Arkadaşlar geçen cumartesi gecesi 4 kafadar didim taşburuna kıyıdan balığa gittik.saat 23:00 gibi oradaydık denizde çok hafif dalga vardı bismillah deyip saldık oltaları denize arkadaşlar, kurtla üçlü olta, bende sardalya sarması yaptım neyse 15-20 dakika sonra ben bir ispendek çektim tam kıyıda geriye aynen iade tabiki isteyerek olmadı kaçırdık. arkadaşta 1 mırmır çekti. daha sonra havada bir sıkıntı ve hiç dalga yok deniz çarşaf gibi tık yok! ve havada zifiri karanlık ay filanda yok saat 00:00 gibi yılan balıkları vurmaya başladı. 3 tane aldık ama iğneyi çıkarmak ölüm.. neyse koskoca gece bitti saat 4 oldu işin tadı tuzu yok ve evin yolunu tuttuk.
Normaldir arkadaşım . Ben ne zaman durgun havada balığa çıksam aynı senaryoyu yaşıyorum deniz yatık olduğun da balıkta dipte yatıyor yani gezmiyor .teknede bile avlansam aynı şey hep.
Tatlı su olsun deniz olsun,balıklar beklenmedik hava,basınç,rüzgar değişimlerinden çok fazla etkileniyorlar.Yılan balıkları da teselliniz olmuştur Bir dahakine rastgelsin!..
Durgun denizde balığa çıkmak yerine denize giriyorum (yazın) nasılsa kayda değer birşey çıkmaz diye uğraşmıyorum.
Kiyidan gece avlarinda tavsiyem saat 3 gibi avlakta olmanizdir aksam erken yatip gece 1-2 de kalkip kendinize gelip öyle ava cikarsaniz hem ustunuzde fazla bir yorgunluk olmayacak hemde baligin deyim yerindeyse uyanmaya basladigi saatlerde ava basliyacaksiniz vede ilk attiginiz oltalar vurus almak sizi heycanlandirip avin daha guzel gecmesini saglar ve asil4-5 den sonra balik alinir. Aksamdan ava gidincede bu sekilde hem deniz av vermez fazla hemde insan vucudu 2-3 gibi uykuya mutlak ister buda halsiz isteksiz bir ava sebeb olunca av basarisiz gecer.kismet birdahaki sefereymis. rastgele
haklısın galiba zaten dediğin gibi insan vücudu saat 2-3 olduğu zaman uyku diye bas baS bağırmaya başlıyor. öneriler için teşekkürler. birde ben gece avına ilk defa çıktım bu konuda deneyimlerinden faydalanmak isterim.