merhaba . atçek yapmak için bu makienyi kullanan fikrini söylemek isteyen varmıdır olumlu olumsuz şekilde. http://www.spotbalik.com.tr/SWEEPFIRE-E-3000-AB-MAKINA-1BB,PR-34787.html atçek genelde gölde kullanıyorum ancak kendime ait çok eski hasarlı bir takım dışında takımım yok . genelde atçek çi arkdaşların yedek takımları olduğundan ihtiyaç duymadım . fiyatının uygun görünce bir fikir sormak istedim .
eger niyetin atçek se abim 3000 lik makina alma derim 1000-2500 e kadar makinalarda balıgı kandırmak daha kolaydır nedeni ise devir sayısı düşük oldugu için gerçege yakın bir hızda hareket ettirirsin biraz daha hızlı istersende extradan tur arttırdıgında 3000 lik makinayı yakalayacak seviyeye getirirsin baktıgın sitede http://www.spotbalik.com.tr/SWEEPFIRE-1000-X-MAKINA-1BB,PR-26149.html bu türk makinalara bakarsan senin işini görür diye düşünüyorum tabi arkadaşlarımızın da gelecek yorumlarınıda dikkate almanı isterim rasgele abim
Makina boyu ile devri birbirine girmis. Binlik makina var tur basi 140cm çeker, 10binlik makina var 70cm çeker. Ayrica sahteyi düsük devirden ziyade yüksek devir cazip kilar. Bahsedilen makinanin 40ligi var bende. Sarim klavuzu örgü kullaniminda yatak yapiyor. Salinim ve kalomada herhangi bir sorun yok. Sarim kalitesi eh iste yetmez ama evet. Kolda bosluk var. Is gören, özen itina istemeyen bir makina.
kardesim 40 makarası var bende beklemeli avda kullanıyorum fiyatına bakıp aldanmayın gayet guclu bir makine spinde kullancaksan sana aynı modelin Daiwa Sweepfire E 2500 makine 25 olanı tavsiye ederim
herkese cevapları için teşekkür ederim . aslında daiwa bu fiyata olunca dikkatimi çekti . teşekkür ederim dediğim gibi daiwa diye baktım . bu fiyat düzeyindeki makinalar arasında ip kullanımı rahat olan varsa onada bakabilirim . yada tavsiye edeceğiniz sağlam bir misina ile bunun 2500 lüğünümü alıp kullanayım .
benimkinde 0.16 örgü sarili. bir sezonda sarim klavuzunu asindirdi yatak yapti. elimdeki pert makinelerden söküp degistirdim. su an spin için procater A kullanmaktayim ( uzun spin süresinde yorar zira agir bir makina). bütce o seviyelerde ise 2500lügü uygundur. birçok makinenin sarim klavuzu ayni zaten. degismesi problem olmaz. monoflament misina kullaniminda problemsiz 2-3 sezon rahat götürür. 0.25 civari 5-6 kg çekerli bir misina uygun olur kanimca. bu fiyat araliginda daha güvenilir bir makina elbet vardir ama bu makina benim kullanip belli bir kalitede buldugum bir makine. tavsiye edebilirim. illa örgü kullanilacaksa Daiwa olarak önerebilecegim makina procaster serisidir. sarim klavuzu daha alt modellerdeki gibi silindir galet degil rulmanlidir ve sari pirinçdir. sarim klavuzu,rotor ve tel yapisi exeller serisi ile aynidir. exeller ile degisen noktalar bati materyeli ve koludur ki bu da aradaki agirlik farkini olusturmakta. fiyat olarak exellere göre daha makul tabi.
bütçeyi atçek için şimdilik o kadar çıkaramamda yani o parayı üstüne koyup daiwa surflerden almakta var. 0.25 lik mono ile bu ürünü deniyeceğim sanırım . inşallah yakın zamanda halledip resimi buradan veririm .