Merhaba arkadaşlar uzun süredir bir Daiwa seti(4 makine) oluşturmak istiyorum. Elimde Shimano BBLC XTA LC (6 ADET) mevcut. Şimdi Daiwa hakkında bilgisi olan kişiler vardır. Mevcut bilgilerini daiwa'nın bu modeli için paylaşırlarsa sevinirim.Ayrıca Shimano BBLC arasında ki farklılıklar nelerdir ? Daiwa Windcast Z Shimano Big Baitrunner XTA - LC Dip Not: Makine tatlı su avında kullanılacaktır. Şimdiden teşekkürler...
Arkadaşim bunu yanliş yaptin sen yine çatişma çikicak benden sölemesi Daiwa hakkındaki sorunu direk skoylu Serdar beye. Shimano hakkindaki sorunuda direk isotteyfik teyfik beye sorucaktin özelden olup biticekti Daiwa hakkında yorum istersen nacizane Windcast Z sazan makinesi olarak geçer "Tatlı su" yani kalitesini eline aldiğin anda anlarsin Bilyalari CRBB korozyona dayaniklidir tuzlu suda kullananlarda gayet memnundur genelde sıkıntı çikarmayan çok kaliteli ve çok sağlam bir makinedir. Yani Palamut çaparine 2 torik 3 palamut gelse banamisin demez o çeker ama ipmi keser şokmu patlar kaçar bilemem
Yok tartışma çıkmaz ya shimano zaten var Benim amacım biraz daha fazLa bilgi edinmek bu ay için de daiwa ları almayı düşünüyorum. İki firmanın da kalitesi ortada. Aynen dediğin gibi zaten sazan avında kullanılmak üzere alınacak Palamut çaparisi bilsem belki gelir ama daha denizde olta atmışlığım yok:laughing: :laughing:
Estağfurullah Emre kardeşim. Bilgisi olan arkadaşların yanında, bizim bildiğimizin esamesi bile olmaz. Burada asıl önemli olan, herkes bildiğini, bildiği kadarıyla paylaşır ve karşısında ki görüşlere saygılı olursa, ne kavga çıkar, ne de münakaşa. Sadece tartşma ortamı olur ki, zaten amaç da bu. Her iki markalı ürünlerde tatlı su için yazsa da, extra korumalı rulmanlarla bu çok daha sağlıklı hale getirilmiş. Yaklaşık aynı fiyat aralığında seyreden ürünler. Shimano biraz daha ağır. Değişik modeller arasında gidilip gelindiğinde, bazı ürünler tek makaralı, bazıları yedek makaralı. Z, X, S, XTA, XTR gibi. Madem elinizde geniş bir ürün çeşidi var. Arasına birde Daiwa koymak, menüyü zenginlik açısından çeşitledirecektir. İlerleyen süreçte, her iki markayıda kullanmanın verdiği deneyimle, çok daha sağlıklı bakış açısını yakalayabileceksiniz.
Heyecanla izliyorum sizleri tevfik abicim. Bu arada teyfik yazmişim affola Ve bir çanakkale organizasyonumuza kesinlikle bekliyoruz artik sizi aramizda görmek bize keyif verecektir.
Eh, edebiyattan ikmale kaldın. İnşaallah diyelim Emre kardeşim. Kısmette varsa neden olmasın. Sevgilerimle.
Bir kere,iki makina arasında seçim yanlış olur,biri baitrunner diğeri normal makina,aslında seçimi geniş tutabilirsen,belki daha değişik modeller önerilebilir,iki markanında çok çeşitli sazan makinaları mevcut... Not:Serdarın şu meşhur Daiwa Emblem Pro makinaları gayet uygun sazan avı için...
Aslında 2 makine arasında seçim değil abi birisine sahibim zaten. Baitrunner özelliğini kullanıyorum ama daha öyle ahım şahım bir faydası yok bana göre balıktan çok balıkçı avlamaya yönelik koyulmuş bir özellik)Sonuçta ön kalamayı ayarlamak zorundayız av sırasında, kolaylığı yok mu baitrunner ın tabi ki var ama çok da şart değilmiş. Emblem Pro eskilerini bulmak biraz zor abi, yenileri ise görüntü olarak beni çekmedi. http://daiwa.com/Reel/detail.aspx?ID=46 Sanki bu Windcast z ile Emblem pro ya göre daha uzak mesafelere atabilirim gibi geliyor. Gerçi elime aldığımda farklı hissedebilirim İnternet'ten sonuçta tam olarak inceleme fırsatımız olmuyor.