http://www.avmarketi.com/asp/product/136144/Daiwa-Sweepfire-E-3000-makine Bu makinenin topuzunu nasıl sökebilirim acaba daha sağlam bulduğum bir kola bu topuzu montajlamak istiyorum Saygılar
sadece delinerek sökülebilir. Ondan sonra istediğin topuzu kola monte edebilirsin hatta kendi yapımın topuz bile olabilir (ağaç, deri, plastik vs.) böylece topuz hem rulmanlı hem de istediğin zaman değişim yapabileceğin hale geliyor:
Roy abi bugün bütün ümraniyeyi gezdim kol yokki hiç metal erma makinelerin kollarını önerdiler yok dedim herhalde sökmeyeceğim yapabileceğimi sanmıyorum
Elinizden gelmiyorsa hiç bulaşmayın derim ben de... Sonuçta problem çıkacaktır... Elinizden geliyor idi ise başka; zaten takım v.s. de gerek... Eğer topuz sizi çok rahatsız ediyor ise makina değiştirmekten başka çare yok gibi...
Ya aslında yerine ryobi ecusima 4000vi makinem var ama sweepfire dan vaz geçemiyorum haluk abi nedense işte üsküdarda kol bulabilirmiyim ona uyumlu Saygılar
Sanırım ancak Daiwa'nın aynı çapta makinalarından belki bir modelin kolu uyabilir; ancak bırakın kolu, topuzu; Daiwa'nın istediğiniz bir modelini ülkemizde uygun şartlara bulabilmek bile şans... Eğer uyabileceğini tespit ettiğiniz bir modele ait kol mevcut ise Ergin Balıkçı'lık getirttirebilir; ancak modele göre kol bayağı pahalı olabilir; ayrıca gümrük, v.s. ücretler de biner üste; gerçi bunu orada görüşürsünüz; değip değmeyeceğine o şekilde karar verebilirsiniz...
Sadece topuz bulunabiliyor; ancak kola uyar mı bilemiyorum; onların da uyum durumu var; üstelik fiyatları duruma göre yüksekçe sayılabilir ve değip değmeyeceği meçhul???
Bir topuz buldum diyordun sanırım. Ben olsam, hiç onu değiştirmeye vs. uğraşmaz, mevcut topuzu bir şey sarıp edip ıslah etmeye çalışırdım. Bu daha kolay zira.
Bugün kolu resimdeki gibi delmeye cesaret ettim ve çok şükür bir terslik çıkmadı Yarın diğer kola topuzu montajlayıp resimlerini atarım Saygılar
Bekliyoruz; bakalım ortaya nasıl birşey çıkacak; çok beğenirsem benim makinaları da yollarım sana... Serdar'ın fikri de gayet makul aslında ve daha az uğraşı istese gerek; tabii elinden gelene...