daiwa samurai kamış ve shimano da ax bx cx

Konu, 'Kamışlar' kısmında olcay81 tarafından paylaşıldı.

1. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    iyi akşamlar dostlar araştırdım ama bulamadım lazım olan bilgileri. Sazan için kamış ,makine bakıyorum daiwa samurai kamış 3.60 4 parça ve 1 parça çıkınca 2.70 boy oluyor ,bu kamışı kullanan var mı veya bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.. Shimano makine ve kamışlarda yazan ax bx cx seriler ne anlama geliyor... son olarak spronun baitrunnerlı makineleri var sazan için kalitesini bilen var mı? soru çok oldu farkındayım sabredip cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim..

2. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Sayın Olcay Güney,

Şu anda konu açmış olduğunuz forumun üst konularında ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere ve daha fazlasına ulaşacaksınız. Ayrıca bazı balıkçılık malzemesi satıcısı web sitelerinin kamışlar ile ilgili sayfalarına girdiğinizde yine ayrıntılı bilgiler ile karşılaşacaksınız. Çünkü sorduğunuz sorunun cevabı sayfalar dolusu açıklama gerektiriyor.

3. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    ben iyice araştırmadan bu şekilde sorular sormam.daiwa samurai ile ilgili üst konularda hangi bilgiler var benimle paylaşırsanız sevinirim...

4. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimanolardaki ax bx cx yazılarıyla ilgili bir yazı okumuştum onu tekrar bulamadım o yüzden sordum...

5. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ayrıca bu sitedeki sorulan makine,misina kanca kamış vs.. gibi malzemelerin hepsinin sitelerinde bilgiler var , neden bütün arkadaşlar her malzemeyi soruyor o zaman ; kullanan arkadaşların tecrübelerinden faydalanarak, kendine ve bütçesine göre en uygun ürünü bulabilmek için...

6. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Olcay Bey,

Ben kızmanızı gerektirecek bir şey söylemedim ki. AX, BX, CX gibi terimler shimano'ya özgü terimler değil ki. Kamışın esnemesini kategorize etmek için kullanılan ve bir çok markada da görebileceğiniz terimler. Kamışın üst, orta yada alt noktasından esnemesini anlatır. Ayrıca, M, MH, ML gibi uzantılarda görürsünüz. Bu da sertliği ifade eder. Ve genel kavramlardır. Daiwa shimano kullanmış olan arkadaşlar size bu kamışa özel bilgileri verecektir. Ben sormuş olduğunuz genel kavramlara çok daha geniş olarak nerede ulaşabileceğinizi tarifledim. İnternette ve forum dahilinde yapacağınız çok kısa bir araştırma ile yıllar içinde oluşmuş tüm bilgi birikimine ve diyagramlara ulaşabileceksiniz.

İyi akşamlar dilerim.

7. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Sizin için sözkonusu diyagramları araştırıp burada yer vermeye çalışacağım. Ancak, şu anda yatmam gerekli. Sabah 05.00 / 07.00 Spin(At/Çek) nöbetim var.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Olcay kardeşim,

Murat kardeşimizinde dediği gibi bu tür kodlamalar, o kamışın atar aralık değerlerini ihtiva eder. Bunu Shimano AX BX CX.......... gibi, Daiwa Değişik rakamlarla belirtir. Donanımlar o kadar değişkenlik ve çeşitlilik arz ediyor. Nasıl ki elektroniğe yetişmek mümkün değilse bunları öğrenmeyede yetişmek bazen mümkün olmayabiliyor.

Kısaca ;

Shimano için sörf kamış değerler bunlardır. Parantez içinde ki rakamlarda Daiwanın eş değer ağırlıklara verdiği kodlardır. Belki aralarında % 10 gibi oynamalar ve değer sapmaları olabilir.

AX = 100-145 gr ( 35 )
    BX = 90 - 130 gr ( 33 )
    CX = 85 - 130 gr ( 30 )
    DX = 85 - 100 gr ( 27 )
    EX = 75 - 100 gr ( 25 )

Rakamlar ve kodlar her ne kadar, bu ağırlık atarım var dersede, pek fzla itibar edip fazlaca kafanızıda bulandırmayın. Aynı marka, iki farklı modelde bile aralarında kayda değer farklılıklar görebilirsiniz. Bizce en sağlıklısı, kamış boyu ve arkasında yazılı gram cinsinden değerleri baz alarak % 10 opsiyonla kullanmamız.

9. furunotr

furunotr Haluk

Yalnız bu AX; BX; CX v.s. konusunda yanılsamalar var; yani net birşey söylemek mümkün değil... CX eğer 85-130 gr.a tekabül ediyorsa nasıl oluyor da yıllardır kullandığım Antares CX 4,30 telesurf maksimum 200; best performans 170 olarak etiketlenmiş; hadi Japonya'ya 130; Avrupa'ya 200 olarak etiketliyorlar diyelim; o halde niye bir eski model Antares BX 4,30 telesurf maksimum 200; best performans 170 diye etiketlenmiş??? Bunun mesela Surf Leader'da olduğu gibi BX'inin 225; CX'inin 200 gr. olarak etiketlenmesi gerekmiyor mu bu mantığa göre???

Shimano gibi bir firmanın bu tip hatalar yapacağını pek de sanmıyorum; kodlamalardan bu tip cetvellere benzer sonuçlar ben de çıkarttım zamanında; ancak yukarıdaki gibi hususlardan dolayı tatmin olamadığım için emin olamıyorum doğrusu...

Kesin bilgilermiş gibi bu tip tabloları internet üzerinde yayınlayanlar mevcut; ancak bu bilgilerin tam anlamıyla doğru olduğuna inanmıyorum...

10. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    gerçekten baya bi karışıkmış bu kodlamalar.

11. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ben de okuma epix v2 ve lineaeffe spring carp sazan kamışı var.2 tane daha takım yapayım diye düşünüyorum o yüzden sordum teşekkür ederim cevaplarınız için

12. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Olcay Bey,

En sağlıklı olanı alacağınız kamışı bizzat görerek, inceleyerek, kendi ihtiyaçlarınıza ve kullanım koşullarına göre muayene ederek almak oluyor. Burada en etkili şey, aynı kamışı kullanan bir başkasını bulmak ve mümkün ise kullanmak. Aksi halde memnun olmadığımız bir sürü malzeme atıl kalıyor.