindeki avantaji yadsinamaz. Makine budur hissiyati veriyor.

Ornegin procasterde atislarda yay kapanmasi sorunu yasadim. Excellerde hicbir sorun yasamadim. Tesadufi de olabilir tabi. Procasterin aleminyum kafa makarasi darbeye hic gelmiyor. Excellerde daha dayanikli bir makine kafasi var. İkisinde de yedek kafa var.

Bilya olayina hic takilmayin. İmkan varsa Exceller tabiki. Yoksa procasterde isinizi gorur.

Not: 3000 likleri icin yorum yaptim. 4000 likleri spine uygun degil, ben 4000 ligini kullanmadim. Sadece magazada inceledim.

8. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4000 likler procaster ile exeler ın.kafaları aynı

9. selcuk3104

selcuk3104 selçuk

at çekte kullanacaksanız en fazla 3000 liğini lullanmalısınız.ne zaman ne büyüklükte balık geleceği belli olmaz o yüzden tabiiki exceler

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ayni makara, ayni kaloma, ayni pic up, ayni sarim rulmani. Exellerin kolu daha estetik, bati materyeli procasterda daha agir. Exellerin bir gomlek alti makina iste.

11. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze Selâmlar ..

Daiwa procaster 4000 a
    ,,
    400 gr. Agirliga ve 6Kg. Fren gücüne sahip, Daiwa'nin meshur DIGIGEAR bulusuylada sessiz ve akici halde dönerken capraz sarabilen (Yani örgü iple kullanilabilen ) , sarma teline bagli sari parcadaki derin profili sayesinde dolasma problemi yasatmayacak görüntüye sahip ,, carklar arasi 5,3 katsayisiyla ve 1 kol turunda bobini 5.3 defa dönerken 94 Cm misina sarabilen , ( Son 10 metre*) , yedek aluminyum bobine sahip (Buradaki öyle) ve verilene göre alinan arasindaki fiyat avantajiyla öne cikan DAHA ZIYADE TATLI SULARDA TERCIH EDILMESI GEREKEN GÖRÜNTÜDE BIR MAKINE oldugunu söyleyebilirim. !

Makinanin eksilerine bakacak olursak,, kolun gövde baglantisinidaki oynamasini ve kolun giris ve cikislarindaki disariya yakin görülen rulmanlari söylemek yerinde olur kanaatindeyim. ( Su kenarina yakin veya fazla kumlu, tozlu vs.yerlere koyarken dikkat !)

(*)Malûm , bobinde misina azaldikca, sarili kalan misinanin capi kücülür , sarim miktarida ayni sekilde kisalir. Sarma devam ettikce , 1 kol turunda sarilan miktarda uzar !

………………….

Exceler 4000 x ise,,

44 gr hafiflik , tuzlu suya dayanikli 4 tane CRBB rulman ve Aluminyum kol , daha ilk etapta bilinen ve görülen avantajlar olarak karsimiza cikiyor ! Ayrica procaster gibi sarim teknolojisine, örgü ip avantajina sahip ve carklar arasi katsayisi 4.9 ve 1 Kol turunda 86Cm toplayabilen bir makina (son 10 metre*)
    Netice : Denizde avlanacaksaniz EXCELLER 4000 X , tatli sularda avlanacaksaniz Procaster 4000 a .

12. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Peki exelere karar kıldım. Exeler s mı exceler x mı yoksa exeler ha mı hedef balık levrek

13. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze selâmlar...

Sordugun sorulari yerinde incelemek gerekti !

Exceller S, pimine basildiginda tek bir hareketle yerine gelen, isin sonunda tekrar basildigindada katlanan bir kola sahip. X ve Z ise bilinen „pasolu“ klâsik kol yapisiyla donanimlialar ! Ayrica Exceler S,, 4 rulmanli ve tuzlu su icin düsünüldügüne yani CRBB rulmanlariyla donanimli olduguna hicbir prospektüste rastlamayan ve bu yüzden, tatli su icin düsünülmesi gereken bir makina !

CRBB Malûm, Shimano’nun AR-B si gibi, PASLANMAYA DAYANIKLI hatta SU GECIRMEZLIK GIBI özellikleri olup,, normal rulmana göre en az 10 kat daha fazla ömür bicilen , ve makinenin en fazla kaba kuvvete maruz kaldigi bölgelerine (1-Sarim teli 2-Saft 3-Cevirme kolu gibi.) konan rulmanlar ! Bu rulmanlardan X modelinde 4 , Z modelindede 7 tane var !

Her 3ün ortak noktalarina gelince, agirliklari disinda (Z 350 Gr. X360Gr. S400Gr.) Carklar arasi dönüs katsayilari , misina kapasiteleri ve 1 KTS (Bir kol turu sarim) miktarlari AYNI ! Yanliz ne varki ,, Ayni sinifin direk rakipleri olan Aernos, catana, exage , stradic, technium, SPRO Red Arc, HYPALITE, OKUMA Ceymar , OKUMA Trio , ABU GARCIA Orra S – SP – ORRA2 S-SX-INS , gibi makinalardan hem büyük hem agir !

Büyüklük Daiwa’nin kendi konsepti ! Sinif olarak ayni rakamlari kullandiklari halde kapasite ve fizik olarak farklilar ! Bu yüzden elde hissedilisi ve verdigi güven farkli ! Güzellik , fotograf, boya, lüzumsuz gösteris, parlaklik 2ci plânda ! Kaba, ama güvenli. Agirligi DISINDA DEGIL,,, icinde ! Zira fark , 40 – 100 gr arasi oynayan düzeylerde ! Bu konuda bir ikinci, 3 cü marka varki (Penn - Finnor), kaliteli malzeme farkindan dolayi disardan görüleni elde hissediyorsunuz ! Sonra, hafif makine KAMISLA OLAN DENGEDE RÔL OYNAR diye bir kaidede yok ! AYRICA,, hafif makinenin bazan ise yaramadigi anlar, yerlerde vardir ! Ayrica makine askisindan tutuldugu halde bilek – dirsek arasi yapilan hareketlerimiz varsa, hafiflik ne derece bir avantaj olur ki ? Kaldirac/vinc kurallarinin calistigi yerlerde denge , (kuvvet x kuvvet kolu) = ( yük x yük kolu) denklemini veren noktada oluyorsa, KAMISTA OLMAMASI ICIN BIR NEDEN MI VAR ? Neyse bu konuyu ayri bir topikte tartismakta fayda var !

Gelelim A ve HA siniflarina..
    Bu konuda ilk söylenmesi gereken ,, A sinifinin hem daha yavas devirli , hemde 1 kol turunda daha az miktarda misina saran makineler olduklari ! Ama H sinifi ,, High speed yani devir katsayilari ve sarim uzunluklari fazla olan makinalar ! Ayrica A’lar,, Exceler S gibi daha ziyade TATLI SULAR icin düsünülmüs bir ürün gibi görünmekte ! Zira hic bir yerde (Bizdeki bazi portallar haric !!!!) CRBB rulman ihtiva ettigi bilgisine rastlanmiyor ! 1500 ve 2500 tiplerinde A sinifina rastlamak mümkün ! Fakat, 1500 dahil – 2506 – 3000 ve 4000 tiplerinin HA versiyonlari mevcut . Amerika'da rastladigim bilgiler dogrultusunda HA larin CRBB tipi tuzlu suya dayanikli rulmanlarla donanimli olduklarinida söyleyebilirim .

Simdi bunlardan hangisini almanin daha FAYDALI – ISLEVSEL oldugunu anlayabilmek icin, senin hangi sinif ve uzunlukta bir kamisla , hangi teknikle ve nasil bir yem (SAHTE) kullanarak av yapacagini bilmek gerekir ! Bu bilgilerini yazabilirmisin ?

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gecenin bu vaktinde...

Alacağınız şey Daiwa. Hakkını verir.

Velakin, malzemenin sınırını zorlamayı seven arkadaşlardan bu makineleri kullananlar var. Ben onların yalancısı olarak, Exceler derim. Anladığım kadarıyla, Daiwa'nın eşref saatine denk gelip, kalitesi fiyatının üzerinde ürettiği makinelerden biri o.

Ha, ben kullanıyor muyum? Hayır. Ki, ben zaten spin olayına genelde soğuk olan, benden uzak olmasını tercih eden biriyim. Ama bu yaz, yemlik zargana ihityaçlarını spin ile tedarik etmek gibi planlarım var, bakalım ne olacak. Bu amaçla elde bulunan 10 kadar makineyi, ki çoğu daiwa, bir test edeceğim bakalım, ne çıkacak. Yamuk çıkar, tatmikar olmazsa, test edilmeye hazır bir 30-40 tane daha vardır herhalde, o ayrı mesele.

15. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler yararlı bilgiler bende uzun arastırma yaptım exeler 4000 HA ya karar kıldım air rotor hardboyz metal gövdesi tasarımı aırball çapraz sarım diğigear vs oldukça dolu bir makina 7-8 gün içinde alıcam ***

16. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    hayırlı olsun, ön görünüzü yazarsanız çok sevinirizz..

17. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Makineyi aldım fotoları yüklücem yakında.

18. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bı kaç kare çektim. Makineyı elinize alınca kalitesi tatmin edici güven veriyor.Tabi avda denemek nasip olmadı asıl önemli olan avdakı rahatlığı.Öngörü olarak kesinlikle tavsiye edilir.
    Not:Elimdeki Spro lsc pro 1050 ıle daiwa yı karşılastırınca spronunda oldukça yüksek kaliteli bir marka olduğunu söylemeliyım. Kaldıki elimdekı spro baıtcast tatlı su modeli olmasına rağmen 3 yıldır tuzlu suda kullanmaktayım bakımına dikkat ederım en ufak korozyon arıza yok ki o güvendiğim banax sx 4000 ın modelinım kocaman makarası korozyon maduru olmuş :(

Ekli Dosyalar: