daiwa tele spin.

Konu, 'Kamışlar' kısmında ömür tarafından paylaşıldı.

1. ömür

ömür ömür belkaya

Favori Kamış:
    olta
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    yayın 12,7kg.
  2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Merhaba Omur,

Bahsettigin model ozelinde bir sey diyemeyecegim fakat Daiwa'nin Minicast MC50 (270 cm) spin kamisini kullaniyorum ve cok memnunum.

Malzemesi, isciligi, hafifligi ve atis rahatligi bakimindan Daiwa kalitesini hissettiriyor. Henuz oltama buyuk bir balik binmedigi icin cekerken nasildir, ben de merak ediyorum. Fakat ayni agirligi diger bazi spin kamislarimin (Abu Garcia, Shakespeare, Leeda, Lineaeffe gibi markalarin 240, 270, 300 cm modelleri) attigi mesafeden daha uzaga atiyor diyebilirim. Tabi atar degerleri ve sertligi ayni olmayan kamislari ayni kursun agirligi ile kiyaslamak cok dogru olmaz.

Daiwa, spin ve surf kamislarin cogunu Iskocya'daki fabrikasinda uretiyor. Oldukca kaliteli urunler. Senin bahsettigin urunun de oyle oldugunu tahmin ediyorum. O modeli kullanan varsa daha net bilgi verecektir.

3. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

babacan daiwa iskoç değil japon markasıdır fabrikasıda japonyadadır bazı ürünlerinide malezya taiwan ve endonezyada fason yaptırıyorlar.bilginize arz ederim:)

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Babacan!!?? ;) :confused:

Ilginc hitabiniza karsilik, avatarinizda yasiniz yazmadigi icin size nasil hitap etmem gerektigini bilemiyorum. :)

Gokhan bey;

Daiwa'nin dunyaca unlu bir Japon markasi oldugunu, Daiwa Fishing Tackle firmasinin dev Japon sanayi kurulusu Daiwa-Seiko Inc. bunyesinde yer aldigini belki tum amator balikcilar bilir. Daiwa'nin basta spin ve surf makaralar olmak uzere bircok urununu Cin'de urettirdigini de cogu kisi bilir.

Dort tane Daiwa makara ve bir tane de Daiwa kamis sahibi bir amator avci olarak ben de bunu biliyorum. ;) Nitekim tum Daiwa makaralarim Cin uretimi, Daiwa kamisim ise Iskocya uretimidir.

Fakat anlasiliyor ki bazi amator balikci arkadaslar, Daiwa'nin Iskocya'da da bir fabrikasinin oldugunu, bazi kamis modellerinin o fabrikada uretildigini bilmiyorlar. ;)

Bilmemek ayip degil tabi ama yazilanlari dikkatlice okumadan, ne kastedildigini anlamadan baliklama dalmak, "insanlar birsey bilmez, herseyi ben bilirim" havasina girmek biraz ayip oluyor.

Yukarida yazdigimin son paragrafinin ilk cumlesini tekrar okursaniz, Japon firmasi Daiwa'nin Iskocya'da da bir fabrikasi oldugunu ve orada bazi kamislarin uretildigini soyledigimi anlayacaksiniz.

Aceleyle konuya dalmadan biraz forumu arastirsaydiniz, evelce paylasilmis olan bu videoyu gorup bu fabrikanin varligindan haberdar olabilirdiniz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44639

Bu linkte de Iskocya'nin Lanarkshire bolgesinde yer alan Daiwa fabrikasinin iletisim bilgilerine ulasabilirsiniz. Bir yere not etmekte fayda var, belki gunun birinde lazim olur. ;)

http://www.daiwasports.co.uk/contact/

Bir de kucuk hatirlatma; avatariniza yasinizi yazarsaniz insanlar nasil hitap edeceklerini bilebilirler.

5. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    ömür, sen taktın bu kamışa kafayı,
    anlaşıldı, bu kamışın senden kurtuluşu yok:))

6. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

genel manada japon fırması oldugunu soyledım ıskocyada fabrıkasıda olabılır yanlıs anlasılma olmasın

7. ömür

ömür ömür belkaya

Favori Kamış:
    olta
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    yayın 12,7kg.
    murat abi haftaya istanbula gidiyorum görmeden almam bu sefer.
    arkadaşlar kamışın hangi fabrikada üretildiği önemli değil kullananlardan yorum istiyorum konu dişina cıkıyoruz .

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    :D Haydi bakalim oyle olsun.. :)

9. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    en doğrusu bu ömür.
    oltayı eline alıp söyle bir tartacaksın,eline oturuyorsa,içine siniyorsa alacaksın.

10. ömür

ömür ömür belkaya

Favori Kamış:
    olta
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    yayın 12,7kg.
    murat abi dediğin gibi öyle yapacam.