Merhaba, Daiwa Sweepfire SW2000X marka makineme 100mt 0,20 mono sardığımda misinayı hep yukarıya topluyor. Dün 0,20 100mt bojin ip misina sardığımda da aynı sorunu yaşadım. İpi makinadan çıkardım ve tekrar sardığımda yine aynı durum. Bu sorunu nasıl giderebilirim? Tamir mi olması gerekiyor yoksa birşeyleri yanlış mı yapıyorum çözemedim.
Tahminen makara düzgün takılmamış. Yada içerdeki mekanizmada bir kayma vs. söz konusu. Makarayı siz mi taktınız, hiç içini filan açıp dağıtıp topladınız mı?
Görmeden konuşmak zor ama sanırım kafayı geçirdiğin mile 1 ya da 2 adet pul takarak sorunu halledebilirsin. Makinanın yanında verildiyse tabi.
Makara kendinden takılı şekilde geldi ve hatırladığım kadarıyla öyle içini açıp dağıtmışlığım yok. Kol bir kez çıkmış onu da yerine takmıştım. Akşam resmini çekip yüklerim. Aynısının 2500 olanı var ama onda herhangi bir sorun gözükmüyor şimdilik. Pul konusuna gelince içerisinden herhangi bir yedek parça vs çıkmadı. Lütfen yardım....
Merhaba. Emir beyin önerisini yabana atma. Makinelerle biraz haşır neşir birisi olarak ben de sorunun puldan kaynaklandığını düşünüyorum. Yalnız pul öyle kalın olmayacak çok ince bir pul olmalı. Kolay gelsin.
Pul ihitmali elbette geçerli ama, sanki makara mile tam oturmadan sıkılmış yerine gibi. bu da mümkün, bir bakmak lazım. Tavsiyem, kalama kapağını söküp, makarayı çıkarıp, şöyle bir gözatıp yeniden takmaya çalışması. Belki bu kafi gelebilir, pul filan işine girmeden.
Akşam dediklerinizi uygulayacağım. Bir de 2000 ile 2500 ü karşılaştırarak bakıcam ki belki aksaklığı tespit edebilirim. Teşekkürler...
Sevgili Serdar bey söylediğin gibi her ihtimal mümkün. Söylediğin de değerlendirilmeli. Makaranın mile tam oturtulmamış olma olasılığını düşünmememin nedeni buna öncelikle dikkat etmemdendir. Ancak makaranın mile oturmaması bana göre biraz düşük olasılık, çünkü öbür türlü makarayı sıkmak pek mümkün değil.
Dün her iki makinemi de söktüm ve içlerine baktım. Her ikisi de aynı ancak birisi yukarı topluyor diğeri toplamıyor. 2500 olana ip misinayı sardım ve çok çok hafif bir bombe yapsa da sorun yaratacak bir durum değil. 2000 olana da 100mt'nin bir hayli altında 0,20 misina sardım ve şimdi normalmiş gibi duruyor. Her ne kadar çabalasam da misinayı haliyle fazla gerdirmeden sarıyorum. Acaba bunun bir etkisi olabilir mi? Ha bir de pul koyma mevzusunda... Kafanın alt kısmında sanırım rulman var ve oraya pul yerleştirmek bana pek uygunmuş gibi gelmedi...