Dalga çoksa;çare Ne?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kafkaskartalı tarafından paylaşıldı.

  1. kafkaskartalı

    kafkaskartalı sami

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    AYDIN
    Favori Kamış:
    BALZER-ALBA
    Favori Makine:
    BALZER-ALBAnax
    En İyi Avı:
    levrek-ZARGANA-ÇİPURA
    Merhaba arkadaşlar 5-7 arası dalgalı denizlerde balık tutmak bayağı zor. balığın vuruşunu hisstmek bile neredeyse imkansız.. usta arkadaşlardan bu durumda ne yapmamız gerektiğini ve nasıl hareket etmemiz gerektiği hakkında yorumlarınızı bekliyorum.. :mad:
     
  2. duzensizifade

    duzensizifade Hüseyin

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    313
    Şehir:
    Silivri / İstanbul
    biraz daha ağır kurşun tek çaresi sanırım. oltayıda mümkün olduğunca gergin tutmak ve dikkatle ucu izleyen bir çift göz :)

    dalgalı havalarda güzel balık alsamda dalganın getirisi bol yosun çileden çıkarttığı için durgun havalar her zaman tercihimdir. bazı dalgalı havalarda yosun olmuyor pek böyle havaları yakalabilmek ise zor. devamlı takip gerektiriyor.
     
  3. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Çapalı kurşun kullanmak eğer avlağınız kumluksa çözüm olabilir. Bir de kimi kamışlar dalgada salınırken balık vuruşunu farklı gösteriyor, oldukça net şekilde anlayabiliyorsunuz. Örneğin Lineaeffe Crystal Bay kamışlar çok narin bir uca sahip bir yere çarpmaya sürtmeye gelmez ama uç hassasiyetini gördüğümde beni ciddi şekilde şaşırtmıştı. 1 metre dalgalı sığ suda balığın vuruşunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Kısaca şöyle diyebiliriz.
    1- Çapalı kurşun
    2- İnce takım
    3- İnce uçlu hassas kamış.
     
  4. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Yücel güzel söylemiş çekeri yüksek ince misina. ağır kurşun ondan sonrası parmak hassasiyetınde, yada kamışın en uç noktasına kalıyor.
     
  5. denizci_kaptan

    denizci_kaptan Sami

    Mesajlar:
    1.398
    Şehir:
    İstanbul
    5-7 havada dalga boyu ortalama 3m. zaman zaman 4m. kadar olur. Bu durumda deniz derinliğinin yaklaşık 2-4m civarı bu dalgadan etkilenir. Bu seviyede çamaşır makinalarının sıkma devirleri kadr güçlü bir santrifüj oluşur. Bu deviyede hemen hiçbir balık türü barınamaz. Dolayısıyla derinliğin 4 -5m ve üstü sularda avlanmak mümkün olabilir. Kamışın rüzgardan etkileneceği için kamışla avcılık yapılamaz. Misina su seviyesinde tutulup rüzgardan korunmalıdır.

    Oltayı bu derinliklere atsan bile misinanın su yüzeyinden geçen kısmı bu santrifüjden etkilenecek dipteki kurşunu devamlı oynatacaktır. Bu nedenle bahsedildiği gibi 200 gr kurşun veya 150gr çapalı kurşun işini görebilir. Ancak hiçbir şekilde balık vuruşu hissedilemez. Bunun için bir yöntem olabileceğini sanmıyorum. Avcılık atıştan sonra zaman zaman çekip yemlemeyle yapılabilir. Bu havada 300gr çupra yakalanmış olsa bile hissedilemeyebiliyor. Zaten en bereketli avlar bahsettiğim derinliklerde çupra ve yemli levrek avları oluyor.
     
  6. EMRE FISHING

    EMRE FISHING Emre Üsel

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    1.095
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Kendi çağremi sunayım, misinayı ele almak en etkili çözüm. Allahın verdiği his ve duygular 5000 $ lık bir oltada bile olamaz. Sizi yanıltmayacak bir yöntem...