Arkadaşlar Daiwa shore line shiner Z kullanan varmı aramızda.Almayı düşünüyorum ama bana garip gelen sahtenin erimde çok çok iyi olduğunu iddia etmelerine rağmen morethan,tournament ve shore line shinner (z olmayanı )dan daha ucuz olması ve dalış mesafesinin 30 120 cm arası olması.Bu aralık çok fazla 30-60 deseler anlarım ama 30 120 garip geldi bana.
diğer sahtelerden bi farkı yok sadece reklamı iyi yapılmış,kullanan arkadaşlar var diğer sahtelerden bi farkı yok diyorlar tek farkı fiyat farkı...
Okadar yüksek paralar vermeye gerek yok sahteye uygun merada uygun ucuz sahtelerle dahi trofeler alabilirsiniz. Her şey doğru, su, zamanlama,hava,rüzgar,yer ama balık alamıyorsanız o an orda balık yoktur.
Kaliteli sahte herzaman farkını gösterir.Balığın az olduğu durumlarda bu farkı daha çok hissedersiniz.
Herkeze Selamlar , Onur, "dalış mesafesinin 30 120 cm arası" oldugunu bir arkadasindanmi ögrendin yoksa surf aninda bir sitedemi rastladin ? 2cisi , simdiye kadar hic sahte aldin mi ? Aldiysan hangileri oldugunu ve hangi sularda kullandigini yazabilirmisin ? Zira bilinirse ,, Daiwa disinda öneri yapacak arkadaslarin halihazir eldekilerin aynilerini önermemesi bir yana ,,, ayrica farkli tecrübelerde kullanilip neticesinden emin oldugu sahte cesitlerinin, herkez tarafindan ögrenilmesini saglayan paylasimlarinida kolaylastirmis olursun !
Mesela bu sene lüfere aynı yerden yanyana 5-6 arkadaş sahte atıyorduk.Bir kaç sefer boş döndüm.Daha sonra birinin tavsiyesiyle rapala maxrap fhc aldım.Her gittiğimde balık almaya başladım.Yanımdakiler sıfır çekerken ben hep yakalıyordum.Daha sonra diğerleri de aynı rapaladan edinince onlarda yakalamaya başladı.Aynı rapalanın aynı renginin başka çakma bir markayla olanından alıp denedim ellerim yine bomboş kaldı.Arkadaşın biri daiwa shoreliner ile avlandı gayet güzel çalıştı.Ayrıca erimi çok iyi.Bu demek değildir ki kaliteli ürün dışındakiler iş yapmaz.Balığın az ve nazlı olduğu durumlarda kaliteli ürün sizi bir adım öne geçiriyor.Bol olduğu dönemde zaten odun da atsan atlıyor.Sonuç olarak çantada mutlaka bulunması gerekir diye düşünüyorum.
elimde bir dünya sahte var şu an,daiwa,duo,rapala,strike pro,kendo,duel,yozuri,river sea ve xorus gibi markaların çalışan birçok modeli mevcut.Z modelini görünce denemek istedim sadece.30-120 cm dalar aralığı yerli sitelerde yazıyor zaten.Bu sahteyi kullanan var ise ağır sarımdaki aksiyonu ve 30-120 dalar aralığını farklı sarım hızlarında gerçekleştiriyormu,bu konuda aydınlatırsa sevinirim.
Hasan a katılıyorum çok doğru anlattıkları Ama balığın bol olduğu şartlarda ve tam havası dediğimiz havalarda her türlü sahte iş yapabilir ama amaç balığın harman olduğu havalarda kandırabilmek benim en büyük balıklarım ucuz sahteler ile alındı bu arada
Her gittiğinizde balık alıyor iseniz orada balık az değildir nazlıda değildir. Sadece renk seçiminiz yada aksiyon seçiminiz yanlıştır. Maxrap 40 tl lik bir sahtedir yukarıda bahsedilen sahtenin yarı fiyatıdır ve benimde çok para vermeye gerek yok derken bahsettiğim sahtelerden biridir. Ayrıca 10-20 tl arasına yine o bahsedeceğiniz farkı yaratabilecek bir çok sahte var demek istediğim bu idi. Pahallı sahte şu kısımda fark yaratabilir üzerinde belli bir arge çalışması olduğundan muadillerine göre ağırlık sisteminin iyi olduğundan rüzgarlı havalarda dahi iyi erim sağlar farkda burda ortaya çıkar.
Cümlenin sonuna katiliyorum Selçuk hele rüzgarli havalarda daha uzağa atabilmek çok önemli bir etken. Ve adamlar çok güzel yapmişlar sahteleri alasi geliyor insanin
Aynı aksiyon aynı renk ile aynı rapalanın çakmasıyla avlandım.Bazı çakma ürünler çokda güzel yüzüyo gibi görünüyor.Fakat olay sadece dışardan bizim gözümüzle göründüğü gibi değil.Balığı çeken başka etkenlerde var bence.Fark da burada ortaya çıkıyor.Üzerindeki boyası ,yansıması biraz daha farklı gibi.İşin içinde bizim göremediğimiz incelikler var.Benim gözlemlerim bu şekilde.
maxrap çakması aldım bende yüzüşü aynı erimi daha düşük daları azıcık daha fazla. 8 tane aldım bir tanesi daha balık almadı hatta bu sahte bana uğursuz geldi diyebilirim imitasyon bir daha almayacağım
.................... Görünüse bakilirsa, ekibine bir kac tane HEDDON super spook 12,5Cm/25 Gr. ( http://www.basspro.com/Heddon-Super-Spook-Hardbaits/product/37009/ ) takviye etmekle , silâh gücün neredeyse Ideale yakin olacak ! Bu arada, Daiwa Shore Line Shiner Z 120F konusunda satis yapilan yerlerde (PLAT.CO dahil ) 30-120 Cm derinlikte yüzer deniliyor ! Ama , DAIWA kataloguna bakilacak olursa tavsiyeler FARKLI ! http://thefishermansfriend.com/daiwa-shore-line-shiner-z-120f-diamond-dust/ http://www.amazon.com/Daiwa-Shore-Line-Shiner-Diamond/dp/B007FIU9ZQ http://www.plat.co.jp/shop/catalog/.../31_645_848_2110/fischk-der-kunsbk-der-lures/ http://content.yudu.com/A20bxg/DaiwaSportsProducts/resources/127.htm
katalokta Z diye belirtmemiş ama gaga yapıları aynı.Aynı kandırıcı ise satış sitelerinde farklı katalokta farklı derinliklerin gösterilmesi çok ilginç En iyisi bir tane alıp denemek,testi geçerse birkaçtane daha edinmek hihi
bugün 6 adet sahte ile değiştire değiştire levrek aldım mavisiyle yeşiliyle kırmızıyla sarıyla siyahla,yani levrek pek ayırt etmiyor kardeşim boşver alma daiwa yı boşuna para verme okadar yazıktır