Daiwa shore line shiner Z

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Onur Şerefhanoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Arkadaşlar Daiwa shore line shiner Z kullanan varmı aramızda.Almayı düşünüyorum ama bana garip gelen sahtenin erimde çok çok iyi olduğunu iddia etmelerine rağmen morethan,tournament ve shore line shinner (z olmayanı :) )dan daha ucuz olması ve dalış mesafesinin 30 120 cm arası olması.Bu aralık çok fazla 30-60 deseler anlarım ama 30 120 garip geldi bana.

2. darkprince

darkprince tuğrul

diğer sahtelerden bi farkı yok sadece reklamı iyi yapılmış,kullanan arkadaşlar var diğer sahtelerden bi farkı yok diyorlar tek farkı fiyat farkı...

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Okadar yüksek paralar vermeye gerek yok sahteye uygun merada uygun ucuz sahtelerle dahi trofeler alabilirsiniz. Her şey doğru, su, zamanlama,hava,rüzgar,yer ama balık alamıyorsanız o an orda balık yoktur.

4. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Kaliteli sahte herzaman farkını gösterir.Balığın az olduğu durumlarda bu farkı daha çok hissedersiniz.

5. ali bumin

ali bumin ali bumin

Tespit bana göre çok doğru,takım çantanızda kaliteli bir kaç sahte bulunmalı :)

6. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze Selamlar ,

Onur,
    "dalış mesafesinin 30 120 cm arası" oldugunu bir arkadasindanmi ögrendin yoksa surf aninda bir sitedemi rastladin ?

2cisi , simdiye kadar hic sahte aldin mi ? Aldiysan hangileri oldugunu ve hangi sularda kullandigini yazabilirmisin ? Zira bilinirse ,, Daiwa disinda öneri yapacak arkadaslarin halihazir eldekilerin aynilerini önermemesi bir yana ,,, ayrica farkli tecrübelerde kullanilip neticesinden emin oldugu sahte cesitlerinin, herkez tarafindan ögrenilmesini saglayan paylasimlarinida kolaylastirmis olursun !

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Misal hangi sahte ve nasıl bir fark ?

8. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Mesela bu sene lüfere aynı yerden yanyana 5-6 arkadaş sahte atıyorduk.Bir kaç sefer boş döndüm.Daha sonra birinin tavsiyesiyle rapala maxrap fhc aldım.Her gittiğimde balık almaya başladım.Yanımdakiler sıfır çekerken ben hep yakalıyordum.Daha sonra diğerleri de aynı rapaladan edinince onlarda yakalamaya başladı.Aynı rapalanın aynı renginin başka çakma bir markayla olanından alıp denedim ellerim yine bomboş kaldı.Arkadaşın biri daiwa shoreliner ile avlandı gayet güzel çalıştı.Ayrıca erimi çok iyi.Bu demek değildir ki kaliteli ürün dışındakiler iş yapmaz.Balığın az ve nazlı olduğu durumlarda kaliteli ürün sizi bir adım öne geçiriyor.Bol olduğu dönemde zaten odun da atsan atlıyor.Sonuç olarak çantada mutlaka bulunması gerekir diye düşünüyorum.

9. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    elimde bir dünya sahte var şu an,daiwa,duo,rapala,strike pro,kendo,duel,yozuri,river sea ve xorus gibi markaların çalışan birçok modeli mevcut.Z modelini görünce denemek istedim sadece.30-120 cm dalar aralığı yerli sitelerde yazıyor zaten.Bu sahteyi kullanan var ise ağır sarımdaki aksiyonu ve 30-120 dalar aralığını farklı sarım hızlarında gerçekleştiriyormu,bu konuda aydınlatırsa sevinirim.

10. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Hasan a katılıyorum çok doğru anlattıkları
    Ama balığın bol olduğu şartlarda ve tam havası dediğimiz havalarda her türlü sahte iş yapabilir ama amaç balığın harman olduğu havalarda kandırabilmek benim en büyük balıklarım ucuz sahteler ile alındı bu arada

11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Her gittiğinizde balık alıyor iseniz orada balık az değildir nazlıda değildir. Sadece renk seçiminiz yada aksiyon seçiminiz yanlıştır. Maxrap 40 tl lik bir sahtedir yukarıda bahsedilen sahtenin yarı fiyatıdır ve benimde çok para vermeye gerek yok derken bahsettiğim sahtelerden biridir. Ayrıca 10-20 tl arasına yine o bahsedeceğiniz farkı yaratabilecek bir çok sahte var demek istediğim bu idi. Pahallı sahte şu kısımda fark yaratabilir üzerinde belli bir arge çalışması olduğundan muadillerine göre ağırlık sisteminin iyi olduğundan rüzgarlı havalarda dahi iyi erim sağlar farkda burda ortaya çıkar.

12. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Cümlenin sonuna katiliyorum Selçuk
    hele rüzgarli havalarda daha uzağa atabilmek çok önemli bir etken.
    Ve adamlar çok güzel yapmişlar sahteleri alasi geliyor insanin :)

13. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Aynı aksiyon aynı renk ile aynı rapalanın çakmasıyla avlandım.Bazı çakma ürünler çokda güzel yüzüyo gibi görünüyor.Fakat olay sadece dışardan bizim gözümüzle göründüğü gibi değil.Balığı çeken başka etkenlerde var bence.Fark da burada ortaya çıkıyor.Üzerindeki boyası ,yansıması biraz daha farklı gibi.İşin içinde bizim göremediğimiz incelikler var.Benim gözlemlerim bu şekilde.

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mutlaka farklar var fakat sandığınız kadar da değil hele lüfer için hiç değil.

15. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    maxrap çakması aldım bende yüzüşü aynı erimi daha düşük daları azıcık daha fazla.
    8 tane aldım bir tanesi daha balık almadı hatta bu sahte bana uğursuz geldi diyebilirim :(
    imitasyon bir daha almayacağım :)

16. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

....................

Görünüse bakilirsa, ekibine bir kac tane HEDDON super spook 12,5Cm/25 Gr. ( http://www.basspro.com/Heddon-Super-Spook-Hardbaits/product/37009/ ) takviye etmekle , silâh gücün neredeyse Ideale yakin olacak !

Bu arada, Daiwa Shore Line Shiner Z 120F konusunda satis yapilan yerlerde (PLAT.CO dahil ) 30-120 Cm derinlikte yüzer deniliyor ! Ama , DAIWA katalogu’na bakilacak olursa tavsiyeler FARKLI !

http://thefishermansfriend.com/daiwa-shore-line-shiner-z-120f-diamond-dust/
    http://www.amazon.com/Daiwa-Shore-Line-Shiner-Diamond/dp/B007FIU9ZQ
    http://www.plat.co.jp/shop/catalog/.../31_645_848_2110/fischk-der-kunsbk-der-lures/

http://content.yudu.com/A20bxg/DaiwaSportsProducts/resources/127.htm

17. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    katalokta Z diye belirtmemiş ama gaga yapıları aynı.Aynı kandırıcı ise satış sitelerinde farklı katalokta farklı derinliklerin gösterilmesi çok ilginç:rolleyes: En iyisi bir tane alıp denemek,testi geçerse birkaçtane daha edinmek hihi

18. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    bende merak ettim biraz inceledim güzel gibi.. Dediğiniz gibi bir tane alıp denemek lazım..

19. darkprince

darkprince tuğrul

bugün 6 adet sahte ile değiştire değiştire levrek aldım mavisiyle yeşiliyle kırmızıyla sarıyla siyahla,yani levrek pek ayırt etmiyor kardeşim boşver alma daiwa yı boşuna para verme okadar yazıktır

20. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Pazardan elma armutmu aliyorsunuz öle ne güzelmiş değiştire değiştire 6 tane hemide :)