Sahte ile balık avı mücadelemin hala meyvesini alamadığım şu günlerde (gerçi bu havada balığa cıkmak akıl kârı değil) kendimi internette malzemelerin içinde kaybolmuş bir durumda buldum Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali daldan dala atlarken şu surf kamışa rastladım Kullanan var mı acaba ya da bilgisi olan idk Şimdi tip ve fiyat olarak cok uygun geldi ancak kafamı kurcalayan iki şey var ; 1-) Acaba 3 parça olan bu kamış gümrüğe takılır mı? hooked 2-) Kamışın 4.50 m uzunlukta olanı 810 gram ağırlığında
3 parçalı kamışlar sağlam olur genelde ama uçtaki parçanın başına oldu da bir iş gelirse değişmesi sıkıntı yaratabilir.. Makina alımında bozulan parçanın yerine yenisini getirtme imkanı oluyor.. kamış için böyle bir imkan var mı araştırmak lazım..
Cevap için teşekkürler Türkiyede tek parca red serisi var sanırım parça sıkıntısı olur ama yinede almadan önce sorarım Gümrük ile ilgili bir bilginiz var mı? idk
75 üzeri değil sorun aslında boyutunda bir yerde okumuştum; yurtdışından getirtilen kamışların gümrüğe takılabilme durumu olabiliyormuş
Engin Bey'in dediği gibi 75,00 eur fiyatı geçerse takılabilir.. Bunu haricinde paketin şekli ve malın cinsine göre ordaki memurun ruh hali de önemli ama net olarak takılır ya da takılmaz diyemem..
Çok cins bir durum Şuanki surf takımı elimden çıkartıp bu kamış ve uygun bir makine kombinasyonuyla bir şeyler yapmayı düşünmüstüm ama gümrük işi sıkıntı yaratacak diye korkuyorum idk
Çağrı bey 75 euro üzeri sorun değil derken bu bir ihtimal değil 75 euro üzeri gümrüğe takılır. onun yanında paketin boyutu tabiki önemli ama asıl o ihtimal. yurt dışından getirilen ürünlerde gümrük sorunu varsa hiçbir anlamı yok sadece türkiyede olmayan ve mutlaka almak istediğiniz bir ürün varsa o ayrı ama gümrüğe takılmasada çok anlamlı değil çünkü aşırı fiyat farkları yok riske girmeye değimez bence.
Şimdi onu araştırıyordum burada var mı diye. Sanırım Daiwa' yı Türkiye ye Remixon getiriyor. Yarın bir arayıp öğreneceğim