Arkadaşlar elimde daiwa tornado-7i 2550 modeli makina var bu makinayı sipin kamışta kullanıyordum ve çok memnundum çok güzel levrekler almıştım taki kasım 2008 yılına kadar o sene de yine sipin avcılığı yapıyodum bizim orada kışın lodos sert ve dalgaları baya haşin oluyor av esnasında taşın üstüne çıkmış at çek yapıyodum ileriden gelen dalganın bana doğru geldiğini ve bu esnada büyüdüğünü fark ettim hemen bulunduğum yerden kaçamayı planlayıp denizdeki oltayı hızla toplayıp arkamı döndüm tam kaçarken dalga vurdu ve elimdeki rapala ve takımla arkmdaki kaya yapıştım ve destek aldım neyse dalga gitmişti elimdeki raplaya baktım ve bir acı hissetim elimdeki rapalanın üçlü kancası avucuma batmıştı avı yarı da bırakıp elimdeki rapalının misinasını kestim ve takımı toplayıp eve bıraktım oradan sağlık ocağına gittim orada doktorlar rapalanın tehlikeli biyere battığını ve çıkartma esnasında sinirlerin ve kasların zedeleneceğini söyleyip sağlık ocağında müdahale edemyiz diyip beni devlet hastanesine gönderdi orada bildiğimiz klasik müdahalelerden birini yaptılar avucuma anestezi uygulayıp iğnenin battığı yönde ilerleyip öbür tarafından çıkarttılar bu uzun işlemlerden ve yaşanılanlardan sonra makinanın içine su zerreciklerinin girmiş olduğu hiç aklıma gelmedi ve 1 yıl sonra askerden geldiğimde makinanın kolunun çok ağır döndüğünü bir süre sonra kitlendiğini farkettim daha sonra misina tolplama telini kontrol eden kolun çindeki yaylı milinde döküm demirden yapıldığından hangi sebep tendir bilemiyecem kırıldığını fark ettim şimdi ben bu çok sevdiğim ve acısıyla tatlısıyla hatıralarım olan bu makinayı eskisi gibi olamsı yolunda bi çalışmaya başladım öncelikle paslanan rulmanı paslarından arındırdım döner duruma getirdim ama nekadar da olsa kolu çevirdiğimde hırl hırıl kedi gibi ses çıkartıyo ama zorlanma olmuyor bu sesi nasıl yok edebilirim ankarada ostim organize sanayide çeşitli rulmancılara gittim kataloklarda araştırdılar fakat özel rulman olduğu için kataloklarda yer almıyormuş bu yüzden bulamadım misina toplama kolundaki milide kendim el emeği ile yapıcağım piyasadan aldığım bilgiye göre pirinç metalinden yapmam gerektiğini söylediler bana mantıklı geldi işlemesi kolay ve paslanmaz aluminyumdan daha sert çelikten daha yumuşak sizce uygunmudur. şimdi bunlara bu kadar emek verdim araştırdım yalnız aklıma takılan bu daiwanın türkiye disbiritörü yada toptancısı ,ithal edeni kimdir acaba ondan bu parçaların orjinallerini bula blirmiyim bu konuda yardımcı olabilirmisiniz baya uzun ve detaylı bi yazı oldu yazarken o anı tekrara yaşadım sanki uzun olduğundan kusurabakmayın ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim
pirinç uygundur... siz işleyebiliyorsanız, size suya ve korozyona dayanıklı bir parça gönderebilirim (CW602N), pirinç fabrikasında çalışıyorum, biz hammadde, boru, çubuk, külçe ürettiğimiz için ufak tezgahımız veya işleme makinamız yok, olsa burada işletirdim, ama size dediğim gibi suda kullanımına dayanıklı pirinç kestirip yollayabilirim... piyasada bulacağınız harcıalem pirinç materyaller kısa sürede paslanabilen bir tür olabilir. yollayacağım parça ise uzun süre paslanmaya karşı dirençli ve oldukça mukavimdir... parçanın genel boyutları nedir? 1 karış boyunda 5-6 cm eninde bir çubuk sanırım yeterli olur? hata yapa yapa işleme şansınız olur.
kaan bey kırık olan parçanın boyu 3cm eni 6mm yüksekliğide 6mm aslında benim ihitiyacım ol bir kibrit kutusu kadar birşey hatta daha küçük bile ola bilir boyu 3cm olan hertürlü atık dikdörtgen pirizması şeklinde pirinç malzeme işime yarar diktörtgen seç memin sebebi yüzeyi düz olduğundan. o parçadan üstünde küçük bi çıkıntısı olan 4mm yüksekliğinde üçgen prizma yapıcam ortasındada 2,5 cm likbi çubuk çıkıcak böyle kelimeler le anlatmak zor müsait bi zamanda şekil çizerim valla elimiz eğedir çetveldir kumpastır, demir testeresi tutar hiç yapmadığımız şey ama kulanıcağım aletler yabancı değilim bunu aslında güzelce projesini çizim tornacıya götürmek lazım ama tornacıya ben bi gittim tabi proje çizilideğil elimde kırık parçalar , örenkler var. adamın işine gelmedi sanırım uğraşmadı olmaz dedi çıktı elinde gerçekten öyle kibrit kutusu büyüklüğünde yüzeyi pürüzsüz düz eti çok kalın olmayan min 6mm likbir parça varsa çok makbule geçer ama senin taa isten buldan göndermen felan aslında zahmet olucak buralardada bula bilirim sanırım yalnız pirinçlerin paslandığınıda sizden duyuyorum
normal kullanımda paslanmaz kolay, ama işin içine su girince zamanla paslanır. ben sana o boyda bir parça ayarlarım, haberleşiriz, yedek parçasını bir araştır, temin edemezsen göndereyim sana... zahmet olmaz, yardımcı olabilirsem ne mutlu... görüşmek üzere.
Bildiğim kadarıyla, Kısık Daiwa'nın mümessili değil. Daiwa'yı avrupadan temin edip satıyor. Yani mümessillik olayı yok. Bilyadaki sorun için, yapacak pek bir şey yok. Yenisini yurtdışından getirtmeye çalışın. İnternet üzerinden yapabilirsiniz. Fakat şuna dikkat edin, size bir liste gösterip seç beğen al diyorlarsa, onlara pek itimat etmeyin. Bu gibi parçalar stoklarında pek olmaz. Paranız yanmaz ama, aylarca bekler, sonrada bir mesaj alırsınız. Bunun yerine, sizden sipariş formu isteyen bir siteye bakın. Makinenin şemasını oralardan bulabilirsiniz. Şemadan parça kodunu alıp, sipariş formuna girin. Böylece ellerinde varsa, siparişi teyit etmiş olursunuz.
Daiwa'nın en bol çeşidi, Kısık'ta bulunur. Ama internet sitesine koymuyorlar nedense. İstoç'a gitmek lazım. Karaköy'de de dükkan geniş, vitrin bol, nispeten bolca çeşitleri var.