Merhaba herkese Başlıkta belirttiğim iki makineden birini gözüme kestirdim. Bu bahaneyle iki makinenin en azından katalog özelliklerini karşılaştırıp kıyaslamak istiyorum.. Ancak benim asıl merak ettiğim konu birebir bu makineleri kullanıp tecrübe eden dostların görüşleri..yorumları. Aslında ultegra kullanıcısı epey fazla. özellikle cı4 10000 modeli neredeyse kusursuz gibi yorumlarda.. fakat rakibi olan daiwanın da özellikleri yabana atılır gibi değil. fiyat aralığı neredeyse aynı. kullanım alanı olarak boğaz..özellikle boğaz diyorum, burayı halleden bir makine her yerde gönül rahatlığıyla kullanılır önce DAIWA Daiwa Windcast Z 5000 Surf Makine 8 rulmanlı Devir Oranı : 4,9:1 Ağırlık: 590 gr. Orjinal yedek makara. Shimano Ultegra CI4 10000 XSA 5+1 rulmanlı Devir Oranı : 4,3:1 Ağırlık: 620gr. Orjinal yedek makara. Bilgilerde yanlışlık varsa düzeltin lütfen. Özellikle düşük devir konusunda ikisi arasında çok bir fark olur mu sizce? Söylediğim gibi fiyat aralığı aynı gibi 500 tl.. aynı parayı verecek olduktan sonra macera aramanın gereği yok deyip piyasada daha çok kullanılan ultegra mı dersiniz ? yoksa daiwa yı kullanan bilir hele eline bir al sonra gör mü dersiniz İllaki her iki makineyi de yerinde incelemeyi düşünüyorum. Fakat ilk başta belirttiğim gibi kullanıcı yorumları çok çok önemli.
windcast diawa kataloğunda sazan makinası olarak geçiyor, tüm modelleri x s z hepsi sazan makinası olarak geçiyor! http://www.daiwasports.co.uk/products/carp/reels/731/4/windcast-z-x-s siparişim daha elime ulaşmadı, daiwa emblem pro 6000a amerika'dan satın aldım. bekliyorum gelmesini. Bu model surf ve tekne'de kullanmak için (çift makara). http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Emblem-Pro-Surf-6000-Spinning-Reel-NEW-EMP6000a-/270876440708?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%252BC%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D260929517375%26ps%3D63%26clkid%3D6549755313470765190
evet biliyorum sazan makinesi olarak geçtiğini. boğazda jig makinelerinde kullanıldığını ve pek ala verim alındığını düşünürsek bence o konu o kadar önemli değil. teşekkürler
teşekkürler. evet kesinlikle seçim soruyorum.devir konusunda bir adım öndeydi zaten ultegra..Sizinde özellikle buna vurgu yapmanız ibreyi iyice ultegraya çeviriyor benim için. elime alıp bi inceleme yapmak istiyorum artık
Ci4 degilde 10binlik normal xsa ultegra deseydin kesinlikle windcast z derdim. Sazan makinasi diye geçmesine bakma iyi bi makina. Eger ci4den iyisi olsun dersen o fiyatlarda daiwa tournement entoh var. Portföyüne koymanda yarar var
Tartışmaya bile gerek kalmayan, sektörünün 2 ekol markası. Seçimde, bundan sonra ince nüanslar etken olur. Marka değerini göz önüne alarak, Shimano tercihim olurdu.
Daiwa varken daiwa almak iyi olur. Ama tavsiyem, bunların ikisi de değil, Emblem Pro veya Emcast Plus filan almanızdır. Emcast ucuz olup, boğzda kullanmak için gayet iyi netice verir.
Daiwa Emcast Plus. :thumb: Hele bir de 5000 modelini bulabilirseniz, nispeten hafif de olur ki tadindan yenmez.
Daiwa windcast 15kg drag (33lbs) Shimano Ultegra drag gücünü bulamadım ama Daiwa emcast plus 15kg drag (33lbs) Daiwa emblem pro-a 16kg drag (35,3lbs)
Shimano Ultegra CI4 10000 XSA Daiwa windcast Daiwa Emblem Pro Bu modellerde bilyeler paslanmaz çelik ve mühürlüdür. (rulman bilyeleri kapalıdır) Daiwa Emcast Plus ve emcast diğer modellerinde rulmanlar paslanmaz çelik fakat açık rulmandır!
Bogazda da drag bilen balik vardi ceyhun kaloma kapasitesi pek etken degil daha çok rotor çapi ve devir önemli
Boğaz'da Jig makinası kullanmak ile; Sazan makinasını yani tatlısu için üretilmiş bir makinayı tuzlusuda kullanmak tamamen farklı şeyler... Tatlısu için üretilmiş makinalar tuzlusunun yaratacağı korozyon v.s. gibi etkilere karşı o kadar dayanıklı olmazlar...
Makina daiwa ise pek kaygılanmaya gerek olmaz. Windcast'ın bilyaları tuzlu suya dayanıklı CRBB bilyadır örneğin.