Levrek avlarınız da mutlaka dalgasız deniz de su üstü ( gagasız rapala ) kullanırım mı dersiniz ? yoksa yok hayır. Deniz dalgasız olsa bile gagalı ile de atarım dermisiniz? 2. bir soru daha. su üstü rapalalar da mutlaka WTD yaparmısınız ? yoksa herzaman gerek yok dermisiniz ?
Su üstü rapalalar 2 ye ayrılır .. Popper ve popper olmayanlar diye Popper için sadece belili aralıklarla kamışa sertce hareket ettirerek balığın ağız yapısı nedeniyle su fışkırtmasını sağlıyorsunuz .. Popper olmayana ise wtd yapıyorsunuz ..Yapmazsanız sadece doğa ile başbaşa olursunuz Ayrıca deniz dalgasız olduğunda suüstü verimlididr ama wtd ile kullanılanlar şahsen ben popper için birazcık dalgalı olmasını tercih ederim dalgadan şahsım normal deniz yani eğer deniz acayip durgun ise hiç düşünmeden wtd ile avlanın derim ..
su üstü sahtelerle avlanmaya hastayım.hatrı sayılır bir su üstü kolleksiyonum var. bu zamanki avlarımda tecrübe ettiğim; dalga yoksa benim ilk kuralım su bulanık olmalı ve vdt aksiyonu mutlaka yapılmalı,düz çekenlerde yakalıyor ama vdt balığı kandırma şansınızı arttırır.son olarakta vdt akiyonu sırasında sahteyi çok hızlı sarmayın,sahte çok hızlı geçtiğinden balık boşluğa hamle yapıyor. iş yerinden yazdıgım için eksiklik varsa kusura bakmayın.şimdilik aklıma gelenler bunlar
durgun denizde WTD ile su üstü + popper, hafif dalgada yine aynı şekilde, ama aşırı dalga varsa çoğunlukla gagalı tip kullanıyorum.