bogazda sahte kullanımı için windcast s serisi uygun olurmu.windcast serileri genelde tatlı su için diye biliyorum ama boğazdada kulanan lar varmı.bu son zamanlarda bi daıwa popüleritesi arttıki valla bilmiyoz artık ama piyasda daıwa bulamıyoz .
X S Z olarak 3 modeldi yanilmiyorsam. Z epey iyi bir makine. Çok çok kuvvetli bir makine degil. Tam bir uzak atis göl makinesi. Ultegra ayarinda diyelim kolay anlasilmasi için. Digerleri rulman vs.. olarak daha zayif. Sekli semali dizayni güzel. Bogaz için her sarta uyar dersek abartmis oluruz. Çok zorlu mekanlara vurmayacaksaniz Z isinizi görür. Digerlerini ben olsam almam.
Yazılacakları yazmış arkadaşlar sağolsun. Daiwa olunca, hepsi süpppeeerr olacak değil elbette. Bu makinede, beklemeli avlarda, yemlide, köprüde filan başarılı avlar verecektir. Ama boğaz için, ancak ultegra filan almaya çıkacaksanız tavsiye edebilirim. Kısaca, tipik okuma, spro, shimano, dam vs. den azıcık iyi ama, boğazda keyf sürmek için kafi değil.
Ultegra'nın hangi modelinden bahsediyorsunuz merak ettim doğrusu; hiç Ultegra 10000-12000 veya Super Ultegra kullanan oldu mu içinizde acaba??? Daiwa'da hakikaten yok satıyor maşallah; arıyoruz; bulamıyoruz; ne satıyor bunlar bilemiyorum...
Ne farkeder, hepside shimano, al birini vur ötekine. Sonra da git, mitchell al, DAM al, Abu ordan göz kırpıyor gayet şuh şekilde, PENN endamım yeter diyor. Daiwa almayacaksan, çıtan o kadar yüksek değilse, yolun kenarı boyunca alınacak şeyler dizi dizi zaten, ne düşünüyoruz ki bu kadar?
Satıcılar genelde satamadıkları ürünleri, çok satan ürünlerin yanına koyarlar ve balık takılsın diye beklerler. Eh balık bu, takılır mı takılır. Bu ürünüde, Ultegranın yanında cilalıyorlar.
Ultegra xsa veya xsb 10bin olsa gerek gri bir makine. zamaninda almaya niyetliydim ucuz yirtmisim dedim kullandiktan sonra.
Serdar Hocam benim için alınacak 4 makina markası var Türkiye'de... Shimano, Daiwa, Okuma ve Ryobi; diğerlerine bakmıyor, ilgilenmiyorum dahi... Tabii bunlardan bulunabilen, parçası olan ve isteklerimize karşılık verebilecek olanları tercih ediyorum açıkçası...
Med-cezir saatinde akintida 125gr kursunla uskumru avinda kullandim. 5tane uskumru bindi kasildi kaldi makine. Zar zor çekti. Ben dandik çesit bir okumayla bile 5-6tanesini çekiyorum zar zor
Shimano da rastladım da; Daiwa'nın göremedim sahtesini... Her makinanın kullanım alanı, özelliği v.s. var; uymamıştır o işe hepsi o...
Muhakkak. Direk rotora-safta yük bindirelicek bir alet degil kanaatim. Belki kalomali kullanimda iyidir zira ultegra kullanan birkaç sazanci arkadasim var.