Arkadaşlar kıyıdan biraz uzağa atabilmek üzere yemli avlarda(çipura,mırmır,sargoz)kulanmak için bu kamış uygun olurmu? Kamış 4.00 mt. uzunlukta 150 gr.atar 300 gr.ağırlık Ağırlığının 300.gr olması beni biraz endişelendirdi,acaba bu kamışı kullanan varmı forumlarda çok fazla bilgi edinemedim.Teşekkürler.
Zargana topuyla avlanmak hatta zargana topu ve raglou ile atçekle levrek avlamak için mükemmel bir kamış olur. 150 gr atarına bakıp da ağır kurşun kullanmayın. İdeali 100 çok çok 120 gr dır. Teleskobik kamışa bu kadar para verdikten sonra sizi üzeceğini hiç sanmıyorum. Kısacası 100gr kurşunla yemli çalışacaksanız mükemmel bir kamışınız olur.
Alperen Bey 3 adet makinam var. Cormoran match master 4500 Shimano nexave 6000 Shimano catana 4000 fa Spigola kamışa hangisini tercih etmeliyim.Birde bu kamışla 70-80 gr.ağırlığında kurşun kullanmam randımanlı olurmu.şimdiden teşekkür ederim.Sevgiler.
Aydın Bey Allah nazardan saklasın güzel makinalarınız var. 70-80 gr kurşunla ileri atışlarda son derece memnun kalacağınızı düşünüyorum. Kamışın ideal atarının 100 gr olduğunuysa zamanla göreceksiniz. Yemli avlar için elbette nexave 6000 süper bir tercih olur. Mükemmel bir ikili olur. Ancak av esnasında aklınızdan çıkarmamanız gereken kalama her zaman fazla açık olması ve özellikle balık aldığında makineyi çok hızlı sarmamanız. Makina yüksek devirli olduğundan hızlı sarmanız durumunda balık kaçırma oranınız artabilir. Bulunduğunuz şehri belirtmemişsiniz. Ayarlarınızdan şehrinizi yazabilirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz. Çünkü http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20896 Bulunduğunuz bölgede levrek varsa yukarıda linkini verdiğim konuda açıklandığı üzere bu kamışla Catana 4000 FA ile kullanıp levrek avı yaparsanız mükemmel sonuçlar alacağınızdan eminim. Fazlaca yorulmadan kolay levrek yakalamanın tadına varırsınız
Alperen Bey,bulunduğum şehir İzmit fakat balıkçılık hobimi fırsat buldukça ve tatillerde ege ve akdeniz kıyılarında yapıyorum.Ben Catanayı daha hafıf bir ikili olup belkide daha uzağa fırlatabilirim diye düşünmüştüm.Levrek konusuna gelirsek sanırım biraz tembelim o yüzden at-çek sistemine yabancıyım. İlginiz için çok teşekkürler.Sevgiler. Aydın Aladağ-1964
Çok güzel bir tercih olur. O atar değerlerinde (max100gr), piyasada hafifliğiyle iddalı bir kamıştır. Formu oldum olası çok hoşuma gider spigolanın. Geçen forumdan bir arkadaşla bu kamış üstüne kritik yaparken şöyle söylemişti "bu kamışla bir tane istavriti yakalaması bile çok keyifli olur" Bunların üstüne artık kamışla ilgili yorumları alırız artık.
Kamış bugün elime geçti.Henüz kullanmaya fırsatım olmadı ama yapısı ve malzeme kalitesi çok iyi.Hafif yemli avcılıkta çok keyif vereceğini düşünüyorum. spigola kamışla birlikte bir adette Cormoran match master makinamla kullanmak üzere Daiwa sensör red 4.00 mt.40-120 gr.telesurf kamış aldım.İnşaallah keyifli avlar yapabilirim.Sevgiler. Aydın Aladağ-1964