Dip oltalarina bir ara vererek dalgali sularda kulanabilecegimiz samandiralari anlatmaya calisacagim,samandira genis gövdeli olmalidir dalgali sularda,nedeni kulanacagimiz ölü baliga genis gövdeli samandira sayesinde baliga canli süsü vermek,dalgalarda genis gövdeli samandira dalga sayesinde daha cok oynuyor,celik telimizdeki kanca sayet tek ise ölü baligin sirt yüzgeci tarafindan kancayi takariz,sayet iki igneli ise(benim tercihim iki kancali celik tel)resimde görüldügü gibi takilmalidir,iki igneli celik telin avantaji samandira batar batmaz tasmalama yapabilmemizdir,kanca cogu kez agiz kismina takilacaktir,ben bu sekil avi turnada kulaniyorum...
Selim abi peki şamandıranın geniş yüzeyli olması dalgalardan dolayı takımın daha çok tutunarak kıyıya atılmasına sebep olmuyor mu? Dalgalardan etkilenmeyecek kadar bir kurşun mu kullanmak lazım?
Rifat senin sorunu görmemisim kusura bakma,onun icin cevap yeni geliyor. Bu tip samandira kulaniminda rüzgari arkana alman gerekiyor,yada yan taraftan gelen rüzgar olmali,sayet rüzgar yönü sana dogru ise eninde sonunda samandira dalgalarinda yardimi ile kiyiya yaklasir,ama bu demek degilki rüzgar sana dogru estiginde bu tip samandira kulanilmaz,bu seferde takimi daha cok suya atman gerekir...